Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 27

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από candy_washer93 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αμα ηταν προβλημα πλυντηρίου ή προγράμματος θα είχα γενικά χαμηλή καθαριστικη απόδοση.Βαζω κανονικότατα και αλάτι και λαμπρυντικο,με τον αποσκλυρηντη στην χαμηλότερη ρύθμιση αφού μένω σε περιοχή με μαλακό νερο.Με τις ταμπλέτες όλα αστράφτουν,ειτε χρησημοποιησω τις κλασικές σκληρές ειτε τις quantum που περιέχουν και υγρό.Με το υγρό,ναι μεν καθαρίζουν οι απλοί καθημερινοί λεκέδες (π.χ. Καφές,λάδια, σαλτσες) αλλα αν τα πιάτα είχαν ξεραμένα υπολειματα ή πιο δύσκολους λεκέδες (π.χ. σοκολάτα)κάποιες φορές άφηνε υπολειμμα,δεν καθάριζε τελείως,σε οτι προγραμμα και αν βάλω,ακομα και στο αυτοματο με προπλυση,βάζοντας απορρυπαντικό και στις 2 θήκες.Εκτος απο αυτο μου φαινόταν ότι άφηνε κάτι ασπριδερα στίγματα πάνω στα γυαλιστερά πιάτα και τα ποτήρια,που δεν ξέρω αν ήταν άλατα απο το νερό ή υπολειματα απορρυπαντικού που δεν ξεπλυθηκε,κατι που δεν συμβαίνει ποτε με τις ταμπλετες.Με τις ταμπλέτες συνήθως χρησιμοποιώ το 90λεπτο των 65 βαθμών,χωρις προπλυση και ειναι ολα κομπλε.Σχετικα με τις σκόνες,πριν λίγο καιρό είχα δει το παρακάτω βίντεο στο youtube:
    https://youtu.be/jHP942Livy0?si=59BgOxwqVx9i4Ovj

Όπου ο παρουσιαστής καταλήγει στο συμπέρασμα οτι το καλυτερο και πιο συμφέρον απορρυπαντικό ειναι η σκόνη και μάλιστα η φτηνή,και απο πλευράς οικονομίας και επειδή σου επιτρέπει να εκμεταλλευτείς καλυτερα τον κύκλο προπλυσης,αφου μπορείς να ρίξεις απορρυπαντικό και στα 2 κουπακια της σαπουνοθηκης,κατι που δεν μπορει να γινει με την ταμπλέτα.Βεβαια πολύ πιθανόν οι σκόνες που κυκλοφορούν στην Αμερική να είναι καλύτερες απ΄τις δικές μας σαβούρες.
    Το αυτοματο προγραμμα στα συγχρονα πλυντηρια δινει εμφαση στην οικονομια και συντομευει τη πλυση. Δεν μου αρεσει. Αν βαλεις αναμεικτα σκευη , ας πουμε καθημερινα πιατα ποτηρια και ενα κατσαρολι με κατι κολλημενο, το αυτοματο προγραμμα δεν θα αντιληφθει ποτε οτι εχεις τετοιο φορτιο με τοσο δυσκολη βρωμια. Στη προπλυση θα διαβασει μικρη ρυπαρορητα απο τα πιατα ποτηρια και θα κανει ενα ηπιο προγραμμα, το κατσαρολι φυσικα θα βγει απλυτο.

Γενικα οτι πιο value for money κυκλοφορει στο εμποριο απο ταμπλετες ειναι του lidl all in one με το λεμονι. Εμενα ενα παραπονο απο τα απορρυπαντικα και το πλυσιμο στο πλυντηριο ειναι οι οσμες. Μονο οι πανακριβες σειρες fairy και finish αφαιρουν μεγαλο μερος οσμων απο αυγο , ψαρι, αρνι, και παλι οχι εντελως σαν οταν πλυνεις ενα πιατο στο χερι και μετα βαλεις ξυδι. Απορω πως δεν εχουν δωσει λυση σε ενα τοσο σοβαρο φαινομενο, τις οσμες απο αυτες τις 3 τροφες .

Μέλος
    Όνομα
    -
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Εγω εχω παρατηρήσει οτι οι οσμές απομακρύνονται καλύτερα όταν πλένω σε υψηλές θερμοκρασιες απο 65 βαθμούς και πάνω.Σε θερμοκρασια 45-50 μπορει να καθαρίζουν τελείως απο υπολειματα φαγητού αν χρησημοποιεις καλό απορρυπαντικό,ομως δεν ειναι αρκετη για την πλήρη εξουδετέρωση των οσμών.

