Εμένα πάντως δεν με κάνανε πρύτανη επειδή υποστηρίζω μηχανικούς θερμοστάτες (άθλια κοινωνία)![]()
Εμένα πάντως δεν με κάνανε πρύτανη επειδή υποστηρίζω μηχανικούς θερμοστάτες (άθλια κοινωνία)![]()
Καλημέρα και πάλι. Ήρθε νέος τεχνικός γιατί ο πρώτος είχε τόσες δουλειές που δεν προλάβαινε ο οποίος κοίταξε μοτέρ και τα συναφή και αποφανθεί ότι είναι η πλακέτα με συνολικό κόστος επισκευής 100 ευρώ. Πήρε 20 ευρώ για τη διάγνωση και θέλει αλλά 30 αμοιβή αυτός +50 ο πλακέτας. Σαν πολλά δεν είναι ? Να τονίσω ότι το μοτέρ την τελευταία μέρα δεν έπαιρνε μπρος όσες φορές και αν προσπάθησα. Άκουγα να δουλεύει μόνο ο ανεμιστήρας και μέσα στη κατάψυξη είχε 15 βαθμούς. Τι προτείνετε να κάνω ?
Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.
Δημήτρη δεν γίνονται αυτά , και εξηγώ γιατί , κάποιοι θα με βγάλουν "κακό" .
Σε τέτοια προβλήματα υπάρχουν κανόνες , και μια σωστή διαδικασία , το σύνολο των τεχνικών βρίσκεται σε σύγχυση στον ακριβή εντοπισμό βλάβης επειδή αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα .
Ακολουθούν ανάποδους κανόνες (ξεκινάνε πρώτα με το "δήθεν τις πλακέτας " που ανάθεμα αν μπορεί ένας ηλεκτρονικός εκτός την αρτιότητα της πλακέτας να μπορεί να προβλέψει και την τύχη της ίδιας της άρτιας πλακέτας σε συνδυασμό των περιφερειακών της πλακέτας ).
Ένα παράδειγμα ?
http://2jjrefrigeracion.blogspot.com...-de-un_23.html
Που βάζει τελευταία πάντα την υποψία στην πλακέτα και στο τέλος του κειμένου .
Το γιατί οι τεχνικοί προτιμούν ανάποδα (πρώτα πλακέτα και μετά τα περιφερειακά ) είναι πολλοί λόγοι και εδώ θα γίνω "κακός" .
1) Διασφαλίζει στον τεχνικό άσχετα ποιος θα ήταν τελικά ο πραγματικός ένοχος της βλάβης ότι θα χορτάσει καφετιά έτσι κι αλλιώς .
2) Στην περίπτωση που δει ότι τελικά ούτε η πλακέτα τον βοήθησε , θα προχωρήσει στην αντικατάσταση περιφερειακών (εν αγνοία πελάτη αφού έτσι κι αλλιώς θέσανε στάνταρ τιμή επισκευή ΠΡΙΝ να εντοπιστεί η βλάβη )
3) Και ζήσαν οι τεχνικοί καλάααααα και εμείς χειρότεραααα.
4) Θα έλυνε προβλήματα αν είχαμε πρόγευση για κάθε αισθητήρα τα χαρακτηριστικά τους (όπως εξηγεί το παραπάνω link)
Ένα μέλος ο Tipos (αν θυμάμαι καλά ) είχε παρουσιάσει πίνακα με sensores για τα Pitsos και έλεγε τα χαρακτηριστικά τους για τεστ , το θέμα δεν το βρίσκω και δεν θυμάμαι αν ο πίνακας εξηγούσε σε ποια μοντέλα ταιριάζουν.
5) Η νέα τεχνολογία no frost = στην πράξη super frost ή αλλιώς fast frost, φτιάχτηκε για "μπίζνες " για "δουλίτσες " για λίγους
Από την άλλη αν ο τεχνικός ξεκινήσει με αισθητήρες ρισκάρει , γιατί στην συνέχεια αν αλλάξει γνώμη ο πελάτης , ο τεχνικός τους αισθητήρες θα πρέπει να τους κάνει κομπολόι. (δεν θα μπορεί να πει μετά ο τεχνικός στον πελάτη "να χμμμμ ξέρεις , το πείραμα με τους αισθητήρες δεν πέτυχε , αλλά θα στους χρεώσω στάνταρ και θα σε καβαλήσω και από πάνω με την αλλαγή πλακέτας )
Η γνώμη μου είναι να περιμένει τον τεχνικό που είπε ότι θα ξεκινήσει με αισθητήρες.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 22-10-21 στις 22:57
Καλησπέρα. Επειδή σαν τον Διογένη αναζητώ με το φανάρι έντιμο τεχνικό, τον πήρα τηλ ( τον τεχνικό) και τον ρώτησα αν γίνεται να πληρωθεί μετά από μέρες γιατί δεν ειμαι βέβαιος ότι είναι από πλακέτα η ότι δεν ταιει μόνο η πλακέτα, η απάντηση του ήταν εγώ από την στιγμή που την περάσω την πληρώνομαι και μετά δεν έχω ευθύνη αν φταίει και κανένα μοτέρ και κόβει μετά από ώρες. Άρπα κόλα δλδ 100 ευρώ και γεια σας. Πήγα πήρα την πλακέτα , την πήγα σε ένα απ' τους καλύτερους πλακετάδες της πόλης όπου την εξέτασε και μου είπε ότι η πλακέτα έχει όντως πρόβλημα στο πρόγραμμα της το οποίο ΔΕΝ γίνεται. Η πας για αγορά καινούργιας η καινούριο ψυγείο. Καινούργια δεν υπάρχει στην Ελλάδα μόνο παραγγελία απο έξω από το επίσημο σάιτ της Πίτσος ( κοίταξα και σε καταστήματα ανταλλακτικών) με τιμή 84 ευρώ και αναμονή 3 βδομάδες. Οπότε αποφάσισαμε να πάμε σε νέο ψυγείο. Αν έχετε κάποια πρόταση σε κόστος μέχρι 450 ευρώ θα το εκτιμούσα. Γιατί παραπάνω δεν δίνω όντας Καμμένος από ψυγεία ( 2 χαλασμένα ψυγεία στα 11 χρόνια). Σκέφτομαι για κανένα φτηνό μοντέλο της Samsung.
Δηλαδή σκέφτεσαι για 3 ψυγεία στα 15 χρόνια?(στο δικό μου ψυγείο τα 15 χρόνια τα έχει μόνο για τα "στρωσίματα" μπιέλας και πιστονιού στον συμπιεστή)
Οι προτάσεις μπορεί να ποικίλουν π.χ. αν τυχαίνει να έχεις ήδη χώρια καταψύκτη , οπότε πρόταση θα ήταν και επιλογή ψυγείου που αναφέρονται ως "μόνο συντήρησης"
Ε αναγκαστικά εκεί έκλεισα. Στην αγορά νέου μιας και δεν μπορώ να περιμένω άλλες 3 βδομάδες για να έρθει πλακέτα. Και φοβάμαι ότι δεν είναι μόνο πλακέτα. Πριν κάποιες μέρες είχα ακούσει το μοτέρ να κάνει για κανένα 3λεπτο έναν έντονο θόρυβο που μέχρι τότε δεν είχα ξανακουσει. Το τράβηξα βίντεο αλλά δεν έδωσα τόση σημασία γιατί τότε είχα δώσει βάση κυρίως σε αισθητήρια κλπ . Δεν έχω καταψύκτη όχι, οπότε "αναγκαστικά" πάω σε ψυγείοκαταψυκτη. Ανεβάζω και μια φωτό. Όπως θα δείτε αριστερά είναι το ψυγείο μου και ένας τοίχος το χωρίζει από την ξυλόσομπα που έχουμε ως κύρια πηγή θέρμανσης. Επειδή πίσω από το ψυγείο είναι και η καπνοδόχος που ξεκινάει από τον πρώτο όροφο και φτάνει μέχρι την ταράτσα ( ξυλόσομπα έχει και η γειτόνισσα μας από τον δεύτερο κάτω ζήλεψε) πίσω από εκεί αναπτύσονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ακόμα πιο αριστερά του ψυγειοθ έχουμε ένα ξύλινο ντουλάπι όπου πίσω πίσω εκεί που κολλάει με τον τοίχο δεν μπορείς να πιάσεις το ξύλο από τη ζέστη. Μήπως η σόμπα το χειμώνα ζοριζει πολύ τα μοτέρ τους και τα αναγκάζει να δουλεύουν ακόμη πιο πολύ και από το καλοκαίρι και γι αυτό πήρα 2 ψυγεία στο χέρι στα 12 χρόνια? Ξέρω σας ζαλισα με τις ερωτήσεις μου, αλλά όπως προανέφερα στο αρχικό ποστ είμαι άσχετος από τέτοια θέματα, με όρεξη βέβαια για να μάθω τα βασικά !
Εδώ είναι η φωτό
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Bilkil2 : 23-10-21 στις 13:02
Διαταραχές δικτύου στην περιοχή? και σε μένα συνέβη αρκετές φορές και ήταν ο θόρυβος σαν να πέφτανε κατσαρολικά από τα ντουλάπια .Πριν κάποιες μέρες είχα ακούσει το μοτέρ να κάνει για κανένα 3λεπτο έναν έντονο θόρυβο που μέχρι τότε δεν είχα ξανακουσει.
Δεν εμφανίζεται , για τα υπόλοιπα που γράφεις πρέπει να βρεις καλύτερο χώρο , τον πιο δροσερό για καλοκαίρι , και πιο φυσικό ζεστό για χειμώνα .Εδώ είναι η φωτό
Οι μεγάλες πηγές θερμότητας όταν είναι κοντά μπορεί να καταστρέψουν τις μονώσεις χωρίς να δείχνει εξωτερικά σημάδια .
Ένα έντονο βουητό ήταν για 2-3 λεπτά και μετά σταμάτησε. Δεν ξέρω ποια ήταν η αιτία. https://www.emimikos.gr/OEM-VP-16A/ θα βοηθούσε κάτι τέτοιο προληπτικά στο νέο ψυγείο?