Σελίδα 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 25 από 25
    Το avatar του χρήστη gep58
    Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Οκ το κατάλαβα ότι πρόκειται για κάποια λογική αλλά γενικά στις κουζίνες δεν πάει έτσι.
    Καμιά φορά το πολύ απλό είναι και το πιο δύσκολο όλοι πιστεύω συμφωνούμε σ' αυτό.

Για να μένουμε στο θέμα προτείνω στον Σάκη, μετά από όλες τις θεωρίες που καλώς ειπώθηκαν, να χρησιμοποιήσει ένα θερμόμετρο με αισθητήριο Κ να το στερεώσει στη σχάρα και στο ύψος που συνήθως τοποθετεί το ταψί και να παρακολουθήσει αν ο θερμοστάτης κόψει κοντά στην θερμοκρασία που έχει επιλέξει.
    Το σημαντικότερο είναι να δει μετά σε ποιά θερμοκρασία θα ξαναλειτουργήσει.

Αν όλα πάνε καλά τότε υπάρχει θέμα χαλαρής σύνδεσης

Πάρα πολλές περιπτώσεις με νοικοκυρές που ενώ το κεικ ψήθηκε δεν φούσκωσε. Υπάρχει εξήγηση γιατί ένας ελαττωματικός θερμοστάτης μπορεί να προκαλέσει αυτό αν έχει μια υστέρηση ~-50° στην επανάληψη του ανάματος το γλυκό "αρρωσταίνει" αλλά στο φαγητό δεν είναι τόσο εμφανές παρά αυξάνει ο χρόνος μαγειρέματος.
    P Σώστε ένα δέντρο και προστατέψτε το περιβάλλον μας.
    Μην το τυπώνετε αν πραγματικά δεν υπάρχει λόγος.

2. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον gep58 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

vasilllis (14-09-20)

Το avatar του χρήστη diony
    Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από east electronics Εμφάνιση μηνυμάτων

--Το λαστιχο της πορτας ειναι σωστο
    --Η αντισταση απο πανω δουλευει κανονικα
    --Ο ανεμιστηρας εξαερισμου του φουρνου επισης

.................................................. .................................................. ......

Εχει κανεις καμμια ιδεα ?
    παιζει η αντισταση να δουλευει αλλα να μην πιανει την σωστη θερμοκρασια ?

Έχω συναντήσει πολλά μοντέλα που στη θέση επάνω + κάτω + αέρα , δίνουν τάση απευθείας στην κάτω αντίσταση , και οι δύο επάνω αντιστάσεις (εξωτερική και εσωτερική ) συνδέονται εν σειρά , έτσι από 1000 W που είναι η εξωτερική επάνω , αν συνδεθεί σε σειρά με την εσωτερική επάνω (δε θυμάμαι πόσα W είναι) , βγάζουν περίπου 650 -700 W μετρημένα ,ενώ η κάτω είναι 1000-1050 W

Ενώ στη θέση επάνω + κάτω χωρίς αέρα , παίρνει τάση η επάνω εξωτερική περίπου 1000 W , και η κάτω φυσικά 1000-1050 W

Αν το πρόβλημα σου το παρουσιάζει στη συγκεκριμένη θέση , πολύ πιθανόν να είναι αυτό που αναφέρω

screenshot_20200913_023525.jpg
    Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!

Το avatar του χρήστη chipakos-original
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Πάντως όλη αυτή η κακή και μυστήρια και κακή λειτουργία θα μπορούσε να συμβεί απλά αν το πούρο του θερμοστάτη δεν είναι σταθερό στη θέση του στην πάνω αντίσταση, διότι έτσι θα διάβαζε την συνολική θερμοκρασία του φούρνου κι όχι την επάνω θερμοκρασία που είναι και το ζητούμενο..Αν φύγουν τα τσέρκια που στηρίζουν το πούρο πάει κατά διαόλου όλη η λειτουργία του θερμοστάτη.
    Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
    Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.

Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

Οι απαντησεις ολες δεκτες και οι αποψεις επισης και ευχαριστω οσους ασχοληθηκαν ....

