Οι απαντησεις ολες δεκτες και οι αποψεις επισης και ευχαριστω οσους ασχοληθηκαν ....
ο φουρνος ειναι εντοιχισμενος και η κουζινα τοποθετημενη στον παγκο και δεν εχω δει εαν εχουν ξεχωριστες παροχες αν και νομιζω πως οχι Η λογικη λεει οτι εαν εχουν μπει οι γεφυρες του τριφασικου για να γινει μονοφασικη με καποιον λαθος τροπο σιγουρα θα εκανε και καποια αλλη τρελλα εκτος απο τον φουρνο σε καποια εστια κλπ . αρα αυτο ειναι πιθανο αλλα με πολυ μικρες πιθανοτητες
τον αισθητηρα του θερμοστατη τον τσεκαρα ειναι μια χαρα και η λογικη να βαλω επανω θερμοστοιχειο δεν ξερω τι θα μου πει γιατι αυτο θα μετραει θερμοτητα οχι το απο που προερχεται ...μαλλον θα παωβ με το laser ναδω ποση εχιε επανω και ποση κατω
Ειδωμεν
Δυστυχως επειδη εγω εκει που μαγειρευα τοσα χρονια δεν ειχα ποτε τετοια θεματα και δεν ειχα ασχοληθει πολυ εφοσον δεν ειχα θεμα ειχα και την εντυπωση οτι το συστημα του θερμου αερα κυκλοφορουσε τον αερα που εφιαχναν η πανω και κατω αντισταση ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ οτι το συστημα θερμου αερα εχει την δικια του τοπικη αντισταση στρογγυλη φιαχνει εκει αερα και ψηνει διανεμοντας αυτο τον αερα ...
Το αποτελεσμα ηταν οτι την Κυριακη εφιαξα ψητο κοτοπουλο στο φουρνο ΜΕ ΨΗΣΙΜΟ ΜΟΝΟ ΑΕΡΑ με πατατες ακριβως στον χρονο που επρεπε το οποιο ηταν τοσο νοστημο καλομαγερεμενο ζουμερο και καλοψημενο ( και οι πατατες το ιδιο ) που δεν ειχα ξαναφαει ποτε στην ζωη μου ....Γνωριζα οτι το ψησιμο με αερα στεγνωνει τα φαγητα αποδειχτηκε οτι εκανα λαθος .... το μονο μυστικο ειναι οτι θελεις 10 βαθμους πιο κατω απο αυτο που λεει η συνταγη ψηνεις δλδ στους 170 και οχι στους 180 .... κατα τα αλλα ο χρονος που τηρηθηκε ηταν ακριβως οσο λεει ο κανονας δλδ περιπου μιση ωρα για καθε 450 γραμμαρια κρεατος ....εγινε 2,2 κιλα κοτοπουλο σε ακριβως 2 ωρες στους 170 βαθμους
Τωρα οταν βρω κουραγιο να ξηλωσω την κουζινα θα ενημερωσω το νημα γιατι δεν ειναι καθολου ευκολη δουλεια και θα κανω μια πλαγια προσπαθεια που ειναι ευκολοτερη να βαλω μια αμπεροτσιμπιδα στον πινακα να δω λιγο αν το ρευμα που τραβαει ειναι σταθερο και απο εκει και μετα συζηταμε και αλλα πραγματα
να ενημερωσω λιγο οτι περα απο τον ερασιτεχνικο χαρακτηρα του μαγειρεματος που θα μπορουσε να εχει ο καθενας μας εχω εχω και 5 δραμια παραπανω εμπειρια επειδη ειχα εστιατοριο δικο μου 6 χρονια οποτε εχω δει το εργο απο την καλη...βεβαια στο εστιατοριο μου ειχαμε φουρνο Bertos convectomat που ηταν με υδρονεφωση μεσα και σκοτωνε αλλα αυτα πια ειναι παρελθον
Ευχαριστω μεχρι εδω θα επανελθω και μπορει τελικα να μεινω και ετσι αφου η κουζινα δεν ειναι δικια μου ειναι του σπιτιου που νοικιαζω
το ψησιμο με αερα ειναι καταλληλο για καθε φαγητο εκτος απο πραγματα που εχουν ζυμαρι δλδ πιτες και πιτσες καλτσονε