Μια χαρά είναι από ψύξη απλά δεν σταματά να δουλεύει το μοτέρ ενώ έχουν περάσει 2 μερες
Μια χαρά είναι από ψύξη απλά δεν σταματά να δουλεύει το μοτέρ ενώ έχουν περάσει 2 μερες
Κοίτα η λογική λέει ότι αν ένας συμπιεστής δουλεύει ασταμάτητα δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. 1ο)Δεν έχει μέσα φρέον οπότε τρομπάρει αέρα και προσπαθεί να φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία ή 2ο) επειδή έγινε νέα εγκατάσταση και όλοι λένε ότι μετά την παρέλευση 3 ημερών έχει φτάσει στα ίσα του το ψυγείο απλά θέλει να περιμένεις λίγο ακόμη.........διότι αν δεν συμβαίνει τίποτε από αυτά τα δύο τότε μέσα στο ψυγείο θα πρέπει να έχεις -27 βαθμούς και να χει παγώσει το σύμπαν. Επειδή δεν είμαι ψυκτικός δεν θα κάνω τον μάντη, θα περιμένουμε λοιπόν απαντήσεις από επαγγελματίες αυτού του αθλήματος.
Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.
Πριν σου "αλλάξει το μοτέρ " , τι συμπτώματα βλάβης είχες (πιθανολογώ μια από τα ίδια της τωρινής συμπεριφοράς και προηγούμενη πιθανή διαρροή υγρών από πριν την 1η επίσκεψη του τεχνικού ) , οπότε και σήμερα (πάλι της υπάρχουσας διαρροής έχεις τα ίδια συμπτώματα )
Δεν υφίστατο αυτό το πράγμα , το φίλτρο δεν μπορεί να συγκρατήσει λάδια. Αυτό ισχύει σε περίπτωση οριζόντιας μεταφοράς της συσκευής , που πριν να δουλέψει πρέπει να σταθεί όρθιο κάποιες ώρες .για τα υγρά που ακούγονται μου είπε ότι έχει περάσει λίγο λάδι στο κύκλωμα και θα το κρατήσει το φίλτρο
πριν γινει ολο αυτο το ψυγειο αρχισε να κανει περιεργο θορυβο και ειχε πεσει λιγο η αποδοση του.Το εβγαλα απο την πριζα μηπως ειχε πιασει παγο κτλ.Μολις το συνδεσα ανοιξε το alarm και δεν πηρε ποτε μπροστα.Ακουγα το ρελε που εδινε εντολη ενα τσακ και μετα απο 5 δευτερολεπτα παλι τσακ.Ετσι φωναξα τεχνικο
το ψυγειο εχει φτασει τις θερμοκρασιες του αυτες δηλαδη που δειχνει το πανελ απλα συνεχιζει το βιολι του.Και εγω πιστευω οτι κατι γινεται με το φρεον.Γνωριζεις μηπως ποση ποσοτητα πρεπει να εχει?Αυριο μου ειπε ο τεχνικος θα περασει για να δει μηπως θελει συμπληρωμα το φρεον
Άρα σε δουλεύει κατά επανάληψη . (δεν υφίσταται ο όρος "συμπλήρωμα φρεον ").
Πρέπει εδώ να καταλάβουμε το εξής , ναι μεν λέμε "έχει καλή ψύξη " , αλλά αυτό είναι συνέπεια τις πολύωρης λειτουργίας (έστω με μειωμένη απόδοση πράγματι του ψυγείου , είτε από μειωμένα υγρά , είτε άλλη αιτία π.χ. ανεμιστήρα κτλ ) .το ψυγειο εχει φτασει τις θερμοκρασιες του αυτες δηλαδη που δειχνει το πανελ απλα συνεχιζει το βιολι του
Γιαυτό σωστά στο #4 σου ανέφερε το εξήςΑυτό για να το καταλάβεις , πρέπει να ξεκινήσεις το ψυγείο μετά από απόψυξη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος . Και να παρακολουθήσεις με δικά σου εξωτερικά θερμόμετρα την πορεία της πτώσης θερμοκρασίας .διότι αν δεν συμβαίνει τίποτε από αυτά τα δύο τότε μέσα στο ψυγείο θα πρέπει να έχεις -27 βαθμούς και να χει παγώσει το σύμπαν.
