Ναι αλλά το εν λόγω κλιματιστικό λέει ότι η κατανάλωση στο standby είναι 0,5w πως γινεται να είναι φυσιολογική?
Ναι αλλά το εν λόγω κλιματιστικό λέει ότι η κατανάλωση στο standby είναι 0,5w πως γινεται να είναι φυσιολογική?
Είναι πολύ απλό, η ΔΕΗ ΔΕΝ χρεώνει την άεργο ενέργεια διότι η άεργος ισχύς ΔΕΝ προκαλεί περιστροφή του δίσκου του μετρητή.
Επειδη προσπαθησα να δω πως αναλυεται ο μαθηματικος τυπος του cosφ αλλα πρεπει να εχεις ειδικευμένες γνωσεις οπως ειδα και σενα αρθρο http://www.ti-soft.com/el/support/ar...s-egkatastashs δεν ξερω πως μπορουμε να δουμε τις ενδηξεις του μετρητη μπριζας τι μας δειχνουν και δεν ξερω αν ισχυει η απλη μορφη πραξης δηλ 0,18Α Χ 235V =42,3 W που μου δειχνει ο efergy.
Ποιο κλιματιστικό είναι; Μηπως εχεις καμιά αυτόματη αφυγρανση ή αλλη λειτουργία ενεργή;
Ειναι το toyotomi izuru 9000 btu οχι στη θερμανση το εχω και κανενα αυτοματισμο ενεργο ακομα και αυτο που εχει για κατω απο 8 βαθμους θελει ενεργοποιηση. Το εχω δουλεψει και αφυγρανση και σκετο ανεμηστηρα μηπως στη θερμανση καποια αντισταση κραταει κατι ζεστο τιποτα τα ιδια οταν κλεινει δειχνει καταναλωση.
Εγώ πάλι λέω ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε στο κλιματιστικό ούτε στους μετρητές, και ότι απλά ο ένας λαμβάνει υπ' όψη το cosφ ενώ ο άλλος όχι. Τώρα το πώς οδηγήθηκε ο νηματοθέτης στην αλλαγή ασφάλειας ή στην αλλαγή καλωδίου προς το κλιματιστικό ή στην προσθήκη γείωσης στην εξωτερική μονάδα προκειμένου να πέσει η κατανάλωση στο stand by, δεν το κατάλαβα, ούτε θα το καταλάβω ποτέ, όχι μόνο εγώ, αλλά και κανένας άλλος.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nikmav : 14-02-17 στις 14:22
Κοιτα φιλε Νικο αν υποθεσεις και σκεφτεις οτι καταναλωνεις
40watt x 24h x 365μερες χ 10 χρονια με την kwh στο 0.18 λεπτα= 630ευρω
η παραμονη του κρινεται ασυμφορη πετατο και βαλε αλλο!!!!!!!!