Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Δημήτρη και τον Μιχάλη .
Για να καταστραφεί ( ένα σωστό - καλής ποιότητας, όχι μαϊμού εννοώ ) τρανζίστορ εξόδου πρέπει βασικά να λειτουργήσει εκτός ορίων ασφαλούς λειτουργίας. Οι συνηθέστερες γενικά περιπτώσεις καταστροφής είναι η υπεροδήγηση, η υπερένταση - υπέρταση , η υψηλή θερμοκρασία , η δημιουργία (για διάφορους λόγους) ταλάντωσης ή και συνδυασμός των προηγούμενων. Οι προηγούμενες συνθήκες λειτουργίας μπορούν να συμβούν λόγω π.χ. λάθος φορτίου ή βραχυκυκλώματος στην έξοδο του ενισχυτή (από καμένα μεγάφωνα, προβληματικά καλώδια, λάθος συνδεσμολογίες κ.ο.κ.), λόγω υπέρτασης της τάσης του δικτύου της ΔΕΗ, κακής ποιότητας σήματος εισόδου -πηγής, κακή ψύξη , κακές γειώσεις, σχεδιαστικά - κατασκευαστικά λάθη κ.λ.π.
Οπότε για να βγάλεις άκρη και να λύσεις το πρόβλημα, θα πρότεινα και εγώ να ελέγξεις:
α) την ωμική αντίσταση του καινούργιου μεγαφώνου ,
β) για την καλή ποιότητα του καινούργιου τρανζίστορ αντικατάστασης ,
γ) την σωστή τοποθέτηση - σύσφιξη του τρανζίστορ στην ψύκτρα ,
δ)την πόλωση - bias των τρανζίστορ εξόδου,
ε) το κύκλωμα οδήγησης των τρανζίστορ εξόδου ,
στ) ποιότητα σήματος εισόδου - πηγής
ζ)γενικά τις τάσεις τροφοδοσίας .....
Να σημειώσω επίσης ότι το σωστό είναι, όταν καίγεται το ένα από τα δυο τρανζίστορ εξόδου, να αντικαθίστανται και τα δυο τρανζίστορ του ζεύγους εξόδου.
Θα ήθελα όμως να κάνω και μια μικρή προσωπική επισήμανση - τοποθέτηση.
Για να μην παρερμηνευτεί και ίσως θεωρηθεί διαφήμιση από κάποιους, νομίζω ότι όταν προτείνεται κάποιος επαγγελματίας σε ένα είδος, καλό είναι να συν προτείνονται και μερικοί ακόμα π.χ. :
α) Θανάσης Πανταζόπουλος, Σολωμού 54 Αθήνα , 1ος όροφος, τηλ/να : 2103822001, 2103843632, Fax : 2103814769
β) Μιλανάκης Πέτρος , Αριστείδου 10 Αθήνα (Στοά) - 10559 , τηλ.: 210 3224885, 2103254840
γ) Γουσέτης Γιώργος , Γρ. Λαμπράκη 19 Καλλιθέα - 17671 , τηλ.: 2109578496
δ) Athens speakers center (by Pantazo) Κάνιγγος 24 Αθήνα (Ισόγειο) - 10682 ,τηλ.: 2103810993, 2103238330 , Fax : 2103810996
Φιλικά πάντα.