Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 21

Μέλος
    Όνομα
    Αχιλλέας
    Περιοχή
    αθήνα

Προεπιλογή

Δημήτρη είναι άπειρες οι αντιστασούλες, που να επικεντρωθώ? ότι δίοδο μέτρησα φάνηκε να ειναι εκεί που μου είπες στα ~ 550. Ισως να πήγαινα πιο στοχευμένα. Οταν ο επισκέπτης χτυπάει το κουδούνι απο κάτω, πιό σήμα πρέπει να γίνει ενεργό? Να το πιάσω απο την πηγή του το θέμα.

Επίσης δεν ξέρω (επειδή δεν έχουμε στο σπιτι μας το κανονικό θυροτηλεόραση, αλλά απλό θηροτηλέφωνο), πως ακριβώς θα έπρεπε να δουλεύει το βίντεο, μπορείς να διαφωτίσεις λίγο? Το βίντεο ενεργοποιείται απο κάτω? απο πάνω με το που πατάω το κουμπί στο τηλέφωνο? Επίσης στην πλακέτα που είναι το ηχειάκι του κουδουνιού (όταν ο άλλος χτυπάει απο κάτω?)
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panixgr : Χθες στις 22:09

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Κατ΄ αρχή στις photo που παραθέτεις δεν φαίνονται εξαρτ/ματα επιφ/κής στήριξης.
    Όλα τ΄ εξαρτ/τα είναι κανονικά.
    Οι αντιστάσεις φυσικά και δεν είναι άπειρες αλλά συγκεκριμένες κι όλες πρέπει να μετρηθούν αφού αποκολληθεί τ΄ ένα άκρο τους από το PCB.
    Η τιμή που θα διαβάζει το πολύμετρο θα πρέπει να ΄ναι ταυτόσημη μ΄ εκείνη που μεταφράζεται από τον συνδοιασμό των χρωμάτων που υπάρχει
    στο σώμα τους.
    Δίοδοι / zener είναι όλες όσες έχουν την ένδειξη β€œD” αναγραφόμενη στη πλακέτα και καλό είναι για μία σωστή τους μέτρηση να ΄χει αποκολληθεί
    τ΄ ένα τους άκρο απ΄ αυτή.

Εκείνο που φαίνεται αρχικά είναι ότι τ΄ άκρο του χαλκοδιαδρόμου που εκκινεί από το σημείο SD, ( 4η photo που παραθέτεις από το link :
    https://drive.google.com/drive/folde...usp=drive_link ) , είναι αποκολλημένο και πρέπει να το περάσεις
    με κόλληση.
    Επίσης έλεγξε αν υπάρχουν κι άλλες ψυχρές κολλήσεις.
    Ο connector που έριξες spray έχει πιάσει άλατα από υγρασία και θέλουν ξύσιμο με ψιλό ίσιο κατσαβίδι όλες οι επαφές του, αφού αποσυνδεθούν
    ένα ένα τα καλώδια κι επανασυνδεθούν μετά το καθάρισμα.
    Οι ηλεκτρ/κοί πυκνωτές για να μετρηθούν χρειάζεται καπασιτόμετρο κι ESR meter.
    Χαρακτηρίζονται με το γράμμα "C" και για να μετρηθούν πρέπει ν΄ αποκολληθούν από την πλακέτα.
    Επειδή είναι πολυχρονισμένοι ακόμα κι αν δεν διαθέτεις τα προαναφερθέντα όργανα καλό είναι ν΄ αλλαχθούν καθόσον θα ΄χουν χάσει χωρ/τα και
    θα ΄χει μεταβληθεί τ΄ ESR τους.
    Ακόμα πρέπει ν΄ ελεγχθούν τα TRN΄s, ωμικά τα νήματα της οθόνης ακόμα κι ο Μ/Τ Υ.Τ.

Τώρα το ποια καλώδια φέρουν τ΄ ηχητικό σήμα και ποια το σήμα video, όταν δεν υπάρχει τ΄ αντίστοιχο σχηματικό, μπορείς να τ΄ αντιστοιχίσεις
    με τις ενδείξεις που φαίνονται πάλι στην 4η photo του πρώτου σου link κάτω από το button : V S +out AC + - LA LK S 2 3 4 P1 .
    Διευκρινιστικά το σήμα video έρχεται με το χοντρό γκρί ομοαξονικό καλώδιο και φυσικά ενεργοποιείται από την μπουτονιέρα της εισόδου της
    πολ/κίας όπου βρίσκεται η κάμερα.
    Υπάρχει όμως και button στη συσκευή της θυροτηλεόρασης που πατώντας το "βλέπεις" στην οθόνη της, την είσοδο, εφόσον βέβαια αυτή είναι συνδεδεμένη με μπουτονιέρα εισόδου που φέρει κάμερα.