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Τις θερμοκρασιες τις εχουν ριξει στα καινουρια πλυντηρια. Δυσκολα βρισκεις με ανω των 65 βαθμων προγραμμα. Και το 65 αρι το εχουν για μαγειρικα σκευη με ξεραμενα . Αν βαλεις πιατα και ποτηρια με αυγο και ψαρι , θα τα πλενει 2 ωρες με 65 βαθμους και με υψηλη πιεση, και οσο να ναι φθειρει τα ποτηρια.

Μέλος
    Όνομα
    -
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Giannos88 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τις θερμοκρασιες τις εχουν ριξει στα καινουρια πλυντηρια. Δυσκολα βρισκεις με ανω των 65 βαθμων προγραμμα. Και το 65 αρι το εχουν για μαγειρικα σκευη με ξεραμενα . Αν βαλεις πιατα και ποτηρια με αυγο και ψαρι , θα τα πλενει 2 ωρες με 65 βαθμους και με υψηλη πιεση, και οσο να ναι φθειρει τα ποτηρια.
    Το δικο μου εχει 65αρι προγραμμα 90 λεπτων και αυτο χρησημοποιω ως καθημερινο προγραμμα.Δεν κανει προπλυση,αλλα η μεγαλης διαρκειας κυρια πλυση σε υψηλη θερμοκρασια ειναι αποτελεσματικη για την πληρη καθαριοτητα και την απομακρυνση των οσμων.Για τα μαγειρικα σκευη εχει 70αρι προγραμμα που κραταει πανω απο 2 ωρες που το χρησημοποιω μονο αν βαλω τηγανια ή κατσαρολες με ξεραμενα υπολειμματα.Το αυτοματο και το οικολογικο ειναι ανεπαρκη,το πρωτο γιατι αν διαβασει χαμηλους ρυπους στην προπλυση κανει πολυ μικρης διαρκειας κυρια πλυση,περιπου 15 λεπτα,και δεν προλαβαινει καν να διαλυθει η ταμπλετα,ενω το 2ο πλενει για σχεδον 4 ωρες στους 45 βαθμους,ανεπαρκης θερμοκρασια για λιπη και δυσκολη βρωμια.

Μέλος
    Όνομα
    Σώτος
    Περιοχή
    Βέροια

Προεπιλογή

Τελείως παλαβό μου φαίνεται να χρησιμοποιεί κάποιος πρόγραμμα 3,5 ωρών για πιάτα … έχω έναν φίλο που βάζει σε τέτοιο πρόγραμμα .. είπαμε ρε παιδιά τι θα πλύνω ; Μια χαρά δουλειά γίνεται σε σύντομα προγράμματα χαμηλής θερμοκρασίας .. οικονομικά και γρηγορα

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Sotos_ster Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τελείως παλαβό μου φαίνεται να χρησιμοποιεί κάποιος πρόγραμμα 3,5 ωρών για πιάτα … έχω έναν φίλο που βάζει σε τέτοιο πρόγραμμα .. είπαμε ρε παιδιά τι θα πλύνω ; Μια χαρά δουλειά γίνεται σε σύντομα προγράμματα χαμηλής θερμοκρασίας .. οικονομικά και γρηγορα
    Το πρόγραμμα αυτό είναι υποχρεωτικό από την Ε.Ε για να βγει στην αγορά της Ευρώπης . Πλένει με χαμηλή πίεση και χαμηλή θερμοκρασία (50), και έχουν δώσει έμφαση στο αυξημένο χρόνο πλύσης για να έχει αποτελεσματικότητα. Στην ουσία δεν έχει κανένα πρόβλημα αν δεν βιάζεσαι τα σκεύη. Και κάνει όντως οικονομία σε νερό και ρεύμα . Μετρημένο με βατόμετρο και το νερό σε κουβάδες στο άδειασμα . Γλιτώνεις 0.2kwh από το σύντομο και περίπου 2.5 λίτρα νερό.

Να πω και το άλλο, είναι χίλιες φορές καλύτερο πρόγραμμα αυτό από το να βάλεις βρώμικα σκεύη στο σύντομο (κάτω του 45 λεπτου) που οριακα προλαβαίνει η κάψουλα να διαλυθεί και γίνεται μέτρια δουλειά στο πλύσιμο. Ναι θα φύγουν τα λάδια από τα πιάτα ,αλλά οσμές από ζόρικους ρύπους δεν φεύγουν. Επίσης συσσωρεύονται λίπη στο ίδιο το πλυντήριο κάτω από το φίλτρο και στους αγωγούς νερού.

