Ευχαριστω ολους σας.Ναι η πλακετα ειναι αυτη στο πολωνικο σαιτ και το εχω κατεβασει μεταφρασει το κειμενο.Μολις εχω χρονο θα ασχοληθω και θα ενημερωσω.
Ευχαριστω ολους σας.Ναι η πλακετα ειναι αυτη στο πολωνικο σαιτ και το εχω κατεβασει μεταφρασει το κειμενο.Μολις εχω χρονο θα ασχοληθω και θα ενημερωσω.
Αυτό που σε ενδιαφέρει αρκετά είναι αυτό το κομμάτι του σχεδίου που σου έχω απομονώσει. Αν δεν λειτουργήσει ο μετασχηματιστής πόδι 1 και 4 στο Χ1 της πλακέτας να παραχθεί το ρεύμα συγκόλλησης δεν θα ενεργοποιηθεί το μοτέρ πόδι 2 και 3 στο Χ1 της πλακέτας, διότι η περιστροφή του μοτέρ εξαρτάται από την ίδια την τάση συγκόλλησης. Σε άλλες μηχανές MIG υπάρχει δευτερεύων μετασχηματιστής που δίνει τις τάσεις στην πλακέτα, όμως εδώ επιλέχθηκε αυτή η μέθοδος για μείωση κόστους της μηχανής./
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη chipakos-original : 04-02-24 στις 07:42
Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.
IMG_20240204_112801.jpgΛοιπον δεν βρισκω ακρη.Αφαιρεσα τον διακοπτη και του εδωσα απευθειας με μια ασφαλεια διπολικη με τα ιδια αποτελεσματα.Συνδεσα ενα δυο τυλιγματα στην φαση τιποτα το ρελε κανει κλικ ανεμιστηρας λειτουργει το θερμικο το ξεγυμνωσα τα καλωδια κι εχει συνεχεια.Στην πλακετα αποκολησα ολες τις διοδους μετρανε ολες οκ.αλαξα ξανα το ολοκληρωμενο χωρις αποτελεσμα.Τα 4 τυλιγματα που φαινονται στην φωτο δεν εχει κανενα συνεχεια με το διπλο καλωδιο με την βιδα επανω.Τα τυλιγματα μεταξυ τους δεν εχει κανενα συνεχεια παντου το πολυμετρο (fluke 179)δειχνει OL.Δεν καταλαβαινω τι γινεται.
Είναι λάθος που αφαίρεσες τον διακόπτη και λογικό που δεν βλέπεις συνέχεια στα τυλίγματα με το πολύμετρο διότι όπως βλέπεις σε κάποια μακαρόνια έχει διπλό καλώδιο το οποίο αν εσύ το έχεις στον αέρα τότε αποκόπτεις την συνέχεια του τυλίγματος.Στην ανάρτηση #9 βλέπουμε ότι το τύλιγμα είναι ένα οπότε αν ξεχωρίσουμε τα άκρα του πηνίου τόε στην πραγματικότητα αποκόπτουμε την συνέχεια του τυλίγματος . Εν τω μεταξύ παρατηρώ ότι δεν έχεις μαρκάρει τα καλώδια που έβγαλες οπότε θα χρειαστεί έμπειρο τεχνικό για να βρει την πρώτη σκάλα την δεύτερη σκάλα αμπέρ κ.ο.κ Εντάξει όλα διορθώνονται αλλά δυσκολεύεις την κατάσταση/. Βάλε στα διπλά καλώδια από μία κλέμα και βρες με το πολύμετρο τα δύο άκρα του μετασχηματιστή σε πρώτη φάση.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη chipakos-original : 04-02-24 στις 14:13
Δημητρη ξερω που πανε τα καλωδια εχω βγαλει πριν φωτος και δεν μπερδευονται πλεον.Ειναι στην τεταρτη φωτο στη πρωτη μου αναρτηση το προβλημα ειναι οτι δεν εχω σχηματικο των επαφων του διακοπτη να ξερω που και ποτε τι ανοιγει η κλεινει.Και παλι δεν θα επρεπε σε δυο ακρες να δω ωμικη αντισταση?αρχη και τελος του πηνιου? Δοκιμασα ολους τους συνδιασμους με τα 4+1 καλωδια και παντου μηδεν.Το ενα καλωδιο εχει επανω ταμπελακι απο την πρωτη επεμβαση πριν χρονια που αντιστοιχει στην επαφη ενα του διακοπτη. Εχω γυρισει και τον διακοπτη ακριβως τουμπα οπως δειχνει στην φωτο για δοκιμη μετα ιδια ακριβως αποτελεσματα και τις γεφυρες που ειναι η φαση μαρκαρισμενη (απο παλια) απο κατω και τα αφησα γυρισμενα μια και φαινεται οτι ο διακοπτης το ιδιο δουλευει .Τον εχω βαλει στον παγκο και βρηκα που ξεκιναει να δινει διαδοχικα τις 4 σκαλες.Συνδεσα διαδοχικα στον διπολικο διακοπτη ενα ενα τα ακρα απο τα τεσσερα καλωδια κι εδωσα ρευμα χωρις να εχω τοξο σε καμια περιπτωση. Ασχετα που εβγαλα τον διακοπτη δεν θα επρεπε να δουλεψει καποιο?Ο διακοπτης οπως το καταλαβαινω δεν κανει τιποτα αλλο απο το να αλαζει μηκος θεση επανω στο πηνιο. Αν καταλαβαινω σωστα τα τυλιγματα ειναι σαν βαριακ.Ολο αυτο το τυλιγμα να εχει κοπει καπου εσωτερικα?
Αν είχε κοπεί εσωτερικά τύλιγμα θα είχε κάνει μπαμ ο μετασχηματιστής και μάλίστα μεγάλο. Βάλε τις κλέμες στα διπλά καλώδια , άσε τον διακόπτη στην άκρη σε πρώτη φάση και βρες τα δύο άκρα του μετασχηματιστή και μετρώντας τα θα πρέπει να βρεις μία αρκετά χαμηλή ωμική τιμή.Σε αυτά τα δύο άκρα θα τροφοδοτήσεις με τάση 230volt. Αυτή είναι η τελευταία σκάλα της μηχανής και θα πρέπει όταν μετρήσεις πάνω στην γέφυρα ανόρθωσης να βγάζει μία τάση μεταξύ 25 και 40 VOLT. Οσο για τον διακόπτη με το πολύμετρο θα δείς μία μία τις θέσεις που πρέπει να συνδέσεις αλλά αυτό αργότερα.
Θα κανω τις δοκιμες αυριο και βλεπουμε.