Πέρασε σίγουρα όλες τις ψυχρές κολλήσεις και καθάρισε σωστά τον connector σύνδεσης με τον αντίστοιχο που φέρνει τα καλώδια
    από τον τοίχο, στον χώρο που η θυροτηλεόραση λειτουργούσε, κι έχω την εντύπωση ότι και χωρίς καμία αντικατ/ση εξαρτ/τος αυτή
    θ΄ ενεργοποιηθεί και πάλι και θα λειτουργήσει κανονικά.

Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Di*Ca_Electronic για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

panixgr (Σήμερα)

Μέλος
    Όνομα
    Αχιλλέας
    Περιοχή
    αθήνα

Προεπιλογή

Ευχαριστώ Δημήτρη,
    όντως έκανα πριν φυγω πολλά απο αυτά που πρότεινες, αλλά και πάλι δεν παίρνω κλήση απο κάτω.

Η SD (όπως και τα υπόλοιπα γειτονικά pins, R, C, P4, P3 , P2, etc) απο πίσω δεν συνδέεται με τίποτε αφενός, αφετέρου ο συνδεση με την υπόλοιπη κόληση είναι ΟΚ, έχει αγωγιμότητα, οπ χαλκός είναι κολημένος στην πλακέτα, σου στέλνω και φωτο αμα θες.
    Απο όσο έψαξα στο νετ, το σήμα που πυροδοτεί την κλήση απο κάτω απο την είσοδο ειναι μάλλον το S. Αλλά δεν ξέρω μια ποιά γείωση να το τεστάρω και τι ηλεκτρική συμπεριφορά να περιμένω.

Απο τον τοίχο αρχικά ερχόταν ένα γυμνωμένο καλώδιο το οποίο δεν πήγαινε πουθενά, το συνέδεσα στην μόνη διαθέσιμη τρύπα το +out (πιστεύοντας λανθασμένα οτι αυτό έφταιγε για το ότι δεν άνοιγε κάτω η πόρτα). Αυτό τι δουλιά να κάνει άραγε (+out) ?
    Θα το αποσυνδέσω , θα ξαναξύσω και να δω .

update : τελικά το switch (button) ξεκελειδώματος ήταν 100% θέμα κόλησης, απλά είχαν ξεκολήσει τα σημεία κόλησης και "έπαιζαν" τα πινακια του switch. Αρα δεν έφταιγε ούτε το switch ούτε τπτ άλλο. Αυριο θα καθαρίσω τις επαφές και θα ξαναδοκιμάσω. Λές δηλ οτι μόνο με το κουμπί του τηλεφώνου θα έπρεπε τελικά να πάρω σήμα βίντεο ε?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panixgr : Σήμερα στις 01:06

Μέλος
    Όνομα
    Αχιλλέας
    Περιοχή
    αθήνα

Προεπιλογή

Καλημέρα, επιπλέον στοιχεία :
    - στο βύσμα απο την πλευρά του τοίχου, το AC είναι βραχυκυκλωμένο με το S
    - οταν πατάω το κουμπί ξεκλειδώματος, τότε παίρνω αγωγιμότητα μεταξύ 4 και P1
    - οταν πατάω το κουμπί ξεκλειδώματος, το ξεκλείδωμα δουλεύει κανονικά κάτω στην πόρτα εξόδου
    - απο κάτω έχω ήχο κανονικά, ακούω μέχρι και το ξεκλείδωμα της κεντρικής εισόδου
    - δεν λαμβάνω κλήση απο την κεντρική πόρτα και δεν έχω βίντεο

- έχω ξύσει και ξανα βιδώσει όλα τα καλώδια που έρχονται απο τον τοίχο. χμμμ ίσως είναι χαλαρά μέσα τα θηλυκά σε στο βύσμα του τοίχου με αποτέλεσμα να μην έχω καλή επαφή κάπου ?

σίγουρα πρέπει να έρθει άνθρωπος να δει ... εγω κάπου το τερμάτισα ...

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Ελπιζω να μην μετρησες την αγωγιμότητα ε το πολυμετρο χωρις να εχεις κοψει το ρευμα του θυροτηλεφωνου...

7. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον klik για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

panixgr (Σήμερα)

Μέλος
    Όνομα
    Αχιλλέας
    Περιοχή
    αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από klik Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ελπιζω να μην μετρησες την αγωγιμότητα ε το πολυμετρο χωρις να εχεις κοψει το ρευμα του θυροτηλεφωνου...
    Νομίζω το έκανα στην αρχή , μεταξύ των 2 pins του switch. Πως μπορεί να έχει επηρεάσει κάμερα και κλήση απο κάτω ?
    Επίσης όλοι οι υπόλοιποι έχουν κανονικά θυροτηλεόραση, αρα δεν έπεσε κάποια κεντρική ασφάλεια.

