Έχεις ελέγξει με έναν μεγεθυντικό φακό έστω, τα pins του HDMI jack ότι όλα είναι κολλημένα σωστά στο board και δεν έχει ξεκολλήσει ή σπάσει κάποιο;;
Έχεις ελέγξει με έναν μεγεθυντικό φακό έστω, τα pins του HDMI jack ότι όλα είναι κολλημένα σωστά στο board και δεν έχει ξεκολλήσει ή σπάσει κάποιο;;
Οχι φίλος,Θελω να πιστεύω ότι το είδαν στο service στην Αθήνα που το έστειλα! Το πόρισμα τους ήταν η θέμα software η λέει μέρος του επεξεργαστή που ευθύνεται για την εικόνα.Το λογισμικό το έχω περάσει πάνω απο 10 φορές. Με τη θύρα AV δουλεύει, αλλα η εικόνα απλά δε παλευεται.
Καλό είναι να ρίξεις και συ μια ματιά προσεκτική πρώτα στον HDMI connector. Ότι όλα είναι κολλημένα ΟΚ, σωστά. Με τη θύρα AV που λες ότι δουλεύει, δηλαδή δείχνει εικόνα αλλά είναι χάλια η εικόνα;;
Ναι φιλαρακι μου.Δείχνει ολα δουλεύουν κομπλε αλλαβη εικόνα είναι 560p μονο απάλευτη.Ολα ξεκινησαν οταν προσπαθησα να βαλω κάποιο λογισμικό.Εγινε hard brick αλλα το κατάφερα μετέπειτα.Τωρα δε ξερω σιγουρα που προκληθηκε το σφαλμα.Απο το λογισμικό δηλαδή η απο το βαλε βγαλε εγινε HDMI burn in...
Αα μαλιστα. Φίλε μου, αν όμως έχει χαλάσει και η εικόνα από AV μάλλον είναι θέμα λογισμικού. Έχει κανένα JTAG πιν στο board μήπως και το ξεμπλοκάρεις και ξαναπεράσεις το σωστό firmware...
Α οχι,το AV δουλεύει κομπλε!Το μόνο θέμα είναι το HDMI.Εννοεις τη μέθοδο short pin;(βραχυκύκλωμα) Αυτη είναι νομίζω μονο οταν δεν αναγνωρίζει καθόλου το usb burning tool το μποξάκι..Και κάτι άλλο ίσως χρήσιμο.Η τηλεόραση γνωρίζει το tv box.Αλλα απλα γράφει X88 King στο όνομα της εισόδου.Αλλα μόνιμα μετά λεει no signal..
Μήπως έκαψε λοιπόν το HDMI controller; Το IC που ελέγχει τη συγκεκριμένη θύρα;; Αυτό όμως θέλει να το αναγνωρίσεις (κάπου κοντά στη θύρα θα είναι) να δεις το Pinout από το web, να ελέγξεις αν τροφοδοτείται καταρχήν και να το άλλαζες..Αλλά δεν είμαστε σίγουροι αν φταίει κι αυτό 100%...![]()