Ωραία, σου έχω βάλει ένα κομμάτι από το σχήμα εδώ, θέλω να μου πεις τις τιμές των υλικών που έχω κυκλώσει (και αν γίνεται να ανεβάσεις ένα πιο καθαρό σχέδιο γιατί πολλοί αύξοντες αριθμοί υλικών και πυκνωτές είναι "αόρατοι":
Ωραία, σου έχω βάλει ένα κομμάτι από το σχήμα εδώ, θέλω να μου πεις τις τιμές των υλικών που έχω κυκλώσει (και αν γίνεται να ανεβάσεις ένα πιο καθαρό σχέδιο γιατί πολλοί αύξοντες αριθμοί υλικών και πυκνωτές είναι "αόρατοι":
Το σχέδιο που έχω είναι ακριβώς αυτό το χάλι... δεν υπάρχουν υλικά και φαίνεται έτσι χάλια
Q6=Q8=BUX85F
Q7=BC184
R17=44K (2X22K σε σειρά)
R18=43ohm
R19=22K
R22=6,2K
c10=27pf (δεν φαινεται σιγουρα...μικρος κεραμικός 27J )
Τα παραπάνω υλικά τα έχω μετρήσει και είναι όκ Και από τις 2 πλευρές... (Εκτός του C10 )
Εντάξει είναι ο C10, αυτός είναι υπεύθυνος για τη διαφορά φάσεως στις δυο κυματομορφές που έβαλες στο #20, αν τον αφαιρέσεις οι δυο κυματομορφές θα συμπέσουν (ρυθμίζοντας βέβαια και την ευαισθησία του παλμογράφου). Θέλω να κάνεις το εξής: Πρόσθεσε μια αντίσταση 1.8kΩ μεταξύ βάσης και εκπομπού του Q8, και άλλη μια το ίδιο στο Q5, και πάρε ξανά παλμογράφημα των δυο τάσεων που πάνε στα δυο τυλίγματα του μοτέρ να δούμε αν έγιναν ημίτονα μετά την προσθήκη αυτή. Το U4 δείχνει να μην δουλεύει σωστά.
Το σχέδιο στο παρακάτω pdf φαίνεται καλύτερα (από πλευράς ανάλυση). Οι τιμές των υλικών δυστυχώς δεν έχουν κυκλοφορήσει, ούτε σε αυτό το PSU, αλλά ούτε και στις αναβαθμίσεις τους valhalla,lingo,...
pdf: http://www.eserviceinfo.com/download...Linn_Axis.html
Tο τροφοδοτικό αυτό, μετά το ξεκίνημα αλλάζει την τάση τροφοδοσίας του μοτέρ από 65Vac σε 25Vac για μείωση θορύβου. Έχεις ελέγξει το πλάτος p-p της τάσης εξόδου;
Δες και εδώ: http://www.diyaudio.com/forums/analo...plifier-5.html
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη klik : 22-10-16 στις 00:06
Καλημέρα! Εβαλα τις αντιστάσεις...η καμπύλη φαίνεται να βελτιώνεται. Η γενική συμπεριφορά είναι η ιδια... λίγα δευτερόλεπτα περιστρέφεται και μετά σταματάει. DSC_0004 copy.jpg
Εδώ υπάρχει ο προβληματισμός μου γιατί ενώ μετά σταθεροποιείται στα 23ν με σωστές καμπύλες το μοτέρ δεν περιστρέφεται ...αλλά απλά τρέμει. Από την αρχή υπέθετα ότι το μοτέρ είναι οκ γιατί είναι επαγωγικό αλλά τώρα δεν ξέρω αν είμαι σίγουρος...
Προτιμώ κάτι να μου ξεφεύγει παρά να είναι το μοτέρ που δεν ξέρω αν υπάρχει.
Το μοτέρ γυρίζει εύκολα με το χέρι; Άλλαξε και το U4 με ένα καινούριο και άλλη μάρκα από αυτή που έχεις τώρα.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη FILMAN : 24-10-16 στις 15:39