Έχω βάλει το πολυμετρο στην αντίσταση ενώ δουλεύει και δεν δείχνει τίποτα από ρεύμα. Έχω ανοίξει τον θερμοστάτη ο οποίος έχει 4 πιν δύο μετράνε την θερμοκρασία και τα άλλα δύο ανοίγουν κλείνουν τον θερμοστάτη. Τον ζέστανα σε μπρίκι με νερό μετράει κανονικά το θερμαντικό στοιχείο και οταν φτάσει την θερμοκρασία ανεβαίνει ένα σαν οδοντογλυφιδα και διακόπτει το κύκλωμα. Στη συνέχεια ενώ το κρυωσα αυτός οδηγός δεν υποχώρησε πίσω για να κλείσει πάλι το κύκλωμα πάρα μόνο όταν άσκησαν δύναμη επάνω του. Μπορεί να φταίει αυτό που δεν πάει ρεύμα στην αντίσταση η το ρελε που έχει πάνω ή πλακέτα?
Το ένα μετράει την θερμοκρασία (ή ίσως και τα 2 ) αλλά σίγουρα είναι θερμοστάτης κλίξον με όριο θερμοκρασίας ασφαλείας και πετάγεται η "οδοντογλυφίδα" που επανέρχεται μόνο χειροκίνητα , όπως η ίδια φιλοσοφία σε στεγνωτήρια / θεροσίφωνες που περιέχουν τέτοια κλίξον ορίου ασφαλείας .Έχω ανοίξει τον θερμοστάτη ο οποίος έχει 4 πιν δύο μετράνε την θερμοκρασία και τα άλλα δύο ανοίγουν κλείνουν τον θερμοστάτη.
Αυτό ταυτόχρονα σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά και ανεβαίνει η θερμοκρασία ανεξέλεγκτα (για να κόψει το κλίξον ορίου ασφαλείας / "οδοντογλυφίδα").
Επάνω στο κλίξον στον μεταλλικό περιφερειακό δίσκο που επικοινωνεί με το νερό , πιθανά θα έχει τα ανάγλυφα στοιχεία που εξηγεί τι είδους κλίξον είναι π.χ. NC 55C κτλ . Ο έλεγχος πρέπει να γίνει διαθέτοντας αυτά τα στοιχεία .
Εξαρτάτε και τι είδους κλίξον είναι π.χ. επικοινωνεί απλά με το νερό ? επικοινωνεί εξ επαφής και κουμπωτό πάνω στην αντίσταση? (οπότε μπορεί να είναι σε καλή κατάσταση το κλίξον αλλά εξαιτίας π.χ. το "χούφτωμα " που έκανες στην γκόμενα (πιεσσοστάτη), να λειτουργεί με λιγότερο νερό του κανονικού (ξενέρωσε) και να κόβει το κλίξον από αυτό ή να μην σου "κάθεται" με τίποτα από εδώ και μπρος .
Το βιβλίο με τις οδηγίες αναφέρει πουθενά για την ακριβή ποσότητα σε λίτρα νερό? (οπότε μπορείς την βίδα που πείραξες να την επαναφέρεις στο περίπου στην θέση που ήταν αρχικά - 2 στροφές ) και απενεργοποιημένη εντελώς η συσκευή (από το ρεύμα ) να κάνεις δοκιμές με το πολύμετρο πάνω στον πιεσσοστάτη και ρίχνοντας χειροκίνητα νερό στον θάλαμο στην σωστή ποσότητα μέχρι να δεις και την σωστή συμπεριφορά του πιεσσοστάτη. (με τον όρο ότι δεν έχεις πειράξει την 2η βίδα ρύθμισης του πιεσσοστάτη / που σε αυτήν την περίπτωση καλύτερα να τον αντικαταστήσεις)
Δεν αναφέρεις και τίποτα όταν λες ότι είδες τον ακροδέκτη καλώδιο καμένο / μαυρισμένο , μήπως ναι μεν ήταν στην θέση του το καλώδιο και ναι μεν μαυρισμένο , αλλά απλά το καλώδιο ήταν κομμένο εσωτερικά και δεν τροφοδοτούσε και γιαυτό δεν ζέσταινε . (οπότε κακός το χούφτωσες σε άσχετα μέρη?)
Δώσε φωτογραφία πως επανασύνδεσες την αντίσταση (εφόσον τώρα έχει η αντίσταση σπασμένο κλιπς υποδοχής)
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 05-08-20 στις 22:50
Δείτε λίγο τις μετρήσεις στον πιεσοστατη όταν μετράω με γείωση στο κίτρινο καλώδιο που πάει στο σασί είναι 118volt είναι σωστό? Το έχω τώρα να δουλεύει και οταν σταμάτησε να παίρνει νερό ξεκίνησε η πλύση χωρίς να ακούσω το κλικ στον πιεσοστατη! Δεν έπρεπε να οπλησει?
Επαφή 23 είναι το άσπρο από την πάνω πλευρά 21 είναι το άλλο άσπρο 12 είναι από δεξιά των ασπρων 22 είναι από την αριστερή πλευρά των καφέ 11 είναι το αριστερό καφέ και 13 το αλλο
Τελικά άλλαξα πιεσοστατη για να είμαι σίγουρος αλλά πάλι δεν διορθώθηκε το πρόβλημα.μετράω το ένα άκρο της αντίστασης και την γείωση που είναι στην αντίσταση και έχω μια τιμή 124 volt. Τι γίνεται τώρα με αυτό? Αν υπήρχε πρόβλημα στο ρελε δεν έπρεπε να είναι 0?
Δες μερικά βίντεο περί megger test element και μέτρησε την αντίσταση σωστά , το όργανο που έχεις δεν είναι μόνο για τις "μπιπ" μετρήσεις ,αλλά και για κλίμακες ΜOhm για διαρροές μόνωσης προς το σασί της αντίστασης .