χμμμ παίζει να έκαψα τον δικό μου μετασχηματιστή ?

οπότε δουλεύει το ξεκλείδωμα , και το μικροφωνο , ακουστικό

αλλά όχι η κλήση απο κάτω και το βίντεο ????

χμμμμμ

Κατα την άποψη σας, εδώ : https://drive.google.com/file/d/1eLP...ew?usp=sharing που θα έπρεπε να λάβω εναλλασσόμενο ρεύμα 12v? μεταξύ ποιών pins? αρχικά το +out ήταν εκτός, και το βίντεο δούλευε.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panixgr : Σήμερα στις 16:49

Προεπιλογή

Από όσο ξέρω σε τέτοιου είδους εγκαταστάσεις θυροτηλεφώνων/θυροτηλεοράσεων δεν έχει κάποια διαφορά στην συνδεσμολογία και τύπο συσκευής το ένα διαμέρισμα από το άλλο.
    Άρα έχεις άλλα 12 διαμερίσματα που από ότι έχει αναφερθεί ποιό πάνω όλα λειτουργούν όπως πρέπει.
    Ξεκουμπώνεις από την φίσα την δικιά σου θυροτηλεόραση, την παίρνεις και την ανταλλάσσεις προσωρινά με κάποια άλλου διαμερίσματος και βλέποντας αν το πρόβλημα πάει στο άλλο διαμέρισμα και διορθωθεί στο δικό σου, τουλάχιστον ξέρεις ότι το πρόβλημα είναι στην συσκευή ή εκτός αυτής.

10. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον awmn931 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

panixgr (Σήμερα)

Μέλος
    Όνομα
    Αχιλλέας
    Περιοχή
    αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από awmn931 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Από όσο ξέρω σε τέτοιου είδους εγκαταστάσεις θυροτηλεφώνων/θυροτηλεοράσεων δεν έχει κάποια διαφορά στην συνδεσμολογία και τύπο συσκευής το ένα διαμέρισμα από το άλλο.
    Άρα έχεις άλλα 12 διαμερίσματα που από ότι έχει αναφερθεί ποιό πάνω όλα λειτουργούν όπως πρέπει.
    Ξεκουμπώνεις από την φίσα την δικιά σου θυροτηλεόραση, την παίρνεις και την ανταλλάσσεις προσωρινά με κάποια άλλου διαμερίσματος και βλέποντας αν το πρόβλημα πάει στο άλλο διαμέρισμα και διορθωθεί στο δικό σου, τουλάχιστον ξέρεις ότι το πρόβλημα είναι στην συσκευή ή εκτός αυτής.
    ωραίος, αν και δεν έχω τόσες γνωριμίες ακόμα μέσα στην πολυκατοικία

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Καθότι βλεπω οτι δεν εχεις ουτε τις βασικες γνωσεις φυσικης/ηλεκτρονικων αλλα ουτε και μετρησεων, προτεινω να φωναξεις καποιον τεχνικό ή να δωσεις καπου την πλακετα για ελεγχο/επισκευη. Ειναι συνθετη και ευαισθητη πλακετα. Μην παρεις πλακετα αλλουνου για να μην καταληξεις με δυο χαλασμενα.

Μέλος
    Όνομα
    Αχιλλέας
    Περιοχή
    αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από klik Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καθότι βλεπω οτι δεν εχεις ουτε τις βασικες γνωσεις φυσικης/ηλεκτρονικων αλλα ουτε και μετρησεων, προτεινω να φωναξεις καποιον τεχνικό ή να δωσεις καπου την πλακετα για ελεγχο/επισκευη. Ειναι συνθετη και ευαισθητη πλακετα. Μην παρεις πλακετα αλλουνου για να μην καταληξεις με δυο χαλασμενα.
    ναι, ήμουν ανίκανος να περάσω στην σιβιτανίδιο ή στο δικό σου το ΙΕΚ , για αυτό πέρασα επιστημης υπολογιστών στο Ηράκλειο με 1825 μόρια εν έτει 1986 (φυσική 19), και έκανα μάστερ με τον άνθρωπο που σχεδίασε τον RISC 2 επεξεργαστή, επειδή δεν έχω βασικές γνώσεις φυσικής ... απο "φυσική" CMOS.. σορυ φίλος ... τεχνολογία του ΒΠΠ δεν μάθαμε ...

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. θυροτηλεφωνο comelit
    από hl1980 στο forum Ηλεκτρολογικά
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-12-16, 11:17
  2. Θυροτηλεοραση COMELIT ΠΡΟΒΛΗΜΑ
    από GSR600 στο forum Ηλεκτρολογικά
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-03-16, 21:10

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι