Σελίδα 2 από 5 ΠρώτηΠρώτη 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 42

Μέλος
    Όνομα
    Στέλιος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Καλησπέρα παιδια, όντως εχει ενα διακόπτη με 3 επιλογές. Ειναι τέρμα δεξιά τωρα, επειδή δεν εχω πρόσβαση (ειναι πολυ κοντα στον τοίχο) φανταζομαι ότι ειναι τέρμα. Στην μεση μειώνετε ελάχιστα και στην πρώτη σκάλα γινεται αθόρυβο (ελπίζω να μην ηταν τυχαιο). Δεν το κράτησα πολυ ωρα στο χαμηλό για να εχω πλήρη εικόνα αν φτιάχνει το προβλημα γιατι επρεπε να φύγω. Θα το αφήσω οταν γυρισω και θα το παρακολουθήσω.

σας ευχαριστω για τις συμβουλές θα επανέλθω.

Το avatar του χρήστη Gregpro
    Μέλος
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από invader7 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θα ήθελα να συμπληρώσω εδώ και την εμπειρία της πρώτης μέρας, το σύστημα είχε πίεση 1bar (κρύο) και μόλις ζεστάθηκε πήγε στο 1.5 όπως ήταν λογικό. Το πρωί ξύπνησα σε παγωμένο σπίτι με πίεση 0.5bar, ο λέβητας δεν δούλευε λόγο χαμηλής πίεσης. Συμπλήρωσα νερό στο κύκλωμα και όλα επανήλθαν. Η πίεση τώρα είναι 1.7 - 1.8bar με ζεστό κύκλωμα, δεν μπορώ να εξηγήσω πως έπεσε την πρώτη μέρα αλλά απο οτι φαίνεται δεν έχω διαρροή γιατί θα ξανά έπεφτε.
    Πιστεύω ότι τρύπησε το δοχείο διαστολής. Τη στιγμή που τρύπησε γέμισε με νερό και η πίεση έπεσε. Όταν συμπλήρωσες νερό, δεν έχασε ξανά, άρα δεν υπάρχει διαρροή στην εγκατάσταση. Οι φυσαλίδες στην εγκατάσταση οφείλονται στο τρύπιο δοχείο. Είναι κλασικά συμπτώματα τρύπιου ή ξεφούσκωτου δοχείου αυτά που περιγράφεις. Κάνε το παρακάτω τεστ: Πάτα τη βαλβίδα του δοχείου (είναι ίδια με τη βαλβίδα που έχουν τα λάστιχα του αυτοκινήτου.) Εάν βγάλει νερό είναι τρύπιο, εάν βγάλει μόνο αέρα δεν είναι τρύπιο, αλλά πιθανότατα θα χρειάζεται συμπλήρωση αέρα.

Μέλος
    Όνομα
    Στέλιος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Gregpro, θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω.

Μετά απο 1.5 με 2 μέρες με χαμηλωμένη ένταση στον κυκλοφορητή μπορώ να πω πως το πρόβλημα περιορίστηκε αρκετά, ο θόρυβος έγινε πιο σπάνιος με μικρότερη διάρκεια (10 λεπτά, ενώ πριν κρατούσε 30-40 λεπτά) και πιο ήπια ένταση, παρόλα αυτά παραμένει και ενώ την πρώτη μέρα (με χαμηλωμένη ένταση) ήταν σαν να εξαφανίστηκε, σταδιακά άρχισε να επιδεινώνεται και μεγάλωσε σε διάρκεια και ένταση.

Την πρώτη μέρα μετά την αλλαγή στην σκάλα 1 έκανε 1 με 1.5 λεπτό σχεδόν αθόρυβο ήχο και σήμερα κάνει 10 λεπτά λίγο πιο έντονο ήχο.