Εάν δεις ότι κάπου φρενάρει η απόδοση της ψύξης (προς τα κάτω , ενώ ταυτόχρονα δουλεύει συνεχώς το μοτέρ ) , τότε υπάρχει πρόβλημα απόδοσης (και σωστά δεν μπορεί να κόψει και να κάνει ένα διάλειμμα το μοτέρ )
Για το σύμπτωμα που αναφέρεις , (μπορεί πριν να έρθει ο τεχνικός) να είχε απλά πρόβλημα ανεμιστήρα , που λεςπριν γινει ολο αυτο το ψυγειο αρχισε να κανει περιεργο θορυβο και ειχε πεσει λιγο η αποδοση του.. Δεν θέλω να είμαι απόλυτος χωρίς αποδείξεις .αλλάζει μοτέρ και φτερωτή και το ψυγείο ζωντάνεψε.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 01-02-23 στις 23:07
Να συμπληρώσω με λύπη μου ότι στο μοτέρ το παλιό οι θόρυβοι που ακούγονταν ήταν από τα καημένο το κλίξον το οποίο από τις συνεχόμενες προσπάθειες να ξεκινήσει το μοτέρ ανοιγόκλεινε και ακουγόταν αυτό το κλικ κάθε λίγο και λιγάκι. Η λύση ήταν η αλλαγή πυκνωτή εκκίνησης του μοτέρ και όχι η αντικατάσταση του συμπιεστή. Από εκεί και πέρα κι εγώ δεν θέλω να είμαι απόλυτος χωρίς αποδείξεις , αλλά επειδή το έχω ζήσει πολύ φοβάμαι ότι το έργο επαναλαμβάνεται.
Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.
Φίλε Κώστα,
σου εύχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ μ΄ ΥΓΕΙΑ.
Δεν γνωρίζω αν ήρθε σήμερα (02.02.2023) ο τεχνικός κι έδωσε λύση στη συμπεριφορά λειτουργίας του ψυγείου σου.
Αλλά όπως γράφει ο φίλος Δημήτρης από Γαλάτσι Αθήνας από προσωπική του εμπειρία κι επειδή επί πλέον φαίνεται
εντελώς λογικό έχει ελεγχθεί ο πυκνωτής εκκίνησης του ψυγείου σου;
Μάλιστα αν ο πυκνωτής υπάρχει κι έχει πρόβλημα (απώλειας χωρητικότητας ή βραχυκυκλώματος) και δεν έχει αντικατασταθεί,
τότε είναι πολύ πιθανόν (κατά 90% ίσως), σ΄ αυτόν ν΄ οφείλεται το θέμα της μη διακοπής του νέου συμπιεστή.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Και κάτι ακόμα.
Σύμφωνα με το User Manual ( https://manualzz.com/download/54042433 ) για το παρόμοιο μοντέλο KGN49A/00GB/03
οι θερμοκρασίες στον καταψύκτη κυμαίνονται από -16ο C έως -24ο C (SUPER) ενώ στη συντήρηση από +8ο C Max. μέχρι +2ο C Min.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Λογικά στην υπόθεση πυκνωτή υποθέτοντας ότι είναι ελαττωματικός , δεν θα δούλευε συνεχώς (έστω και με υποτίθεται μειωμένη απόδοση από πλευράς συμπιεστή ) , αλλά θα έκοβε από το κλίξον , (πιστεύοντας κατά την γνώμη μου ότι το κλίξον περιέχει και ιδιότητες θερμικού προστασίας που θα αναγκάσει τον συμπιεστή να σταματήσει )