Καλημέρα. Τα τρανζίστορ μετρήθηκαν. Στα -55.5 έχω -48.9 Φορτίο 8Ωhm υπάρχει. Εκτός αυτού δεν δίνει ήχο ούτε στα ακουστικά, άρα το πρόβλημα είναι πιο πίσω.
Για τις τάσεις προενίσχυσης θα ήθελα βοήθεια, μπορείς σε παρακαλώ να με κατατοπίσεις?
Καλημέρα. Τα τρανζίστορ μετρήθηκαν. Στα -55.5 έχω -48.9 Φορτίο 8Ωhm υπάρχει. Εκτός αυτού δεν δίνει ήχο ούτε στα ακουστικά, άρα το πρόβλημα είναι πιο πίσω.
Για τις τάσεις προενίσχυσης θα ήθελα βοήθεια, μπορείς σε παρακαλώ να με κατατοπίσεις?
όλα τα προβλήματα ειναι στην ψηφιακή πλακέτα. μετρα τις τάσεις εκεί!
Αν εχεις παλμογραφο και μια γεννητρια μπορεις να δεις και που σταματα να ερχετε το σημα
Στην εξοδο ειναι οκ η εχει dc;
Ναι, δυστυxώς το πρόβλημα είναι στην ψηφιακή....
Στην έξοδο είναι οκ, δεν υπάρχει dc.
Γεννήτρια και παλμογράφος το ξέρω ότι θα βοηθούσαν αλλά δεν υπάρχουν.
Προς το παρόν το μόνο που μπορώ να πω είναι αυτό που έγραψα στην αρχή και αφορά την τάση τροφοδοσίας της ψηφιακής η οποία κατά τη γνώμη μου είναι σχετικά υψηλή.
Όμως όλες οι υπόλοιπες τάσεις εκτός από τις κόκκινες είναι οκ, +14 & -16 υπάρχουν σχεδόν παντού.
Untitled_2.png
αν δεν υπαρχουν αυτες οι τασεις πρεπει να βρεις που παραγονται απο το σχηματικο αλλα και τις τις κοβει
αν παλι ειναι υψηλες οι τασεις παλι πρεπει να βρεις που παραγινται και γιατι ειναι υψηλες για την ωρα δεν χρειαζεται παλμογραφος αλλα πολυμετρο και διαβασμα του σχηματικου
Όλες οι τάσεις είναι σωστές, σε όποιο σημείο της πλακέτας και αν μέτρησα (τρανζίστορ, τροφοδοσία ολοκληρωμένων κλπ). Η μόνη διαφορά είναι στην είσοδο της πλακέτας και ειναι οριακά ως προς τον πυκνωτή όμως από εκεί και μετά στρώνουν, φάινεται με κόκκινα στην φωτογραφία παραπάνω. Το συγκεκριμένο πιθανόν να είναι δευτερεύουσας σημασίας και να μην προκαλεί το πρόβλημα, όμως θα ήθελα την γνώμη σας. Το μόνο που ανακάλυψα είναι ότι ζεσταίνεται ελαφρώς το IC1230 ή το IC1452 (NJM2060MTE1, IC OP AMP και τα δύο), είναι επάνω - κάτω στην πλακέτα. Θα παίξω με σπρέι πάγου μήπως αλλάξει κάτι, όμως από Πέμπτη, μην μας βρει το νέο έτος να επισκευάζουμε ενισχυτές.... Με την ευκαιρία θερμές ευχές για καλή πρωτοχρονιά σε όλους!
mikemtb (31-12-24)
Φίλε συνονόματε ΚΑΛΗ ΕΙΡΗΝΙΚΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ να ΄χουμε.
Τ΄ IC΄s 1230 1452 αποτελούνται από πύλες όπως φαίνεται στο σχηματικό κι αν υπερθερμαίνονται δείχνουν
δυσλειτουργία οπότε χρήζουν αντικατ/σης.
Έλεγξε και τιμές αντιστάσεων & πυκνωτών στις πολώσεις των pins τους.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
mikemtb (01-01-25)