Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 21

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Άκης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

κανείς ??

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Σου απάντησαν και πιο πριν ότι καλύτερα είναι να βγει η πρωτότυπη . Αλλιώς με βάση τα στοιχεία που έγραψες πριν , οι περισσότεροι που διαθέτουν τέτοια ανταλλακτικά το γνωρίζουν ήδη τι εξάρτημα παίρνει με βάση το μοντέλο . Οπότε καλά είναι να απευθυνθείς για το ανταλλακτικό παραθέτοντας και τα στοιχεία μοντέλου.

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

Επανέρχομαι στο θέμα του ιμάντα, που τελικά δεν φταίει ο ιμάντας, ούτε η τροχαλία...

Είναι δυστυχώς σπασμένο το έδρανο του ρουλεμάν εκεί που δένει με το τύμπανο...
    Έτσι "στραβογυρνάει" ο άξονας με αποτέλεσμα να παρασέρνει τον ιμάντα στο εσωτερικό νύχι της τροχαλίας,
    να δουλεύει εκεί ώσπου να φύγει έξω..

Αποφάσισα να το ανοίξω αφού τελευταία άρχισε να ακούγεται θόρυβος από ρουλεμάν...

Τώρα πρέπει να βρω έδρανο τσιμούχες ρουλεμάν, γιαυτή τουλάχιστον την πλευρά η άλλη είναι μια χαρά..
    (κανονικά θα πρέπει να τα αλλάξω όλα και από την άλλη πλευρά, καθώς και τα ρουλεμάν του μοτεριού, ..όμως το κόστος θα ανέβει πολύ!)

Ένα επιπρόσθετο πρόβλημα είναι το ότι το έδρανο στο συγκεκριμένο πλυντήριο δεν είναι βιδωμένο πάνω στο τύμπανο,
    αλλά πριτσινωμένο;

Κάθε βοήθεια δεκτή!!!!151206-1334.jpg151206-1335.jpgPrtScr capture_7 (2).jpg

Το avatar του χρήστη andyferraristi
    Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας
    Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα

Προεπιλογή

Όπως θα δεις σε δικό μου πρόβλημα, σε αυτό το post:

http://www.howtofixit.gr/forum/showt...l=1#post571451

έχω κι εγώ την ίδια απορία. Όμως το ανταλλακτικό διαθέτει έξι βίδες, με καμπύλο κεφάλι, με τα αντίστοιχα γκρόβερ και παξιμάδια ώστε να αντικαταστήσεις τα περτσίνια αφού πρώτα τα αφαιρέσεις προσεκτικά με δράπανο.
    Οι βίδες είναι αυτές που φαίνονται στην τρίτη φωτογραφία που παραθέτεις, δίπλα ακριβώς από το έδρανο ...

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από andyferraristi Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όπως θα δεις σε δικό μου πρόβλημα, σε αυτό το post:

http://www.howtofixit.gr/forum/showt...l=1#post571451

έχω κι εγώ την ίδια απορία. Όμως το ανταλλακτικό διαθέτει έξι βίδες, με καμπύλο κεφάλι, με τα αντίστοιχα γκρόβερ και παξιμάδια ώστε να αντικαταστήσεις τα περτσίνια αφού πρώτα τα αφαιρέσεις προσεκτικά με δράπανο.
    Οι βίδες είναι αυτές που φαίνονται στην τρίτη φωτογραφία που παραθέτεις, δίπλα ακριβώς από το έδρανο ...
    Ευχαριστώ Ανδρέα!
    Η εμπειρία σου είναι πολύ χρήσιμη!
    Θα κοιτάξω αύριο στην τοπική αγορά για ανταλλακτικά - τιμές και θα συνεχίσω...

κάτι άλλο που με προβληματίζει είναι ότι το τύμπανο, σε αντίθεση με του δικού σου πλυντηρίου, δείχνει πιο "ντελικάτο" χωρίς καθόλου
    "νεύρα", με αποτέλεσμα να έχει "τσαλακώσει" λίγο στο σημείο που έσπασε το έδρανο....

Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας
    Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sofosal Εμφάνιση μηνυμάτων
    κάτι άλλο που με προβληματίζει είναι ότι το τύμπανο, σε αντίθεση με του δικού σου πλυντηρίου, δείχνει πιο "ντελικάτο" χωρίς καθόλου
    "νεύρα", με αποτέλεσμα να έχει "τσαλακώσει" λίγο στο σημείο που έσπασε το έδρανο....
    Τι να σου πω, τόση εμπειρία δεν έχω (όπως είδες, κι εγώ απευθύνθηκα στου ειδικούς του forum). Όμως, από τα λιγοστά που ξέρω είναι ότι εάν το τύμπανο σου δεν έχει "σχίσει" σε κάποιο σημείο, δεν είναι και τόσο σημαντικό (εγώ δηλαδή θα προχωρούσα στην επισκευή). Σε κάθε περίπτωση όμως, για να μην σε πάρω στο λαιμό μου, περίμενε μήπως απαντήσουν τα γατόνια της περιοχής ...

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

Καθώς συνεχίζεται το εγχείρημα κάποιες παρατηρήσεις:
    Αφαιρέθηκε σήμερα το "σπασμένο" έδρανο. Η κατάστασή του εντελώς απογοητευτική: το μέταλλο δεν έχει σπάσει απλά,
    αλλά έχει διαβρωθεί, ειδικά στο εσωτερικό πίσω τμήμα του, τόσο πολύ εντυπωσιακά! που έχει μεταβληθεί σε μια μαλακή μάζα
    που τρίβεται, ένα "σάπιο" πράμα που δεν ξέρω πως να το περιγράψω...

Αυτό δυστυχώς σημαίνει ότι το κράμα μετάλλου που χρησιμοποιείται είναι μικρής διάρκειας ζωής - μικρής αντοχής
    και δηλώνει ότι και το άλλο έδρανο στην αριστερή πλευρά - που δεν λογαριάζω να το αλλάξω, πιθανότατα έχει φάει τα ψωμιά του...

Η δε ποιότητα του τυμπάνου επίσης εντυπωσιακά απαράδεκτη!
    ....ένας "ντενεκές" χωρίς στοιχειώδη ενίσχυση, που λυγάει και παραμορφώνεται στην παραμικρή πίεση...

Οι αντίστοιχες "βάσεις" των ρουλεμάν στον πλαστικό κάδο, ...παιδικό παιχνίδι!..
    Είχα διαφορετική άποψη για τα BRANDT,

δυστυχώς απογοητεύτηκα και κλαίω από τώρα τα 52 Ευρω που θα πληρώσω αύριο για τα ανταλλακτικά,
    και τις ώρες που διέθεσα για μια επισκευή που "φωνάζει" ότι δεν αξίζει...

Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας
    Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα

Προεπιλογή

Μην ανησυχείς γι αυτά. Τα έδρανα μάλλον έχουν πιάσει αλατα ή απορρυπαντικό, τα ίδια συνάντησα κι εγώ. Όσο για το τύμπανο, ναι όντως είναι πολύ λεπτό το μέταλο, τόσο που τρομάζεις, αλλά μην ανησυχείς. Με δεδομένο τώρα αυτό που γράφεις ότι
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sofosal Εμφάνιση μηνυμάτων
    ... κλαίω από τώρα τα 52 Ευρω που θα πληρώσω αύριο για τα ανταλλακτικά ...
    θεωρώ ότι μάλλον τα ανταλλακτικά τα έχεις κλείσει, οπότε θα σου πρότεινα να ολοκληρώσεις την προσπάθεια σου ...

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

Δράμα;;
    Ήρθε το σετ που παρήγγειλα, αυτό που φαίνεται στην φωτο παραπάνω, επέμεινα σε αυτό παρόλο ακριβότερο
    επειδή φαίνεται στην περιγραφή και στις φωτο του site, ότι είναι ένα "γνήσιο" κομμάτι...

Ανοίγω την συσκευασία και να η πρώτη κρυάδα:
    ΔΕΝ είναι το σετ που παρήγγειλα, αλλά μάζωξη - συρραφή άλλων κομματιών που έβρισκα και απέρριπτα...
    το σοβαρότερο;; το ρουλεμάν στο αντίστοιχο κομμάτι είναι χτυπημένο - κατεστραμμένο!..

Πάνε τα 52 Ευρώ, αλλά ...ας το προσπαθήσω...
    Πάω αγοράζω άλλο ρουλεμάν, βγάζω το χαλασμένο, περνάω το καινούριο και αρχίζω το μοντάρισμα...

Αφού μπήκαν τα κομμάτια στη θέση τους, πάω να γυρίσω τον κάδο...
    ΑΜ ΔΕ!! βρίσκει σε όλη του την περιστροφή!!

Ξανα ανοίγω, αφαιρώ το πάνω τμήμα του κάδου, να δω τι συμβαίνει!: Οι βίδες που στερεώνουν το έδρανο στο τύμπανο,
    (το ανταλλακτικό που μου στείλανε) βρίσκουν και ξύνουν άσχημα τον πλαστικό κάδο!!....

Αύριο θα έχω εύχερο σπούτνινκ, θα επιχειρήσω να φάω τις βίδες, θα το ξανα μοντάρω και βλέπουμε....

και κάτι ακόμα "παράξενο": βγάζοντας το χτυπημένο ρουλεμάν από την καινούρια συσκευασία,
    παρατηρώ ότι είναι χαραγμένο σχεδόν σε όλη του την περίμετρο εξωτερικά! Τι είν τούτο;;;;151209-1350.jpg151209-1351(001).jpg151209-1351.jpg151209-1831(001).jpg

Το avatar του χρήστη diony
    Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Αν και δε φαίνεται καθαρά , μάλλον είναι αυλάκι για τοποθέτηση ασφάλειας άξονα , για άλλη εφαρμογή και όχι για το πλυντήριο

asf ajona.jpg

Επίσης αν υπάρχει τρύπα ή τρύπες σε κάποια σημεία της αυλάκωσης κάθετες στον άξονα , μπορεί να είναι για λίπανση (αν και το δικό σου δείχνει κλειστού τύπου 2Ζ )

Ίσως κάποιος μηχανικός να μας απαντήσει με σαφήνεια
    Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Τηλεόραση Samsung] PS-42C96HD μάλλον πρόβλημα στο τροφοδοτικό
    από .::Nikos::. στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-05-15, 15:18
  2. [AEG] AEG Lavamat W 824 πρόβλημα στο στύψιμο
    από Panoss στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-04-15, 16:57
  3. [Indesit] Πρόβλημα στο λάστιχο της πόρτας.
    από sotiris2000 στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-02-15, 08:06
  4. [Brandt] Ζορίζεται να γυρίσει τον κάδο σε Brandt WFU0411E
    από nick kal στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-01-15, 02:37
  5. direct drive ή ιμάντα? γνώμες...
    από gRooV στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-05-12, 17:06

Δικαιώματα - Επιλογές