Εγώ αν πλένω βράδυ που δεν βιάζομαι το βάζω στο eco και αν βιάζομαι επιλέγω το 1.5 ώρας με 60 βαθμούς και γίνονται επίσης τέλεια με λίγο πιο αυξημένη κατανάλωση νερού και ρεύματος.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μέλος
    Όνομα
    Σώτος
    Περιοχή
    Βέροια

Προεπιλογή

Δεν ξέρω … νομίζω όσο πιο πολλές ώρες δουκευει το πλυντήριον, τόσο πιο λίγη ζωή θα έχει. Ολοι μας τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε μέσα, για πιο λόγο να πλένει τόσες ώρες ; Επίσης προχθές είδα σκόνη στον Σκλαβενίτη…μια περίεργη μάρκα δε την θυμάμαι questo… κάπως έτσι

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Δεν ξέρω … νομίζω όσο πιο πολλές ώρες δουκευει το πλυντήριον, τόσο πιο λίγη ζωή θα έχει. Ολοι μας τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε μέσα, για πιο λόγο να πλένει τόσες ώρες ; Επίσης προχθές είδα σκόνη στον Σκλαβενίτη…μια περίεργη μάρκα δε την θυμάμαι questo… κάπως έτσι
    Ναι questo είναι και αρκετά καλή. Οποίος θέλει σύντομα προγράμματα επιπέδου 30-40 λεπτών καλύτερα να επιλέξει υγρό.

Εντωμεταξύ μια παρένθεση με το πρόγραμμα eco 3.5 ωρών. Έχει 70 λεπτά στέγνωμα δηλαδή 1 ώρα και 10 λεπτά. Άρα η καθαρή λειτουργία της αντλίας πλύσης είναι 2.20 περίπου. Δεν είναι κάτι τραγικό σαν χρόνος λειτουργίας. Σου λέει θέλω 70 λεπτά στεγνωμα (άνοιγμα πόρτας αυτόματα ή αναμονή με κλειστή πόρτα) γιατί το τελευταίο ξεβγαλμα γίνεται με μέτρια ζεστό νερό 45 βαθμούς ,αντί για 55-60 , για οικονομία .

Μέλος
    Όνομα
    Σώτος
    Περιοχή
    Βέροια

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Giannos88 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ναι questo είναι και αρκετά καλή. Οποίος θέλει σύντομα προγράμματα επιπέδου 30-40 λεπτών καλύτερα να επιλέξει υγρό.

Εντωμεταξύ μια παρένθεση με το πρόγραμμα eco 3.5 ωρών. Έχει 70 λεπτά στέγνωμα δηλαδή 1 ώρα και 10 λεπτά. Άρα η καθαρή λειτουργία της αντλίας πλύσης είναι 2.20 περίπου. Δεν είναι κάτι τραγικό σαν χρόνος λειτουργίας. Σου λέει θέλω 70 λεπτά στεγνωμα (άνοιγμα πόρτας αυτόματα ή αναμονή με κλειστή πόρτα) γιατί το τελευταίο ξεβγαλμα γίνεται με μέτρια ζεστό νερό 45 βαθμούς ,αντί για 55-60 , για οικονομία .

Θα την πάρω γιατί μύριζε ωραία .. αν και φοβάμαι πάλι ότι θα την πετάξω … όσες φορές πήρα σκόνες και υγρά δεν κανένα !!! Αφήνανε άσπρες κηλίδες , τα ποτήρια θαμπά σαν άπλυτα επίσης με κηλίδες και στα τάπερ όπου υπήρχε λάδι, γινόταν άσπρο !!

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Θα την πάρω γιατί μύριζε ωραία .. αν και φοβάμαι πάλι ότι θα την πετάξω … όσες φορές πήρα σκόνες και υγρά δεν κανένα !!! Αφήνανε άσπρες κηλίδες , τα ποτήρια θαμπά σαν άπλυτα επίσης με κηλίδες και στα τάπερ όπου υπήρχε λάδι, γινόταν άσπρο !!
    Περιεργο θεμα αυτο. Δεν αντιμετωπιζω τετοιο προβλημα με τις σκονες ουτε στο delonghi 45αρι (που γραφω στο αλλο θεμα) ουτε με το bosch παγκου. Τα σκευη λαμπουν. Τι ρυθμισεις εχεις σε αλατι και λαμπρυντικο?

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Siemens] Πλυντήριο πιάτων
    από mkallergis στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-02-22, 15:11
  2. [Bosch] BOSCH Πλυντήριο πιάτων SRI5615/08 Πλυντήριο πιάτων BOSCH
    από jeronimo στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-10-21, 13:10
  3. Επείγων λόγο παγωνιάς
    από lefteris251 στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση