Είσαι σίγουρος ότι δεν είναι παράλληλα στο πηνίο; Έχω βάλει θαλασσί βελάκια στα άκρα του πηνίου. Έλεγξε αν είναι ενωμένα τα δύο σημεία που έχω βάλει θαλασσί κυκλάκια.
Είσαι σίγουρος ότι δεν είναι παράλληλα στο πηνίο; Έχω βάλει θαλασσί βελάκια στα άκρα του πηνίου. Έλεγξε αν είναι ενωμένα τα δύο σημεία που έχω βάλει θαλασσί κυκλάκια.
Γιωργος ftl (18-01-24)
Καλημέρα Klik μάλλον έχεις δίκαιο όπως και ο Joun που το σκέφτηκε απο την πρώτη στιγμή ! Θα παραγγείλω την δίοδο και το τρανζίστορ θα τα βάλω επάνω και θα δούμε τι γίνεται !
Ακόμη όμως δεν μου έχει λυθεί η απορία πως είναι παράλληλα με το πηνίο... αφού το πηνίο βρίσκεται σε σειρά μεταξύ των επαφών 2 και 5 , συνεπώς με τι είναι παράλληλο.. ;
Το σχέδιο του ρελέ δείχνει πως το πηνίο βρίσκεται μεταξύ των 2 και 5 επαφών του.
Αν καταλαβαίνω σωστά το ρελέ αυτό έχει 2 θέσεις, μια οταν όταν έχει τάση το πηνίο του (NC) και μια όταν χάνει το δυναμικό του (NO)..;
10A 250V
8A 30V
COIL 48V DC.
OMRON.jpgdiode.jpgLAST LAST.jpg
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιωργος ftl : 18-01-24 στις 11:21
Μην μπερδεύεσαι φίλε Γιώργο, με τις θέσεις του πηνίου.
Η δίοδος D4, είναι μία αποστραγγιστική δίοδος, παράλληλη με το πηνίο του relay
για τη συγκράτηση των επιρευμάτων του, όπως σωστά αναφέρεις στο post #20.
Κι αυτή η συνδεσμολογία γίνεται σ΄ όλα τα relays.
Αγόρασε λοιπόν μία γυάλινη δίοδο έστω κι όχι smd (εφόσον δεν βρεις), τύπου 1N4148,
αγόρασε και το TRN BC856B αντικατέστησε τα κατεστρ/να κι ελπίζω ότι ο μηχανισμός
θα λειτουργήσει κανονικά.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Παρακαλώ να διορθωθεί η 9η (τελευταία) λέξη της πρώτης φράσης του post μου #23,
από : .......του πηνίου, σε : .......του relay.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης