Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Καταρχάς να διευκρινίσω ότι δεν λυπάμαι τα χρήματα να το πάω σε τεχνικό ή ακόμα και να ξαναγοράσω τον ίδιο ενισχυτή. Λόγω επαγγέλματος και ιδιοσυγκρασίας, είμαι φύσιν περίεργος για το πώς λειτουργούν τα πάντα στο σύμπαν, και επίσης χαίρομαι πολύ να επιδιορθώνω πράγματα κατά καιρούς. Χάρηκα πολύ που βρήκα το φόρουμ και είμαι ευγνώμων για τον χρόνο που αφιερώνετε και με βοηθάτε να καταλάβω, ειδικά προς τον Σήφη που τον άνθρωπο τον έχω ζαλίσει. Προφανώς όταν δω ότι είναι κάτι που με ξεπερνάει, θα το δώσω να το κάνει κάποιος που έχει σαφώς εμπειρία γιατί είναι κρίμα και για το μηχάνημα να υποφέρει στα χέρια μου. Και επειδή ακριβώς το σέβομαι, εάν χρειαστεί να αρχίσω να ξεκολλάω πράγματα από πάνω για δοκιμές, προτιμώ να το δώσω να το κάνει άλλος γιατί δεν θέλω να το ταλαιπωρήσω.
Ο ήχος στα ηχεία είναι άψογος σε οποιαδήποτε ένταση και το balance λειτουργεί σωστά. Το ίδιο πράγμα κατάλαβα κι εγώ αρχικά βλέποντας τα διαγράμματα, ότι εφόσον έχω σωστό ήχο στα ηχεία, οτιδήποτε προβληματικό θα είναι από το RL603 και ύστερα. Φάνηκε μάλιστα απλό κύκλωμα από εκεί και μετά, οπότε θεώρησα ότι θα είναι ένας απλός περίπατος. Δεν ήταν.
Ελέγχθηκαν όλα πλην των RL603 και των R627, R628, R629, R629, τα οποία θα δω στην επόμενη προσπάθεια που θα είναι και το τελευταίο άνοιγμα.
Επίσης ξαναπέρασα τις κολλήσεις στο jack. Οι περισσότερες άλλες κολλήσεις, παραείναι λεπτές για να τις κάνω εγώ χωρίς να κάνω κακοτεχνία.
Επίσης δεν έχουν γίνει επισκευές στον ενισχυτή, ούτε άλλαξε οτιδήποτε πρόσφατα. Ξαφνικά άρχισε να το κάνει και μάλιστα με συχνή χρήση των (ίδιων) ακουστικών, δεν είναι ότι απλά το πήρα χαμπάρι κάποια στιγμή.
Έχω δοκιμάσει με άλλα ακουστικά και έχω δοκιμάσει τα ακουστικά και σε άλλες πηγές. Και μάλιστα όταν πάω σπίτι θα δοκιμάσω και με τρίτα ακουστικά γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Χρησιμοποιώ αντάπτορα γιατί όλα τα ακουστικά έχουν μικρό jack, αλλά έχω δοκιμάσει ήδη 2 ή 3 αντάπτορες, με τον έναν εξ αυτών να κάνω και τις μετρήσεις στο jack
Εδώ να ρωτήσω το εξής, που πιθανώς να έχω παρεξηγήσει:
Με το μάτι οι κολλήσεις φαίνονται σχετικά θαμπές, αλλά σε καμία περίπτωση οξειδωμένες. Ωστόσο επειδή ακριβώς δεν εμπιστεύομαι τα μάτια μου, μετράω με το πολύμετρο τα πάντα και κάνω λοιπόν το εξής:
Με σβηστό τον ενισχυτή και ανοιγμένο το καπάκι μόνο, χωρίς να έχω πειράξει τις προσόψεις, βάζω ένα βύσμα στο jack το οποίο πού πίσω δίνει 2 RCA βύσματα για να πατάω πιο εύκολα τις άκρες του πολύμετρου, και μετράω το R με το G, το L με το G και το R με το L. Επίσης μετράω το G στα RCA με το G που έχουν οι αντιστάσεις R645 και R646 στην main board
Παίρνω τα κάτωθι:
(1) R με G δίνει ~47Ω που είναι και η τιμή των κάθε R645 και R646
(2) L με G δίνει επίσης ~47Ω
(3) R με L δίνει ~94Ω που είναι το άθροισμα
(4) G στo jack με G στις γειωμένες άκρες των R645 και R646 δίνει περίπου ~0Ω
Από το (1), (2) και (3) καταλαβαίνω ότι δεν έχω βραχυκλώσεις και ότι το κύκλωμα γίνεται σωστά από το jack με ακουστικά επάνω μέχρι και αυτές τις 2 αντιστάσεις. Και με το (4) καταλαβαίνω ότι το jack γειώνεται σωστά, ή τουλάχιστον όσο σωστά γειώνονται και οι R645 και R646.
Αν είχα ψυχρές κολλήσεις, κακές επαφές ή βραχυκλώσεις σε οτιδήποτε από το jack, την πλακέτα του, την πρόσοψη ή την επαφή με την main board, ή αν δεν γείωνε το jack, τότε μεταξύ R-G, R-L, L-G και Gjack-Gαντιστάσεων θα είχα διαφορετικές τιμές. Για παράδειγμα αν δεν γείωνε σωστά, στο (4) δεν θα έπαιρνα 0Ω (με την προϋπόθεση βέβαια ότι με τη σειρά τους οι 2 αντιστάσεις γειώνουν σωστά)
Καταλαβαίνω κάτι λάθος σε αυτό; Υπάρχει περίπτωση να έχω όντως πρόβλημα σε επαφές αλλά να παίρνω τέτοιες μετρήσεις;