Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 16 από 16

Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Προχθές που μπήκα σε ένα μαγαζί για να ρωτήσω για μηχανικό διάδρομο, ο υπάλληλος μου απάντησε, "τι να τον κάνεις όταν με 500 ευρό παίρνεις ηλεκτρικό".
    Κάπου την πατήσαμε με την τεχνολογία. Και μάλιστα αντί να μας βγαίνει φτηνότερη σε πολλά είναι ακριβότερη.
    Δεν ξέρω αν θα το προλάβω αλλά πιστεύω και εύχομαι ότι θα ξανα εμφανιστεί ο κατασκευαστής που θα χρησιμοποιήσει πάλι βίδες στην συναρμολόγηση, είτε μίξερ είναι αυτό είτε κάδος πλυντηρίου είτε αυτοκίνητο.(δεν ξέρω αν βάζουν πλέον μπουζόκλειδο και κατσαβίδι στα παρελκόμενα).
    Θα ξανα ανακαλύψουν την απλότητα.
    555.jpg

Βέβαια είμαι οπαδός της τεχνολογίας αλλά θαρρείς κάπου έχει ξεστρατίσει και ακολουθεί τις εντολές του μάρκετινγκ.
    Δε βρίσκω λογικό ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να έχει διπλάσια τιμή από ένα συμβατικό, μία καφετιέρα-σιδερώστρα-μίξερ 500 ευρό και ένα κινητό 1000.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NEOMELOS : 24-02-19 στις 15:53

Το avatar του χρήστη pliktras
    Μέλος
    Όνομα
    Christos
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Παιδιά ο Κινέζος έχει λύση σε μια απλή πλακέτα που να δίνει κίνηση σε μοτέρ 180v μέσω ποτενσιομετρου με κανά 50€Αυτη είναι αλλά δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ 71w044+Ua9L._SX425_.jpg.Εγω προσωπικά κάθομαι να κατασκευάσω κάτι μονο αν ο άλλος πληρώσει.Πιο εύκολο μου είναι να πάρω μια οποιαδήποτε πλακέτα διαδρόμο να την τροποποίησω και να τις δινω εγώ εντολές, παρά να κάτσω να φτιάξω εξαρχής μια όταν ο άλλος δεν πρόκειται να πληρώσει.Ενα απλό ρυθμισμα μοτέρ σε στροφές γίνεται με πολύ απλά πραγματα.Το θέμα είναι να κάτσει κάποιος να κάνει ένα κύκλωμα σωστό Σαε όχι να πηγαίνει του κουτουρου ένα μοτέρ.Αν θέλει κάποιος μια απλή πλακέτα δοκιμασμένη και να βάλει ποτενσιόμετρο του προτείνω αυτή images.jpeg
    Απλά βάζεις 230v ένα ποτενσιόμετρο 10κ και κοντρολαρεις το μοτέρ άνετα και σωστα

Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Την προτείνεις αλλά πες ότι έχει αρχική 250 λίρες, με έκπτωση 150 ευρό και ας έχει υλικά με το ζόρι 10-15 ευρό.
    Έτσι συμφωνώ μαζί σου ότι δεν αξίζει να επισκευαστεί ο διάδρομος, άμα έχεις πλακέτα ιμάντες καρβουνάκια και εργατικά κανα 400άρι, τα βάζεις στην τσέπη και πας με τις άλλες γριές για περπάτημα στη "Λεωφόρο Bypass" (όταν δε βρέχει).

Το avatar του χρήστη pliktras
    Μέλος
    Όνομα
    Christos
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Εγώ λέω για κάποιον που θέλει μια πλακέτα καλή και απλή στο να βάλει άμεσα ένα ποτενσιομετρο.Εννοειται ότι ποτέ δεν έχω αγοράσει καινούργια πλακέτα.Σιγα μην πάω να δώσω αυτά που ζητάνε όταν στη συγκεκριμένη να τη φτιάξω μου κοστιζει τσαμπα.Παντα επισκευή συμφέρει ή τροποποίηση . Σαν άτομο έχω μικρό κερδος σε ότι αφορά τα ηλεκτρονικά.Αλλα ένας διάδρομος θέλει και αλλα πράγματα που δεν εξαρτώνται από εμένα .Πχ αν χρειάζεται το μοτέρ επισκευή και τάπητας αλλαγή τότε το κόστος ανεβαίνει έτσι και αλλιώς πολλές φορές με αυτά τα λεφτά τους λέω πάρτε εναν καινουργιο.Δε μπορώ να μην πω τα στραβά και αυτά που θέλουνε συντήρηση.Πανε άλλοι που δεν έχουν ιδέα από ηλεκτρονικά μπαίνουν σε ένα φόρουμ καλή ώρα και λένε ρίχνει ασφάλεια.Και τους λένε άλλαξε το διακοπτικο και θα παίξει .Αλλά το γ#€νο πώς κάηκε ;;;;Δεν το ψάχνει κανείς...Ουτε ψάχνει αν θέλει λίπανση
    ούτε αν ο διάδρομος θέλει τάπητα ούτε αν το μοτέρ είναι οκ .Οποτε παρά να τα τσεπωσω σε μια επισκευή και να μου λέει ο πελάτης σε 1-2 μήνες κάηκε πάλι του λεω οτι χρειάζεται καταλαβαινει το κόστος και βλέπει άμα τον συμφέρει.Σε κάποιες περιπτώσεις συμφέρει η αλήθεια είναι αλλά σε αλλες πάλι τα δίνουν τα λεφτά και σου λέει μετά ε θα έπαιρνα καινούργιο με αυτά.Οποτε το αφήνω πάνω τους.

Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Τελικά αυτό που είδα στο youtube το εφάρμοσα στον ταλαίπωρο διάδρομο και λειτούργησε.
    Με ένα SCRΚαταγραφή.JPGστα 11 ευρό και μία γέφυρα KBPC5010 1000 με 1,5 ευρό το μηχάνημα δουλεύει.
    Μέτρησα τις θερμοκρασίες των εξαρτημάτων και κυμαίνονται γύρω στους 35 βαθμούς με ψηλότερη αυτή του κινητήρα.
    Ο κινητήρας είναι 180V - 2.2HP (υποτίθεται, κινέζικος γαρ).
    Όλα καλά μέχρι στιγμής αλλά ο κινητήρας εμφανίζει έναν βόμβο. Όχι θόρυβο λειτουργίας αλλά έναν βόμβο σαν μετασχηματιστής. Καταλαβαίνω ότι η διάταξη δεν είναι σωστή αλλά τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει; Να κάψει το μοτέρ, τη γυναίκα μου, το σπίτι;
    Υπάρχει τρόπος εύκολος και οικονομικός για να βελτιωθεί η κατασκευή;

Νέο Μέλος
    Όνομα
    ΓΙΩΡΓΟΣ
    Περιοχή
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προεπιλογή

Ξέρω πως έχουν περάσει χρόνια από την ερώτηση, όμως βάζω την απάντηση για την περίπτωση που αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα και κάποιος άλλος. Έχω τον διάδρομο weslo s5 και μου έκανε ακριβώς αυτό που αναφέρει και η περιγραφή του φίλου. Ειδοποίησα την εταιρεία που τους εισάγει και ήρθε το κινητό συνεργείο στο χώρο μου. Έβγαλαν ένα σωρό εργαλεία και τελικά αποφάνθηκαν πως θέλει αλλαγή το μοτέρ, κοίτα μου είπαν βγάζει σπινθήρες μέσα. Το κόστος που μου ζήτησαν ήταν αντίστοιχο της αξίας ενός καινούριου διάδρομου σχεδόν, 450 ευρώ!!!
    Τους ευχαρίστησα και έλυσα μόνος μου το μοτέρ, το πήγα σε ένα εργαστήριο περιέλιξης μοτέρ για έλεγχο και μου είπαν πως το πρόβλημα είναι τα καρβουνάκια, το κόστος αλλαγή 25 ευρώ!!!
    Το άφησα και θα πήγαινα να το πάρω την επόμενη ημέρα, όμως στο μεταξύ με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν πως καλό είναι αν θέλω να αλλαχθούν με την ευκαιρία και τα ρουλεμάν, επιπλέον 20 ευρώ.
    Εννοείτε πως συμφώνησα και από τον Απρίλιο του 2021 δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα, ο διάδρομος δουλεύει κατά μέσω όρο, μόνο 5 φορές την εβδομάδα για μισή ώρα κάθε φορά.

7. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ΓΙΩΡΓΟΣ-2 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

mikemtb (04-02-25)

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Παρόμοια Θέματα

1. Διάδρομος Alpine
    από dvavoul στο forum Όργανα Γυμναστικής
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-05-18, 18:27
  2. Διάδρομος redzone αυξάνει ταχύτητα από μόνο του!!!
    από lord9999 στο forum Όργανα Γυμναστικής
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-09-17, 20:44
  3. Διάδρομος Stealth 22
    από JohnF1983 στο forum Όργανα Γυμναστικής
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-07-17, 14:50
  4. Διάδρομος για υπέρβαρο άτομο
    από winston στο forum Όργανα Γυμναστικής
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-06-15, 08:55

Δικαιώματα - Επιλογές