Παράθεση Αρχικό μήνυμα από doros Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε Δημήτρη

Επειδή λοιπόν είναι, όπως και σύ δηλώνεις πολύ φυσιολογικό κάποιος να παρεξηγήσει την στιγμή του ...peak του χιούμορ εκάστου, πρέπει αυτός που δίνει μιαν απάντηση και ειδικά αν είναι παλιός και γνωρίζει ακριβώς αυτό στο οποίο αναφερόμαστε, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στην διατύπωσή του, έτσι ώστε να μήν αφήνει κανένα απολύτως υπονοούμενο. Η διάρκεια του χρονικού διαστήματος εγγραφής κάποιου σε αυτό το Forum και σε οποιοδήποτε άλλο Forum δεν αποτελεί κριτίριο ελαστικότητας στην ανοχή του να προσβάλλεται.

Όσον αφορά την εξής σου απορία :
"Τώρα, αν και δεν αναφέρεις σε ποιο αντικείμενο εδράζονται οι σπουδές σου, τι δεν κατάλαβες από αυτό που έγραψα :
«ωμικός έλεγχος ενός εκάστου των 2 pins που καταλήγουν οι επίμαχες αντιστάσεις 4,7 ΚΩ μ΄ ένα έκαστο των άλλων pins» ;"

Πρώτον, τι σχέση έχουν οι σπουδές μου; Όπως ανέφερα στην αρχική μου ερώτηση το υπόβαθρό μου δέν έχει σχέση με ηλεκτρονικά. Από κεί και πέρα, τί σχέση έχουν οι σπουδές; Άν δηλαδή έχω σπουδάσει Αρχιτεκτονική, δεν θα απαντούσες στο ερώτημά μου ; Ο λόγος που αρχικά δήλωσα πως το υπόβαθρό μου δέν είναι σχετικό με ηλεκτρονικά είναι γιά να δοθούν πιό εκλαϊκευμένες απαντήσεις.
Δεύτερον, στο ερώτημά σου τι δεν κατάλαβα από αυτό που έγραψες..., μάλλον εσύ δεν κατάλαβες τί έγραψες. Αν διαβάσεις την αρχική σου υπόδειξη θα δείς ότι δεν αναφέρεις ωμικό έλεγχο. Αυτό το πρόσθεσες κατόπιν. Αυτό που αρχικά έγραψες είναι το εξής :
"υπομονετικά να μετρήσεις έκαστο εξ αυτών των 2 pins με κάθε ένα από
τ΄ άλλα pins του."
Δέν αναφέρεις πουθενά ωμικό έλεγχο. Αναφέρεσαι γενικά σε μέτρηση. Άρα επίτρεψέ μου να ρωτήσω : Τι δεν κατάλαβες από αυτό που έγραψα:
"Όταν λές να μετρήσω έκαστο εξ αυτών των δύο pins με κάθε ένα από τα άλλα pins του τι ακριβώς εννοείς ; Να ψάξω αν έχουν απευθείας επαφή (μηδενική Ωμική αντίσταση) ή κάτι άλλο ;"
Όταν απαντάς σε κάποιον ο οποίος μάλιστα, από την αρχή έχει δηλώσει πως δέν έχει σπουδάσει το αντικείμενο, πρέπει να διευκρινίζεις αυτά που γράφεις. Γιαυτό άλλωστε με την ερώτησή μου σε κάλεσα να διευκρινήσεις τι ακριβώς εννοείς. Για σένα η έννοια "μέτρηση" μπορεί να ισούται πάντα με την έννοια "ωμική μέτρηση". Εγώ πώς να το γνωρίζω αυτό ; Κι όταν σε καλώ να το διευκρινήσεις, γιατί το σχολιάζεις ;

Αν δηλαδή βρεθώ σε κάποιο Forum της ειδικότητάς μου και θελήσω να απαντήσω στην απορία κάποιου που δεν είναι γνώστης του αντικειμένου, αλλά γιά κάποιον λόγο θέλει να διευρύνει τις γνώσεις του, θα προσπαθήσω να εκλαϊκεύσω όσο το δυνατόν περισσότερο μπορώ.
Ξέρεις, (?) , το πιό δύσκολο πράγμα είναι να εξηγήσεις σε ένα παιδί, άγνωστες σε αυτό, έννοιες. Και αυτό το κάνουν μόνο οι πραγματικοί επιστήμονες οι οποίοι έχουν εμβαθύνει στο πεδίο τους και έχουν μία ολιστική γνώση αυτού. Όλοι οι άλλοι είναι απλώς ..παπαγάλοι.

Φιλικά Doros
Δεν έχουν σχέση οι σπουδές σου αλλά πολύμετρο έχεις.... Δηλαδή δεν ξέρεις να οδηγείς αυτοκίνητο αλλά αυτοκίνητο έχεις..... Μετράς αντιστάσεις εντός κυκλώματος και μάλιστα αντιστάσεις που καταλήγουν πάνω σε ολοκληρωμένο κύκλωμα και θέλεις κάποιοι να σεβαστούν αυτά που γράφεις και μάλιστα να τα υιοθετήσουν ως σωστά..??Τουλάχιστον δες κάποιο Video στον σωλήνα να μάθεις τα βασικά. Μιλάς ειρωνικά σε άτομα που έχουν την ευγένεια να σου απαντήσουν...........Στο μόνο που θα συμφωνήσω είναι ότι το πιό δύσκολο πράγμα είναι να εξηγήσεις σε ένα παιδί, άγνωστες σε αυτό, έννοιες, οπότε αφού έχεις θέση ερώτηση στο νήμα πάει να πει ότι δεν γνωρίζεις και θέλεις να μάθεις από άλλους.