Καλησπέρα σε όλους!
Έχω προβλήματα με το παραπάνω στεγνωτήριο για τα οποία κανένας τεχνικός δεν είναι διαθέσιμος να κοιτάξει.
Όπως φαίνεται και από τον κωδικό του μοντέλου είναι του 2008, αρκετά παλιό...
Το στεγνωτήριο δουλεύει, όλα αυτά τα χρόνια, σε πολύ ήπιους ρυθμούς μόνο τους χειμερινούς μήνες.
Ένας πρόχειρος υπολογισμός θα μπορούσε να είναι π.χ. 4 μήνες =16 εβδομάδες χ 3 φορές την εβδομάδα (max) που μας κάνει 50 λειτουργίες ανά χρόνο. Ο καθαρισμός γινόταν τακτικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, τόσο στα φίλτρα για τα χνούδια όσο και στον συμπιεστή.
Το πρόβλημα. Το στεγνωτήριο εκκινεί κανονικά, δουλεύει για 20 λεπτά και μετά σβήνει τελείως. Αυτό συμβαίνει ανεξάρτητα από ποιο πρόγραμμα επιλέγει κάποιος για στέγνωμα.
Δηλαδή συμβαίνει με όλα τα προγράμματα στεγνώματος. Επειδή, όπως ανέφερα, σβήνει τελείως, ΔΕΝ εμφανίζεται κάποιος κωδικός σφάλματος τύπου Εxx.
Το έβγαλα λοιπόν στον εξώστη. Το έλυσα και το καθάρισα ενδελεχώς, έγινε σαν καινούριο..Είχε μαζέψει πάρα πολύ χνούδι μετά από 17 χρόνια.
Το πρώτο που έλεγξα (με την βοήθεια κάποιων ταινιών στο Yutube) ήταν η μικρή αντλία που ανεβάζει το συμπυκνωμένο νερό ατο πάνω δοχείο νερού της συσκευής. Καθάρισα πολύ προσεκτικά τόσο την περιοχή της αντλίας και το δοχείο συμπυκνωμάτων όσο και την ίδια την αντλία. Την έδωσα σε ηλεκτρονικό για έλεγχο και η απάντηση είναι ότι δουλεύει κανονικά. Επανασυναρμολόγησα την συσκευή και το πρόβλημα παραμένει ακριβώς το ίδιο.
Το δεύτερο που πήγε το μυαλό μου είναι η πλακέτα. Την αφαίρεσα από τη συσκευή και την πήγα σε ειδικό. Η απάντηση που πήρα είναι ότι δουλεύει μια χαρά.
Σκέφτομαι ότι για να σταματά η συσκευή και να σβήνει τελείως πιθανώς κάποιο τμήμα θερμαίνεται και αυτό ίσως να οδηγεί σε διακοπή λειτουργίας για λόγους προστασίας.
Όμως μπορεί να κάνω λάθος.
Το τρίτο που σκέφτομαι να ελέγξω αλλά δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις (εξ' ου και η ανάρτηση στο forum) είναι η αντίσταση η οποία ζεσταίνει τον αέρα.
Ή κάτι άλλο που θα μου προταθεί από κάποιον με περισσότερες γνώσεις από εμένα..
Ελπίζω να ήμουν αρκετά σαφής. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια απάντηση.
Χρήστος

Απάντηση με παράθεση