Φίλε μου απαντάω στις απορίες σου :
απορία νο1 : ...τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η κάρτα ήχου σε σχέση με μία sound Blaster που θα έβρισκες σήμερα με καμιά 30ριά ευρώ...
απάντηση : η απορία σου δικαιολογείται απολύτως, εφόσον είναι φανερό πως δεν έχεις ασχοληθεί. Η πρώτη κάρτα που είχα αγοράσει πρίν 25 περίπου χρόνια ήταν η Sound Blaster AWE64 και αν θυμάμαι καλά είχα δώσει 60000 δραχμές, περίπου 180 ευρώ. Η δεύτερη ήταν μία Sound Blaster Live 1024 δεν θυμάμαι τιμή αλλά περίπου σαν την προηγούμενη ίσως και λίγο πιό χαμηλά γιατί νομίζω είχαν φθηνήνει αρκετά παρ 'όλο που θεωρούνταν καλύτερα μοντέλα, οι επόμενης γενιάς, κάρτες της Creative.
Γιά την EMU APS, θα σου πώ μόνο το εξής : Το 1999 που πρώτο-κυκλοφόρησε κόστισε 699 δολάρια. Άν δείς τα τεχνικά χαρακτηριστικά της θα καταλάβεις πως είναι μία επαγγελματική κάρτα. Όπως γράφω και στο post αποτελείται από 2 κάρτες : μία εσωτερική (αυτή που χάλασε) και μία άλλη που είναι το εξωτερικό interface, το οποίο συνδέεται όχι στο πίσω μέρος του PC (όπως η εσωτερική) αλλά στο μπροστινό και φιλοξενεί άριστης ποιότητα εισόδους γιά κιθάρες μικρόφωνα κλπ. Με ρυθμιστές έντασης, phandom, κλπ). Το σημείο που κάηκε (όπως περιγράφω) είναι ακριβώς στα pin της εισόδου του καλωδίου που ενώνει τις δύο κάρτες. Η είσοδος αυτή βρίσκεται πάνω στην εσωτερική κάρτα.
Mε τις Sound Blaster έκανα αρκετά καλές ηχογραφήσεις αλλά η γνώμη μου είναι πως είναι άριστες κάρτες γιά gaming όχι γιά μουσική παραγωγή.
απορία νο2 :δεν έγραψες σε τι μηχάνημα τελικά θα παίξει...
απάντηση : Ίσως δεν έδωσες προσοχή στον τίτλο. Ο τίτλος είναι β
Κάρτα Ήχου ( τύπος PCI γιά Desktop PC) .
Desktop PC είναι ο κλασσικός επιτραπέζιος ηλεκτρονικός υπολογιστής με την οθόνη και τον πύργο. Ο τύπος PCI περιγράφει ένα συγκεκριμένο κούμπωμα πάνω στην μητρική πλακέτα με 140-150 (δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα) pins.
Εκτός κι άν εννοείς τα χαρακτηριστικά του PC, οπότε συγνώμη γιά την παρανόηση.
Αλλά τι σημασία έχει το που θα παίξει ; Γιά να παίξει πρέπει κάποιος να την επιδιορθώσει πρώτα. Έχεις καμία πρόταση ;
Παρακαλώ προτάσεις του τύπου πέταξέ την δεν χρησιμεύουν σε τίποτα. Απευθύνομαι μόνο σε όσους μπορούν να δώσουν κάποια ιδέα, όσο λίγες κι αν φαίνονται οι πιθανότητες να πραγματοποιηθεί.
Ευχαριστώ και πάλι.