Αγαπητέ φίλε,
είμαι ο τελευταίος που θα σ΄ απέτρεπε ν΄ ασχοληθείς με τη επισκευή.
Τ΄ αντίθετο μάλιστα.
Όμως όπως καλά γνωρίζετε, εφόσον μάλιστα αναφέρετε ότι έχετε από το 1993 ν΄ ασχοληθείτε με λευκές ηλεκτρικές συσκευές,
η τάση εναλλασσομένου ρεύματος που επικρατεί σε διάφορα σημεία είναι τέτοια που μπορεί ν΄ επιφέρει ανεπανόρθωτες
βλάβες, όχι τόσο στο μηχ/μα όσο στον επισκευαστή, αν δεν έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης, κι αυτό όφειλα ν΄ ενημερώσω.
Καλλίτερα αν δουλέψετε με τη κουζίνα να «κατεβάσετε» το «ΓΕΝΙΚΟ» στον ηλεκτρικό σας πίνακα.
Όχι σχέδιο δεν νομίζω ν΄ υπάρχει, απλώς μετρήσεις με το πολύμετρο θα κάνετε αν λειτουργεί ο στρεφόμενος δ/πτης στις διάφορες
θέσεις του (αν κλείνει ωμικό κύκλωμα η κάθε θέση με τη κεντρική γραμμή τροφ/σίας), αν λειτουργεί ως αντίσταση η εστία που αναφέρετε
κι αν υπάρχει «συνέχεια» στα καλώδια που τη τροφοδοτούν με ρεύμα.
Αν έχετε εμπειρία όπως αναφέρετε μπορείτε να μετρήσετε και τάση 220V A.C. (με το πολύμετρο στη θέση 700V A.C.), αν φθάνουν αυτά
στ΄ άκρα της υπό εξέταση εστίας (μάτι), αφού όμως λάβετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά τη μέτρηση, για τη προσωπική σας
ασφάλεια κυρίως.
Ναι το καπάκι της κουζίνας σηκώνεται όπως το καπό του αυτ/του.
ΥΓ Διαβάστε και τη παρόμοια απάντηση που δίνω στ΄ αντίστοιχο θέμα που
ανεβάσατε στην ενότητα «ΦΟΥΡΝΟΙ & ΕΣΤΙΕΣ».
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης




Απάντηση με παράθεση