Καλησπέρα σε όλους.
Στο παραπανω κλιματιστικό μπήκε νερό στην εξωτερική πλακετα με αποτέλεσμα να καουν κάποια υλικά όπως φενεται στις φωτογραφίες. Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει ποιο είναι το u121;
Καλησπέρα σε όλους.
Στο παραπανω κλιματιστικό μπήκε νερό στην εξωτερική πλακετα με αποτέλεσμα να καουν κάποια υλικά όπως φενεται στις φωτογραφίες. Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει ποιο είναι το u121;
Γιώργο,
με βάση το τύπο της πλακέτας που αναγράφεται στο πάνω αριστερό μέρος της, στη 3η photo,
αλλά δεν είναι καθόλου ευδιάκριτος ούτε με μεγέθυνση της εικόνας, ψάξε στο Διαδίκτυο μήπως
βρεις Service Manual.
Ακόμη κι αν δεν βρεις κάτι κάλεσε το Τμήμα Service της TOYOTOMI (Γ. Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.Ε.Ε.,
Λεωφ. Κηφισού 6, Αιγάλεω, τηλ/νο : 2105386400) και ρώτησέ τους με βάση το μοντέλο της
OUTDOOR μονάδας για τα στοιχεία του IC όπως και των 2 διπλανών αυτού smd αντιστάσεων
που φαίνονται κατεστραμμένα κι ίσως σ΄ εξυπηρετήσουν.
Τελευταία βοήθεια βέβαια είναι αν κάποιος φίλος τεχνικός που διαβάζει το forum, κατέχει τ΄ ίδιο
κλιματιστικό ή έχει περάσει η επισκευή της εξωτερικής πλακέτας του από τα χέρια του και κράτησε
στοιχεία υλικών να μπορέσει να σ΄ εξυπηρετήσει.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Δημήτρη σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Ο κωδικός πλακετας ειναι GRJW867-A6 V1. Ελπίζω να βοηθήσει έστω αυτός ο κωδικός...
Γιώργο,
αυτά που κατάφερα να μάθω σήμερα είναι τα παρακάτω :
- ο πλήρης τύπος της PCB είναι : GRJW867A6-V1-DE016932-30138000849-2-9
κι ο τύπος αυτός φαίνεται με διάσπαρτα τα στοιχεία του στ΄ αυτοκόλλητο που ΄ναι
κολλημένο πάνω στον ηλεκτρολυτικό πυκνωτή (photo 2).
Βρίσκεται γι΄ αγορά στ΄ Ουκρανικό site : https://climate24.com.ua/zapchasti/p...avleniya/item/ plata-upravleniya-30138000849.
- Δεν ανευρίσκεται στο Διαδίκτυο Schematic Diagram του εν λόγω PCB.
- Η ανωτέρω πλακέτα πωλείται από την Αντιπρ/πεία της TOYOTOMI στην Ελλάδα (Γ. Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.Ε.Ε., Λ. Κηφισού 6 Αιγάλεω, Τμήμα
Ανταλ/κών τηλ/νο : 2105386497) χωρίς να δίνουν στοιχεία για τ΄ εξαρτ/ματα που βρίσκονται πάνω σ΄ αυτή γιατί πωλείται εσώκλειστη
σε σελοφάν και δεν ανοίγεται.
- Τα πλέον πιθανά IC΄s για τη θέση U121 θεωρώ, (χωρίς αυτό να ΄ναι θέσφατο και σε πάρω στο λαιμό μου), ότι είναι κάποια τύπου :
TNT255 ή TNY266.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Σε ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια. Ήμουν ανάμεσα σε TNY278 ή viper16L.
Sorry for bringing up the topic again. I spent some time trying to identify the model of this U121, and it seems to be the STR-A6061H. This information might still be useful to someone.