Ποσο πρεπει να ρυθμισω τη πιεση για να ειμαι οκ?
Να επανελθω στο θεμα, το προβλημα εμφανιστηκε ξανα ακομη και μετα τη τοποθετηση μειωτη πιεσης με ρυθμιση στα 4 bar. Οταν βαζω πλυση, ιδιαιτερα στη προπλυση που ριχνει νερο στο δεξι τμημα του συρταριου , σταζει νερο και στη περιοχη(στο κεντρο ακριβως) του μαλακτικου με αποτελεσμα να το τραβαει στη προπλυση. Καμια ιδεα;;
Αν έχεις τα εργαλεία και τις κατάλληλες γνώσεις , νομίζω πως μπορείς να το φτιάξεις.
Αν όχι , θα πρέπει να καλέσεις κάποιον τεχνικό.
Συνήθως μετά από κάποια χρόνια ,το στόμιο στη σαπουνοθήκη , (φωτογραφία που έχω ανεβάσει) στο σημείο σύνδεσης (1) με το λάστιχο (Α) που έρχεται από την ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα παροχής νερού πιάνει άλατα , και η εσωτερική διάμετρος από 5-7 χιλιοστά που είναι στενεύει και καταλήγει σε 2-3 χιλιοστά , ,το έτυχα πολλές φορές.
Αποτέλεσμα το νερό που περνάει με το ζόρι φυσικά , στροβιλίζεται μπαίνοντας στη σαπουνοθήκη .
Μπορείς να το διαπιστώσεις ,αν τη στιγμή που τραβάει νερό , αν δεις το μαύρο λάστιχο να διογκώνεται , σίγουρα έχει άλατα το στόμιο.
B.jpg
Στη φωτογραφία που έχω ανεβάσει , η μαύρη σωλήνα (Α) η οποία φέρνει νερό από τη βαλβίδα ήταν στη θέση (1) , αλλά από την πίεση πετάχτηκε και τα έκανε όλα μούσκεμα .
Αρχικά καθαρίζουμε τα άλατα στο εσωτερικό του σημείου (1) , προσέχοντας να μην κάνουμε ζημιά στο πλαστικό ( καθαρίζουμε φυσικά και το δεύτερο στόμιο δίπλα)
Αν το πρόβλημα συνεχίζει , πρέπει να βγει η σαπουνοθήκη από το πλυντήριο και να καθαριστεί , έχει περισσότερη φασαρία φυσικά.
Θέλει προσοχή στη επανατοποθέτηση των σωλήνων , αν οι σφικτήρας δεν σφίξουν σωστά τα λάστιχα , θα έχουμε διαρροή νερού με τα όποια επακόλουθα.
Αν ξεκινήσεις να το φτιάξεις μόνος σου , ότι κάνεις να έχεις τη συσκευή εκτός πρίζας.
Υ.Γ. Αν θέλεις ανέβασε κάποια φωτογραφία να δούμε πόσες εισόδους νερού έχει η σαπουνοθήκη , αν έχει ξεχωριστή είσοδο νερού για το μαλακτικό , αλλάζουν τα πράγματα , και δεν ισχύουν όλα από τα παραπάνω.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη diony : 24-04-23 στις 01:44
Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!
Giannos88 (24-04-23)
Έγινε αναφορά για διπλή βαλβίδα στο αρχικό πόστ . Επομένως έχει η σαπουνοθήκη 2 εισόδους , το θέμα είναι πως παίρνει νερό από 3ο κανάλι , και υποθέτω έχει μετακινούμενο (μηχανικό ) βρυσάκι με κάποια ντίζα που ανάλογα την θέση του προγράμματος μόνο τότε επιτρέπει να πάρει νερό από το όποιο 3ο κανάλι , αν κατά καιρούς αυτή η ντίζα έχει χαλαρώσει (έχει ελατήριο επαναφοράς για αυτήν την ντίζα ή και θέση ρύθμισης βήματος για το μετακινούμενο βρυσάκι ) τότε εξηγείται αυτή η περίπτωση (αυτά αν δεν είναι και πάλι θέμα πίεσης νερού) αλλά ανακριβής θέση ρίψης νερού πάνω από κάθε κανάλι.