Είναι παλιό μεγαλούτσικο φούρνοι των 20Α αν θυμάμαι, πρέπει να είναι παλιό εντοιχισμένος φούρνος) βάζω 25αρα να έχω «χάρη»β€¦.
Δεν κάνω καλά;;;;
Είναι παλιό μεγαλούτσικο φούρνοι των 20Α αν θυμάμαι, πρέπει να είναι παλιό εντοιχισμένος φούρνος) βάζω 25αρα να έχω «χάρη»β€¦.
Δεν κάνω καλά;;;;
Όχι. Θα βάλεις 16 το πολύ, επειδή δίνεις και σε πρίζα.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν θα είχε κανένα νόημα να βάλεις 25άρα, αφού λογικά ήδη υπάρχει τέτοια στον πίνακα που δίνει τώρα στην κουζίνα, και δεδομένου ότι το ρεύμα που βγαίνει από ένα καλώδιο δεν γίνεται να είναι περισσότερο από αυτό που μπαίνει![]()
Κάτσε γιατί με μπέρδεψες. Από παροχή στο πάνω όροφο (με κλεμα ) 25Α (της κουζίνας) κατεβάζω για να τροφοδοτήσω άλλη κουζίνα (χοντρικά να τα πω), μήπως από την 2η κουζίνα θα πρέπει να τραβήξω ΑΛΛΗ ασφάλεια 16αρα για τα δευτερεύοντα πράγματα; Όπως ψυγείο κ δραπανα;;;; μέχρι τώρα έχω κατεβάσει το καλώδιο κάτω. Κάνω όλη αυτή την διαδικασία γιατί ο κεντρικός πινάκας είναι διπλά σε υπνοδωμάτιο που δεν θέλω να ενοχλώ τον γιο μου που κοιμάται όταν τυχών πέφτει η ασφάλεια για να την σηκώνω……
Αυτό είναι όλο το έργο μου!
Ακριβώς αυτό... Ακριβώς, όμως...
Θα ήθελες να μας εξηγήσεις με ποια λογική, αν γινόταν κάτι, θα έπεφτε η 25άρα που σκέφτηκες να βάλεις κάτω, και όχι η 25άρα που είναι πάνω, αφού κι αυτή 25άρα είναι; Και μάλιστα με την πιθανότητα από αυτήν να περνάει και ρεύμα της επάνω κουζίνας, δηλαδή περισσότερο από το ρεύμα που θα περνάει από την κάτω;
Χμμ έχεις δίκαιο!!! Γενικά όλο αυτό είναι κάπως περιττό;;; ΟΛΑ τα εξαρτήματα τα είχα κ για αυτό μπήκα σε αυτήν την διαδικασία….
Το θέμα είναι άλλο. Δεν βρήκα εδώ (από την Χαλκίδα είμαι) σε 2 μεγάλα καταστήματα πήγα ασφάλεια 25Α βιδωτή αυτόματη κ μου πρότεινε ένα; (που την πήρα) 20αρα με την προϋπόθεση να μην έχω φούρνο κ μάτια όλα ανοιχτό παρά μόνο το φούρνο κ ένα μάτι. Βεβαία εδώ μόνο τον φούρνο θέλω κ σπάνια ένα μάτι κ δέχτηκα. ΔΕΝ συμφέρει από το ιντερνετ να το παραγγέλλω γιατί η ασφάλεια κάνει γύρω στο 3 παρά κ τα μεταφορικά 3 με 4 ευρώ!!!
Ακούω γνώμες κ κριτική!
Οι γνώμες είναι ότι αφού θα δίνεις και σε πρίζα η ασφάλεια πρέπει να είναι το πολύ 16Α
Γιατί κάνεις του κεφαλιού σου;
mikemtb (15-11-24)