Εννοείς το μισό του condeser = Απώλειες υγρών = Αιωνία η μνήμη του .Επισης παρατηρησα πως η αριστερη πλευρα πισω στην πλατη ειναι πολυ ζεστη,ειναι φυσιολογικο αυτο;Εχει καποια σχεση με το οτι δουλευει ασταματητα;
Εννοείς το μισό του condeser = Απώλειες υγρών = Αιωνία η μνήμη του .Επισης παρατηρησα πως η αριστερη πλευρα πισω στην πλατη ειναι πολυ ζεστη,ειναι φυσιολογικο αυτο;Εχει καποια σχεση με το οτι δουλευει ασταματητα;
Σημαίνει ότι στις σωληνώσεις έχει διαρροή φρέον . (έχουν δημιουργηθεί πολλά θέματα με τα liebherr με το ίδιο πρόβλημα / μερικά μάλιστα 4 ετίας μόλις )
Για το τι είναι το condeser
http://www.soldatos.gr/html/contenser_en.html
https://www.youtube.com/watch?v=h5wQoA15OnQ
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 11-07-19 στις 08:44
υπαρχει περιπτωση να μου πεις πως μπορω να ελεγξω τους 4 αισθητηρες;υπαρχει καποιο διαγραμμα οπου φαινονται ποιες φισες στην πλακετα κατω αντιστοιχουν στους αισθητηρες;τι μετρησεις αντιστασης θα πρεπει να παρω ωστε να καταλαβω αν εχει προβλημα καποιος αισθητηρας;με λιγα λογια θελω μονος μου να κανω τους ελεγχους που μπορω πριν καλεσω τεχνικο
Αυτά απαντήθηκαν λίγο πιο πριν (#61 #62 ...) κάτι για 4,7 kohm (στους 25C?) και διακόπτη πόρτας κτλ
Βάλε λίγη φαντασία , π.χ. βρες τα σημεία θέσεις των αισθητήρων επηρέασε τα θερμοκρασιακά και δες στην πλευρά τις πλακέτας τις αλλαγές / για διακόπτη παίξε λίγο με την πόρτα .καποιο διαγραμμα οπου φαινονται ποιες φισες στην πλακετα κατω αντιστοιχουν στους αισθητηρες;
καλησπερα,απο οτι καταλαβα η αντιστοιχια των χρωματων στις φισες των θερμιστορ στο πισω μερος του κυτιου συνδεσεων ειναι η παρακατω:
κοκκινο=thermistor χωρου συντηρησης
πρασινο=thermistor evaporator συντηρησης
μαυρο=thermistor χωρου καταψυξης
ασπρο=thermistor evaporator καταψυξης
για να καταλαβω ποιο ειναι ποιο χρησιμοποιησα πιστολακι μαλλιων μετρωντας παραλληλα την αντισταση στους ακροδεκτες/φισες
για να μετρησω το κοκκινο φυσουσα στο αιθητηρα χωρου στη συντηρηση ενω για το πρασινο περιπου 10 ποντους πιο δεξια στην ιδια ευθεια,δλδ στην πλατη της συντηρησης απο μεσα
για το μαυρο και το ασπρο ,δλδ τα θερμιστορ της καταψυξης,δε χρησιμοποιησα την ιδια μεθοδο απλως υπεθεσα πως επειδη το ασπρο εχει πολυ υψηλοτερη αντισταση σημαινει πως εχει χαμηλοτερη θερμοκρασια οποτε ειναι του evaporator καταψυξης
οι μετρησεις που πηρα με τη συντηρηση στους 18 βαθμους και την καταψυξη στους -8 περιπου:
κοκκινο=5.51kOhm
πρασινο=6.54kOhm
μαυρο=15.47kOhm
ασπρο=27.68kOhm
απο οσα διαβασα στους 25 βαθμους πρεπει να εχω 4,7kOhm
σας φαινονται ενταξει οι τιμες;
εχετε να προτεινετε καποια κινηση;
τελικα ηρθε τεχνικος και με την πρωτη ειπε πως φουσκωσε η πλατη με διαρροη,το πηραν μαζι τους και θα φτιαξουν καποια δικη τους πλατη για να τη βαλουν,γυρω στα 150Ε εκτιμηση μου εκαναν,οποτε υποθετω αυτο που ειπες πρωτα ειναι τελικα
Πέτα το και ποτέ ξανά στο άκουσμα τουλάχιστον της συγκεκριμένης μάρκας (ανεξάρτητα και μοντέλου) .στα 150Ε εκτιμηση