Σαφώς είναι καλύτερα στην σκάλα 1 απο ότι στην 3, αλλά σήμερα είναι χειρότερα απο την πρώτη μέρα που χαμήλωσα την ένταση στην σκάλα 1. Είναι υποφερτό πλέον για να μπορέσεις να χαλαρώσεις αλλά δεν παύει να είναι παράξενο και δεν μπορώ να εξηγήσω τι ήχος είναι, δίνει την εντύπωση πως υπάρχει αέρας μέσα αλλιώς δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να ακούγεται το νερό τόσο έντονα, δεν είναι μηχανικός θόρυβος (πχ χαλασμένος κυκλοφορητής) είναι ήχος ροής και σε ένα συμπληρωμένο κύκλωμα νερού δεν γίνεται να ακούς το νερο να "τρέχει".

Θα προσπαθήσω να προσέξω πότε ξεκινάει, μήπως σχετίζεται με την "εντολή" ανοίγματος του κυκλοφορητή απο τον θερμοστάτη, γιατί όταν αρχίζει να ακούγεται ο ήχος παρατήρησα πως μετά απο λίγη ώρα ζεσταίνονται τα σώματα.

Ευχαριστώ

Μέλος
    Όνομα
    Στέλιος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Καλησπέρα παιδιά, έκανα τον έλεγχο και βγαίνει αέρας απο το δοχείο διαστολής, άρα αυτό είναι μια χαρά. Ο θόρυβος επανήλθε σε διάρκεια, υπάρχουν στιγμές μέσα στην μέρα που μπορεί να το κάνει για 1 ώρα συνεχόμενα... απλά είναι λίγο πιο ομαλός απο την προηγούμενη κατάσταση όπου ήταν σαν να είχα ένα "κύμα" να σκάει στα πόδια μου.

Παρατήρησα πως ο λέβητας ξεκινάει και σταματάει συχνά, ανάβει για 1 λεπτό και σβήνει πάλι και μετά αρχίζει ο θόρυβος. Ο θόρυβος ξεκινάει πάντα μετά την έναρξη του λέβητα και συνεχίζεται.

Διάβασα σε ένα αγγλικό φόρουμ έναν τύπο που είχε παρόμοιο πρόβλημα και έλεγε πως ο λέβητας ανοιγοκλείνει επειδή υπάρχει αέρας στο σύστημα και είναι συχνό στου λέβητες αερίου να σβήνουν όταν υπάρχει αέρας.

Επίσης βρήκα αυτό σε άλλο φόρουμ και είναι ακριβώς ο ήχος που έχω και εγώ (00:40 δευτερόλεπτο)

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Μπορεί καμιά τρύπα σε μπόιλερ? (όχι δοχείο διαστολής ) (στο 1ο ποστ αναφέρεις έκλεισες την βάνα πλήρωσης και κακός?)

Μέλος
    Όνομα
    Στέλιος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Ναι την έκλεισα, η πίεση παραμένει σταθερή (ανεβαίνει στο 2 όταν δουλέψει ο λέβητας και πέφτει στο 1.6 με 1.7 τις υπόλοιπες ώρες), μπορείς να μου εξηγήσεις την χρήση της σε ένα τέτοιο σύστημα γιατί δεν το κατέχω. Εννοώ εφόσον το κύκλωμα είναι κλειστό και δεν χάνει απο πουθενά ποιο είναι το νόημα της αυτόματης πλήρωσης;

Το μπόιλερ είναι καινούργιο ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται, αν έχει κάποια τρύπα θα είναι απο τα λιγότερο πιθανά σενάρια φαντάζομαι.

Σε ευχαριστώ

Μέλος
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Το νόημα της αυτόματης πλήρωσης είναι να συμπληρωθεί νερό εάν κάποιος κάνει εξαέρωση, ώστε να μη μείνει ο λέβητας χωρίς νερό. Βέβαια, οι επίτοιχοι λέβητες αερίου έχουν σύστημα προστασίας και σβήνουν σε περίπτωση έλλειψης νερού, οπότε η πλήρωση γίνεται χειροκίνητα. Όπως είπες, υπάρχει αέρας στο σύστημα, ο οποίος από κάπου μπήκε. Το δοχείο διαστολής είναι οκ όπως είπες, αλλά υπάρχουν άλλες 2 πιθανές περιπτώσεις: Επειδή λες ότι η πίεση έπεσε την πρώτη φορά και από τότε παρέμεινε σταθερή, υποθέτω ότι τότε έγινε η διαρροή και μπήκε ο αέρας. Είτε υπάρχει δεύτερο δοχείο διαστολής μέσα στο λέβητα και τρύπησε αυτό, είτε το δοχείο που έλεγξες χρειάζεται συμπλήρωση αέρα. Συμβαίνει να ακούγεται αέρας στα σώματα όταν είναι ξεφούσκωτο το δοχείο, αλλά επειδή σε εσένα συνέβη απότομα και με τη μία, υποψιάζομαι ότι υπάρχει δεύτερο τρύπιο δοχείο (το έχω δει με τα μάτια μου τέτοιο περιστατικό.) Διαρροή δεν έχεις, γιατί όπως είπες η πίεση δεν ξαναέπεσε. Μία εξαέρωση στον κυκλοφορητή θα μας δείξει εάν ο θόρυβος προέρχεται από αυτόν ή από την εγκατάσταση.

Μέλος
    Όνομα
    Στέλιος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Ναι το καταλαβαίνω πως αν κάνεις εξαέρωση πρέπει να συμπληρώσεις, αλλά αν δεν κάνεις τότε τι νόημα έχει ο αυτόματος, πως θα χαθεί το νερό, εγω δεν έχω κάνει ακόμα και ο φίλος Κυριακίδης με συμβουλεύει να την ανοίξω, φυσικά και δεν το αμφισβητώ γιατί δεν έχω κάποια σχετική γνώση απλά προσπαθώ να μάθω 1-2 πράγματα.

Ο λέβητας έσβησε την πρώτη φορά και δεν ξανα ξεκίνησε γιατί έπεσε η πίεση πολύ χαμηλά αλλά αυτό δεν ξανά συνέβει απο τότε που συμπλήρωσα, τώρα σβήνει και ανάβει ξανά για σύντομο διάστημα, πχ 1 λεπτό (μπορεί να είναι φυσιολογικό) και λεω μήπως σχετίζεται με τον αέρα.

Ο θόρυβος ακούγεται μόνο στο σημείο που βρίσκεται ο κυκλοφορητής και όχι στα σώματα, πάνω απο τον λέβητα και ακριβώς μέσα απο τον κυκλοφορητή.

Είπες την μαγική λέξη τώρα χααχχαχ, ήταν η επόμενη ερώτηση μου αυτή: "εξαέρωση στον κυκλοφορητή", εγώ σκόπευα να κάνω μια απλή εξαέρωση στα σώματα, χρειάζονται και τα 2; Η εξαέρωση στον κυκλοφορητή γίνεται απο την μεγάλη στρόγγυλη βίδα πάνω στον κυκλοφορητή ή απο την βαλβίδα εκτόνωσης που έχει απο δίπλα συνδεμένη στο κύκλωμα;

Μέλος
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Ναι, από τη μεγάλη στρόγγυλη βίδα. Δεν την ξεβιδώνεις τελείως, μόλις αρχίσει να τρέχει νερό την ξαναβιδώνεις. Μην τη σφίξεις πολύ, γιατί θα φρενάρει ο άξονας. Κάνε πρώτα εξαέρωση στα σώματα. Η εξαέρωση του κυκλοφορητή και των σωμάτων να γίνει πρώτα σε κρύο κύκλωμα και ύστερα με αυτόν σε λειτουργία.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Gregpro : 26-02-19 στις 15:02

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

Και να τρυπήσει το δοχείο η πίεση δεν θα αλλάξει καθώς νερό και αέρας θα βρίσκονται στην ίδια αναλογία.
    Με τον καιρό θα μεταβληθεί αυτό και πάλι δύσκολα διότι στα περισσότερα συστήματα η σύνδεση γίνεται από κατω και ο αέρας εγκλωβίζεται.
    Τον κυκλοφορητή τσάμπα θα τον εξαερωσεις αφού κυκλοφορεί(ζεσταίνει ) το νερό.
    Να κάνεις εξαέρωση στα υψηλότερα σημεία του κυκλώματος σου.στις σωληνώσεις.

11. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον vasilimertzani για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

vasilisd (26-02-19)

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτηΠρώτη 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-11-14, 22:35

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •