Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tipos Εμφάνιση μηνυμάτων
Τι να πω ρε συ Πέτρο, άλλες νοικοκυρές θέλουν γρήγορες εστίες και άλλες θέλουν αργές. Σε τουρκικές κουζίνες πάντως έχω παρατηρήσει ότι εκτός από κακή απόδοση καίγονται και πολύ γρήγορα.
Απόλυτα σεβαστό το συμπέρασμα σου , αν μαζί με την κακή απόδοση (μειωμένη κατασκευαστικά θερμική ικανότητα ) καίγονται και γρήγορα τότε είναι όντως μάπα αν είναι όπως μια εστία που μου έφερε ένας γνωστός μου και κάηκε μέσα σε 2 μήνες (αγορά από Κωτσόβολο) , όχι απλά κάηκε και δεν δούλευε αλλά όταν την είδα από κάτω της εστίας είχε ραγίσει από την περιφέρεια της εστίας μέχρι το κέντρο και στράβωσε η πλάκα , δικαιολογημένα όμως γιατί είχε τόσο λεπτή πλάκα που ήταν για κλάματα .
Όπως καταλαβαίνεις αυτά είναι εξαιρέσεις τραγικά αναίσθητων κατασκευαστών και δεν στέκουν με τις κλασσικές εστίες όπως τις γνωρίζουμε εμείς από παλιά .
Να αναφέρω πως οι επώνυμες τουλάχιστον εστίες ΤΑΧΕΙΑΣ (με την κόκκινη βούλα) έχουν ενσωματωμένο θερμοστάτη που βγάζει εκτός ένα τμήμα της εστίας από κάποια θερμοκρασία και άνω , δεν ξέρω το όριο ακριβώς
Αυτό μας λέει ότι όντως οι εστίες κινδυνεύουν σε υψηλές αποδόσεις (γιαυτό και σας έφαγα τα αυτιά σας να σας λέω ότι οι αργές και ήπιες εστίες είναι οι πιο σωστές και πιο καλές )
Ας πάρω μια από τις πολλές έρευνες που συναντάς στο διαδίκτυο γύρω από τις εστίες
https://wiki.ezvid.com/best-hot-plates
Η καλύτερη εστία από τις παραπάνω που θεωρήθηκε προφορικά ως "βιομηχανική " είναι η συσκευή (3 Cadco Hi power )
Αλλά και άλλες έρευνες να διαβάσεις με μανία αναφέρονται στην "ασφάλεια " της εστίας και αποφυγή ισχυρής εστίας (άρα δικαιώνομαι σε αυτό που λέω ότι οι καλύτερη εστία πρέπει να είναι ήπιας απόδοσης ) .
¶λλη μια απόδειξη στο παραπάνω Link ότι οι χειρότερες εστίες είναι οι κεραμικές (βλέπε συσκευή 9 ) τι πιο απλό και κατανοητό .