Γεια χαρά σε όλους,
Αγόρασα μεταχειρισμένη και χαλασμένη την τηλεόραση και χρειάζομαι τα φώτα σας. Ο πωλητής δεν μου έδωσε πληροφορίες γιατί μου είπε οτι την πηρε και αυτός χαλασμένη αλλά οτι δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα και αποφάσισε να μην ρίξει χρήματα για την επισκευή της.
Ανοίγοντας την λοιπόν, το πρώτο πράγμα που είδα ήταν οτι είχε ξεκολλήσει εντελώς το βύσμα τροφοδοσίας απο την πλακέτα. Είχαν σπάσει οι επαφές της φάσης/ουδέτερου και κάποιος είχε βάλει ενα κομμάτι κόκκινης μονωτικής ταινίας απο κάτω ... Το επισκεύασα αλλά η τηλεόραση πάλι νεκρή (ουτε stand-by led ούτε εικόνα). Πατώντας το κεντρικό κουμπί για να ανάψει όμως άκουσα ενα ρελεδάκι μια δυο φορές αλλά πέρα από αυτό τίποτα.
Οπτικά δεν βλέπω φουσκωμένους πυκνωτές ή κάτι καμένο .. Απ την πίσω μεριά δε βλέπω σπασμένες κολλήσεις αν και προκαταβολικά σκέφτομαι να περάσω τα μεγάλα components ένα χεράκι με το κολλητήρι. Παραθέτω και σύνδεσμο με PDF αρχείο που βρήκα για το τροφοδοτικό (BN44-00522B) https://we.tl/t-3O5FiMfSiF
Οι γνώσεις μου με τα ηλεκτρονικά είναι πολύ περιορισμένες, με το κολλητήρι τα καταφέρνω, έχω και ενα πολύμετρο και μέτρησα μερικά τρανζίστορ αλλά μέχρι εκεί ... Τι προτείνετε ? Ευχαριστώ !
IMG_5454.jpgIMG_5455.jpgIMG_5456.jpg