Αν και το νερό αρχικά ζεσταίνει, λέτε να υπάρχει ηλεκτρολογικό πρόβλημα? Μήπως να κοιτάξω για ταχυθερμαντήρα?
Αν και το νερό αρχικά ζεσταίνει, λέτε να υπάρχει ηλεκτρολογικό πρόβλημα? Μήπως να κοιτάξω για ταχυθερμαντήρα?
Δεν μπορει να απαντησει κανεις για τον λογο του οτι κατι δεν στεκει σε ολα αυτα που μας λες.παρε αύριο ενα θερμομετρο και μετρα.
Ανοιξε τον θερμοσιφωνα και μετρα το ζεστο νερο σε 30 λεπτα(ασε την βρυση να τρεξει ζεστο).
Μετρα και το κρυο.
Μετρα 15 λεπτα μετα
Μετρα αλλα 15 λεπτα μετα
Μετρα 15 λεπτα μετα.
Μετρα 15 λεπτα μετα
Να δουμε τελικα στην 1,30 τι θερμοκρασια φτανει το νερο και ποση ωρα το ζεσταινει.
Με 80 λτ νερο τετοια εποχη φτανουν να κανουν δυο ατομα μπανιο.
Ισχύει αυτο ακριβώς που περιεγραψα στην αρχή, ξεκιναει καυτο νερο και σε 8-9 λεπτα με το ρολοι, μπαινει κρυο...δε σπαει απλα...δεν εχει καθολου ζεστο νερο ουτε στο μπανιο, ουτε στο νιπτηρα, ουτε στην κουζινα...
Τότε κάτι παίζει με τις πιέσεις. Δεν μπορώ να εξηγήσω τι και πως.
Που είναι η αντεπίστροφη βαλβίδα στο #8?
https://pylarinos.gr/blog/119-valvida-thermosifona.html
Λογικά φταίει και ο πολιτικός μηχανικός που δεν άφησε στους σχεδιασμούς αρκετό ύψος στο πατάρι
Αλλά και ο πλακατζής φταίει αφού έβαλε χοντρή στρώση σοβά
Επειδή δεν είμαι γνώστης...αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι ότι μέχρι πριν ένα δίμηνο δεν είχα θέμα...κ μετά επειδή το νερό άρχισε να τελειώνει αρκετά γρήγορα είπαμε να τον αλλάξουμε κ να τον βάλουμε μέσα στο παταρι, αλλά το πρόβλημα συνεχίζει κ με τους άλλους δύο θερμοσίφωνες που άλλαξα...για αυτό ξαναρωτάω αν υπάρχει πιθανότητα να είναι ηλεκτρολογικό το θεμα ή κάτι να πειράξει κάποιος στην πολυκατοικία που μπορεί να επηρεασε κ το δικό μου διαμερισμα
Από αναζήτηση στη google:
Το μικρο μέγεθος το απορρίπτουμε..When the water's not hot enough, the problem can be an undersized water heater, crossed hot and cold connections, or a faulty heating element or thermostat
1. 'crossed hot and cold connections', διασταυρωμένες συνδέσεις κρύου και ζεστού; Κάποιος υδραυλικος ίσως καταλαβαίνει τι εννοεί..
2. έλεγξε την (ή τις) αντίσταση (-σεις)
3. έλεγξε θερμοστάτη - οκ, είδα το έχεις ελέγξει
Και κάτι δικό μου: να ελεγχθεί η περίπτωση να μην γεμίζει μέχρι το ανώτατο σημείο...
Οπότε γεμίζει ας πούμε στο 60% (αντί για 100%), οπότε ναι μεν βγαίνει καυτό το νερό αλλά είναι λίγο σε ποσότητα.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Panoss : 11-03-21 στις 13:14
You only live twice.
Εννοεί ζεστό/κρύο συνδεμένα ανάποδα στο θερμοσίφωνα. Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς σε αυτή την περίπτωση, και σύμφωνα με την Κατερίνα έχει ελεγχθεί από τον υδραυλικό και απορριφθεί.
Αυτό δεν παίζει. Ακόμη και να βρεθεί για κάποιο λόγο αέρας στο καζάνι, πηγαίνε επάνω, όπου είναι η σύνδεση του ζεστού, οπότε ανοίγοντας τη βρύση πρώτα θα φύγει ο αέρας και μετά θα βγεί νερό.Και κάτι δικό μου: να ελεγχθεί η περίπτωση να μην γεμίζει μέχρι το ανώτατο σημείο...
Οπότε γεμίζει ας πούμε στο 60% (αντί για 100%), οπότε ναι μεν βγαίνει καυτό το νερό αλλά είναι λίγο σε ποσότητα.