Κώστα καλά το σκέφτηκες, αν βγάλεις το ακροφύσιο απλά ανέβασε τη ροή.
Κώστα καλά το σκέφτηκες, αν βγάλεις το ακροφύσιο απλά ανέβασε τη ροή.
900MHz-64GHz
Αν θελεις δες την δικη μου εμπειρια εδω: http://www.hlektronika.gr/forum/show...=53832&page=14
σχετικα με τις ρυθμισεις στο μυνημα #138
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Ένα temp profile που χρησιμοποιώ εγώ είναι το παρακάτω
οι χρόνοι έχουν να κάνουν και με την θερμοκρασία, όχι αυτές που δείχνουν τα οι σταθμοί αλλά της κανονικές (εξωτερικό probe ή ir θερμόμετρο)
Temp_profile.jpg
θα συμφωνησω απολυτα οτι η θερμοκρασια που δειχνει ο 852......ειναι οτι νανε
απο προσωπικη εμπειρια σε προσπαθεια για reflow σε μεγαλο τσιπακι gpu -bga απο λαπτοπ
χωρις κανενα ακροφυσιο στην μυτη.....για να μπορεσω να φτασω τους 235 βαθμους επανω στο
τσιπακι (τσεκαρισμενη θερμοκρασια με ir θερμομετρο)......το ρυθμισα στους 450 c !!!!!!!!!!
και ροη στο 6
ααααα ξεχασα να πω οτι η πλακετα ηταν καλα προθερμασμενη.
επειδη προσωπικα με ενδιαφερει πολυ το reflow σε gpu απο λαπτοπ
αρχιζω να σκεφτομαι μηπως πρεπει να αγορασω ενα ακροφυσιο τετραγωνο ακριβως στα μετρα της
gpu......μηπως ετσι βοηθεισει στο να πιασει πιο ευκολα και γρηγορα θερμοκρασια η gpu
Δες εδω http://www.hlektronika.gr/forum/show...=53832&page=14 στο μυνημα #138 πως μπορεσα εγω να κανω δουλεια.. Παντα με τετραγωνο ακροφυσιο και βαση ωστε να παταει σταθερα και να εχεις τα χερια σου ελευθερα..
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
ας περασουμε και στο επομενο θεμα.....αφου λοιπον τελειωσουμε ενα reflow....πρειπει να καθαρισουμε τα καταλοιπα απο τα διαφορα gel-flux
μεχρι στιγμης δεν εχω βρει καποιο καλο sprey καθαρισμου
ολα τα δηθεν flux-off δεν καθαριζουν 100%
οποτε διαλυτικο νιτρου και πινελακι ειναι η κατα την γνωμη μου η καλυτερη λυση
.....επειδη ομως ειναι πολυ τοξικο θελω να βρω κατι καλυτερο σε sprey
και μια αναμνηση απο τα παλια
δεν θα ξεχασω το καλυτερο καθαριστικο σε sprey.......philips μπλε
το εριχνες επανω σε καμενα λαδια αυτοκινητου....και τα εξαφανιζε χωρις ιχνος απο καταλοιπα
οτι και να εχω δοκιμασει μετα απο αυτο .....ουτε τοσο καλα καθαριζει.....αλλα το κυριοτερο...ολα αφηνουν καταλοιπα
reflow στο gpu chip θα κανεις δουλεια αλλα για ποσο θα δουλεψει;;
δεν εχετε και αδικο
....αλλα αυτη την στιγμη ειμαι στο πρωτο σταδιο.....reflow .....αργοτερα το reballing
.....γιαυτο και προσπαθω να κανω το reflow οσο καλυτερο γινετε
.....στην δικη μου περιπτωση το μεγαλο ποσοστο επιτυχιας που εχω στο reflow
το καταφερνω στην πολυ προσεκτικη εφαρμογη ολων το παραμετρων........πχ προφιλ θερμοκρασιας
αλλα το κερασακι στην τουρτα ειναι πρωτα το μπολικο υγρο (νερο)non clean flux πρωτα απο κατω με ενεση ινσουλινης
.....να μουλιασει καλα το κατω μερος
και μετα ενα περασμα με τζελ.....γυρω γυρω........δηλαδη με λιγα λογια πολλα υγρα !!!
....και στο τελος πολλα καταλοιπα.......γιαυτο ψαχνω κατι καλο για καθαρισμα !!