Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 15
    Το avatar του χρήστη vpapa
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα

Προεπιλογή LE40M86BDX Βλαβη στο τροφοδοτικο (Οδηγιες επισκευης)

Αν η τηλεοραση σας μενει στην κατασταση stand by (κοκκινο led αναμμμενο) χωρις να αναβει μετα από πολλες προσπάθειες ή αναβει μετα από π.χ.5 -10 λεπτα τοτε η βλαβη της είναι στο τροφοδοτικο της και συγκεκριμενα στα 5.4V. Οι πυκνωτες CM811 και CM817 στο φιλτρο εξομάλυνσης εχουν σκασει. Αιτια είναι το υψηλο ripple το οποιο αυξανει την ισοδυναμη εσωτερικη τους αντισταση (η γνωστη E.S.R.) που τους "γερναει" προωρα και τελικα φουσκωνουν και σκανε λογω υπερθέρμανσης. Η επισκευή είναι πολύ ευκολη .
    1. Αφαιρεστε το πισω καλυμα και στο κεντρο του σασσι θα δειτε το τροφοδοτικο/inverter. Ο τυπος του είναι της μορφης BN44-00xxx οπου τα τελευταια 3 ψηφια αλλαζουν από μοντελο σε μοντελο.Η σημανση των ηλεκτρολυτικών στην πλακετα μονο αλλαζουν.

2. Αφαιρεστε τις 7 βιδες που το στηριζουν (κιτρινα βελακια στη φωτο) και μετα τους 7 κοννεκτορες (κοκκινα βελακια στη φωτο) ,με προσοχη όμως διοτι τα "μανταλάκια" τους μπορει να εχουν ξεραθει με τον καιρο και να σας σπασουνε.

3. Για να αποφυγετε να εκφορτισει το σωμα σας τον μεγαλο ηλεκτρολυτικο πυκνωτή στο κεντρο της πλακετας (θα σας αλλαξει τα φωτα αν τον πιασετε με γυμνο χερι), απλα αφήστε την τηλεοραση λιγη ωρα εκτος συνδεσης 230 VAC.

4. Αντικαταστήστε τους πυκνωτες CM811 κ CM817 . Είναι 1000μF/10V αλλα αυτοι που θα βαλετε να είναι καλης ποιοτητας με χαμηλη E.S.R. . Μια καλη ενδειξη για αυτό είναι η θερμοκρασιακη αντοχή τους να είναι στους 105C (αποφυγετε δια ροπαλου τους 85C). Μεταξυ δυο πυκνωτων διαλεξτε αυτόν με το μεγαλυτερο κελυφος (αποβαλει γρηγοροτερα την θερμοκρασια). Επισης διαλεξτε από ένα γνωστο κατασκευαστη π.χ.Nichicon.

Κλειστε την συσκευη με την αναποδη σειρα και ...καλη διασκεδαση

Ελπιζω να βοηθησα!

Υ/Γ 1 : Επισυναπτω φωτο , αν θελει καποιος το service manual ας μου στειλει μηνυμα.
    Υ/Γ 2 : H επισκευή αυτή παιζει στα περισσοτερα μοντελα με τροφοδοτικο της σειρας BN44-00xxx και σε τηλεοράσεις όπως οι: LE37M8x , LE46M8x και άλλες.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

2. 5 μέλη ευχαρίστησαν τον vpapa για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Billad (04-12-15), fuzz (18-10-15), gethag (17-10-15), goulf (05-12-15), ΜΑΝΘΟΣ1988 (05-12-15)

Το avatar του χρήστη Billad
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Bασίλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Γεια σου Βαγγελη.
    Απο το τροπο που ανελυσες την βλαβη υπεθεσα πως εισαι γνωστης των ηλεκτρονικων και θελω να σου κανω μια ερωτηση.
    Εχω την ιδια τηλεοραση και εκτος απο το προβλημα στο τροφοδοτικο που ειχα αλλα σε αλλο πυκνωτη cm808 , οταν την ανοιγω ο ηχος ειναι στο μεγιστο και μαλιστα εχει ενδειξη 230!!!!!
    Μηπως ξερεις τι μπορει να φταιει;
    Ευχαριστω.

Μέλος
    Όνομα
    Μανώλης
    Περιοχή
    Χανιά

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Billad Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γεια σου Βαγγελη.
    Απο το τροπο που ανελυσες την βλαβη υπεθεσα πως εισαι γνωστης των ηλεκτρονικων και θελω να σου κανω μια ερωτηση.
    Εχω την ιδια τηλεοραση και εκτος απο το προβλημα στο τροφοδοτικο που ειχα αλλα σε αλλο πυκνωτη cm808 , οταν την ανοιγω ο ηχος ειναι στο μεγιστο και μαλιστα εχει ενδειξη 230!!!!!
    Μηπως ξερεις τι μπορει να φταιει;
    Ευχαριστω.
    Αγαπητέ Βασίλη. Χωρίς παρεξήγηση...Από τα 4 σου μηνύματα, τα 3 είναι σε ξένα θέματα...Το σωστό θα ήταν λοιπόν,να ανοίξεις νέο θέμα δικό σου,να γράψεις το μοντέλο της τηλεόρασης σου τον κωδικό της μαιν,2 φώτο μπρος πίσω,να γράψεις το πρόβλημα σου..Με αυτόν τον τρόπο, αναφέρεσαι σε όλα τα μέλη του φόρουμ και όχι σε ένα συγκεκριμένο άτομο(προς θεού,δεν έχω τίποτα με τον φίλο τον Βαγγέλη) για να σε βοηθήσουμε όλοι μαζί,αν και νομίζω μερική ήδη γνωρίζουν που οφείλεται η βλάβη σου.

Το avatar του χρήστη vpapa
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα

Προεπιλογή

και εγω νομίζω ότι ετσι γινεται ευρυτερα γνωστο το πρόβλημα αλλα και η λυση του προς ολους.Αλλωστε αυτό είναι και το νοημα να αλληλοβοηθουμαστε !

Μέλος
    Όνομα
    Μανώλης
    Περιοχή
    Χανιά

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vpapa Εμφάνιση μηνυμάτων
    και εγω νομίζω ότι ετσι γινεται ευρυτερα γνωστο το πρόβλημα αλλα και η λυση του προς ολους.Αλλωστε αυτό είναι και το νοημα να αλληλοβοηθουμαστε !
    Εσύ ξέρεις...

Το avatar του χρήστη ΜΑΝΘΟΣ1988
    Μέλος
    Όνομα
    Μανθος
    Περιοχή
    Κεντρικη μακεδονια

Προεπιλογή

μπραβο φιλε να βοηθας τον κοσμο

Νέο Μέλος
    Όνομα
    ζωης
    Περιοχή
    ζαχαρω

Προεπιλογή LE23R86BD

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vpapa Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν η τηλεοραση σας μενει στην κατασταση stand by (κοκκινο led αναμμμενο) χωρις να αναβει μετα από πολλες προσπάθειες ή αναβει μετα από π.χ.5 -10 λεπτα τοτε η βλαβη της είναι στο τροφοδοτικο της και συγκεκριμενα στα 5.4V. Οι πυκνωτες CM811 και CM817 στο φιλτρο εξομάλυνσης εχουν σκασει. Αιτια είναι το υψηλο ripple το οποιο αυξανει την ισοδυναμη εσωτερικη τους αντισταση (η γνωστη E.S.R.) που τους "γερναει" προωρα και τελικα φουσκωνουν και σκανε λογω υπερθέρμανσης. Η επισκευή είναι πολύ ευκολη .
    1. Αφαιρεστε το πισω καλυμα και στο κεντρο του σασσι θα δειτε το τροφοδοτικο/inverter. Ο τυπος του είναι της μορφης BN44-00xxx οπου τα τελευταια 3 ψηφια αλλαζουν από μοντελο σε μοντελο.Η σημανση των ηλεκτρολυτικών στην πλακετα μονο αλλαζουν.

2. Αφαιρεστε τις 7 βιδες που το στηριζουν (κιτρινα βελακια στη φωτο) και μετα τους 7 κοννεκτορες (κοκκινα βελακια στη φωτο) ,με προσοχη όμως διοτι τα "μανταλάκια" τους μπορει να εχουν ξεραθει με τον καιρο και να σας σπασουνε.