ο φουρνος ειναι εντοιχισμενος και η κουζινα τοποθετημενη στον παγκο και δεν εχω δει εαν εχουν ξεχωριστες παροχες αν και νομιζω πως οχι Η λογικη λεει οτι εαν εχουν μπει οι γεφυρες του τριφασικου για να γινει μονοφασικη με καποιον λαθος τροπο σιγουρα θα εκανε και καποια αλλη τρελλα εκτος απο τον φουρνο σε καποια εστια κλπ . αρα αυτο ειναι πιθανο αλλα με πολυ μικρες πιθανοτητες

τον αισθητηρα του θερμοστατη τον τσεκαρα ειναι μια χαρα και η λογικη να βαλω επανω θερμοστοιχειο δεν ξερω τι θα μου πει γιατι αυτο θα μετραει θερμοτητα οχι το απο που προερχεται ...μαλλον θα παωβ με το laser ναδω ποση εχιε επανω και ποση κατω
    Ειδωμεν

Δυστυχως επειδη εγω εκει που μαγειρευα τοσα χρονια δεν ειχα ποτε τετοια θεματα και δεν ειχα ασχοληθει πολυ εφοσον δεν ειχα θεμα ειχα και την εντυπωση οτι το συστημα του θερμου αερα κυκλοφορουσε τον αερα που εφιαχναν η πανω και κατω αντισταση ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ οτι το συστημα θερμου αερα εχει την δικια του τοπικη αντισταση στρογγυλη φιαχνει εκει αερα και ψηνει διανεμοντας αυτο τον αερα ...

Το αποτελεσμα ηταν οτι την Κυριακη εφιαξα ψητο κοτοπουλο στο φουρνο ΜΕ ΨΗΣΙΜΟ ΜΟΝΟ ΑΕΡΑ με πατατες ακριβως στον χρονο που επρεπε το οποιο ηταν τοσο νοστημο καλομαγερεμενο ζουμερο και καλοψημενο ( και οι πατατες το ιδιο ) που δεν ειχα ξαναφαει ποτε στην ζωη μου ....Γνωριζα οτι το ψησιμο με αερα στεγνωνει τα φαγητα αποδειχτηκε οτι εκανα λαθος .... το μονο μυστικο ειναι οτι θελεις 10 βαθμους πιο κατω απο αυτο που λεει η συνταγη ψηνεις δλδ στους 170 και οχι στους 180 .... κατα τα αλλα ο χρονος που τηρηθηκε ηταν ακριβως οσο λεει ο κανονας δλδ περιπου μιση ωρα για καθε 450 γραμμαρια κρεατος ....εγινε 2,2 κιλα κοτοπουλο σε ακριβως 2 ωρες στους 170 βαθμους

Τωρα οταν βρω κουραγιο να ξηλωσω την κουζινα θα ενημερωσω το νημα γιατι δεν ειναι καθολου ευκολη δουλεια και θα κανω μια πλαγια προσπαθεια που ειναι ευκολοτερη να βαλω μια αμπεροτσιμπιδα στον πινακα να δω λιγο αν το ρευμα που τραβαει ειναι σταθερο και απο εκει και μετα συζηταμε και αλλα πραγματα

να ενημερωσω λιγο οτι περα απο τον ερασιτεχνικο χαρακτηρα του μαγειρεματος που θα μπορουσε να εχει ο καθενας μας εχω εχω και 5 δραμια παραπανω εμπειρια επειδη ειχα εστιατοριο δικο μου 6 χρονια οποτε εχω δει το εργο απο την καλη...βεβαια στο εστιατοριο μου ειχαμε φουρνο Bertos convectomat που ηταν με υδρονεφωση μεσα και σκοτωνε αλλα αυτα πια ειναι παρελθον

Ευχαριστω μεχρι εδω θα επανελθω και μπορει τελικα να μεινω και ετσι αφου η κουζινα δεν ειναι δικια μου ειναι του σπιτιου που νοικιαζω

το ψησιμο με αερα ειναι καταλληλο για καθε φαγητο εκτος απο πραγματα που εχουν ζυμαρι δλδ πιτες και πιτσες καλτσονε
    SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από east electronics Εμφάνιση μηνυμάτων
    το ψησιμο με αερα ειναι καταλληλο για καθε φαγητο εκτος απο πραγματα που εχουν ζυμαρι δλδ πιτες και πιτσες καλτσονε
    Μύθος! Όλα στον αέρα τα ψήνω, χρόνια τώρα, και μια χαρά ψήνονται και τα ζυμάρια.

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123

Παρόμοια Θέματα

1. [Άλλη] Προβλημα σε φουρνο INDESIT 51 KA IX
    από neptuner στο forum Ηλεκτρική Κουζίνα
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-09-17, 21:52
  2. [Άλλη] Καηκε η κατω αντισταση (?) στο φουρνο
    από ppanos80 στο forum Ηλεκτρική Κουζίνα
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-06-17, 21:37
  3. [Άλλη] πεφτει η ασφαλεια στο φουρνο μικροκιματων
    από ΔΙΑΣ στο forum Ηλεκτρική Κουζίνα