3. Για να αποφυγετε να εκφορτισει το σωμα σας τον μεγαλο ηλεκτρολυτικο πυκνωτή στο κεντρο της πλακετας (θα σας αλλαξει τα φωτα αν τον πιασετε με γυμνο χερι), απλα αφήστε την τηλεοραση λιγη ωρα εκτος συνδεσης 230 VAC.

4. Αντικαταστήστε τους πυκνωτες CM811 κ CM817 . Είναι 1000μF/10V αλλα αυτοι που θα βαλετε να είναι καλης ποιοτητας με χαμηλη E.S.R. . Μια καλη ενδειξη για αυτό είναι η θερμοκρασιακη αντοχή τους να είναι στους 105C (αποφυγετε δια ροπαλου τους 85C). Μεταξυ δυο πυκνωτων διαλεξτε αυτόν με το μεγαλυτερο κελυφος (αποβαλει γρηγοροτερα την θερμοκρασια). Επισης διαλεξτε από ένα γνωστο κατασκευαστη π.χ.Nichicon.

Κλειστε την συσκευη με την αναποδη σειρα και ...καλη διασκεδαση

Ελπιζω να βοηθησα!

Υ/Γ 1 : Επισυναπτω φωτο , αν θελει καποιος το service manual ας μου στειλει μηνυμα.
    Υ/Γ 2 : H επισκευή αυτή παιζει στα περισσοτερα μοντελα με τροφοδοτικο της σειρας BN44-00xxx και σε τηλεοράσεις όπως οι: LE37M8x , LE46M8x και άλλες.
    .................................................. .................................................. ................................................Κα λημερα ερωτηση ..εχω την samsung LE23R86BD η οποια σβηνει μονη της κ αναβοσβηνει συνεχομενα το led χωρις μετα να αναβει κ χωρις να ακουει εντολες.την ανοιξα πισω οπως λες κοιταξα το τροφοδοτικο που ειναι το BN44-00158A Αλλα δεν εειναι σκασμενοι οι πυκνωτες.τι μπορει να ειναι??σε ευχαριστω προκαταβολικα εαν μπορεις βοηθησεμε..

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Δεν είναι απαράιτητο να έχουν σκάσει ορατά οι πυκνωτές για να έχουν χάσει τη χωρητικότητά τους. Αν δεν έχεις όργανα να τους μετρήσεις (καπασιτόμετρο και ESR meter), άλλαξέ τους έτσι κι αλλιώς, φτηνοί είναι.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    ζωης
    Περιοχή
    ζαχαρω

Προεπιλογή

δηλαδη το προβλημα ειναι σιγουρα σε αυτους τους πυκνωτες?

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω, δεν είμαι και πολύ γνώστης στις τηλεοράσεις. Υπάρχουν πολύ πιο γνώστες εδώ που μπορούν να σε βοηθήσουν.
    Αυτό που λέω εγώ, σε συνέχεια του προηγούμενου post σου, είναι ότι εφόσον υπάρχει υποψία ότι είναι οι πυκνωτές, και δεν έχεις καλύτερο τρόπο διάγνωσης, η αντικατάσταή τους είναι φτηνή και επομένως αξίζει τον κόπο.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Τηλεόραση LG] Πιθανό πρόβλημα στο τροφοδοτικο (lgp42-10tm) της LG 42LD750
    από cyberlord_64 στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-12-19, 09:34
  2. [Τηλεόραση] bluesky bl5126tx τηλεοραση παλια προβλημα στο τροφοδοτικο
    από GEORGE75 στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-09-14, 14:26
  3. [Τηλεόραση] bluesky bl5126tx τηλεοραση παλια προβλημα στο τροφοδοτικο
    από GEORGE75 στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-09-14, 15:59
  4. [Τηλεόραση] FUNAI 30A-0829WL Προβλημα στο τροφοδοτικο ?
    από yannisdoulk στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-04-13, 19:25
  5. Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-06-11, 23:51

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία