Σελίδα 1 από 6 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 51

Μέλος
    Όνομα
    Σώτος
    Περιοχή
    Βέροια

Προεπιλογή Πλυντήριο πιάτων Morris pls601 υπερχείλιση

Καλησπέρα έχω ένα πλυντήριο πιάτων παλιό Morris pls601 λειτουργεί κανονικά αλλά έχει πρόβλημα με την υπερχείλιση (συχνό φαινόμενο σε αυτό το μοντέλο) παιρνει παραπάνω νερό απ όσο πρέπει με αποτέλεσμα να τρέχει λίγο νερό μπροστά απ την πόρτα. Θα ήθελα να μου πείτε αν μπορώ να το κάνω μόνος αναλυτικά και από τι προκύπτει αυτό το πρόβλημα στα pls

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Βλέπε σχεδιάγραμμα σελίδα 17 .
    https://www.manualslib.com/manual/23...page=17#manual
    Η Βαλβίδα V1 , εξαρτιέται από Ρ1 (πιεσσοστάτη Ρ1) έλεγχος εφόσον κατέχεις με ασφάλεια στις 1com -2-3 επαφές ώστε να δικαιολογεί ή όχι την αστάθεια πλήρωσης της βαλβίδας (Μπορεί π.χ. η βαλβίδα να μην συγκρατείται κλειστή αν είμαστε σε φάση 1com με 3 ) κτλ . Το P2 είναι και αυτός πιεσσοστάτης ως overflow .
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 30-09-18 στις 20:00

Μέλος
    Όνομα
    Σώτος
    Περιοχή
    Βέροια

Προεπιλογή

Δε κατάλαβα χριστο
    Εξήγησε μου όσο πιο λιανά να το κάνω

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Πιο λιανά πεθαίνεις .. . Τέλος πάντων εάν είναι στο μοντέλο σου σύμφωνο το σχέδιο , (εκτός ρεύματος ) βγάλε τον πιεσσοστάτη P1 (προσημείωσε τα 3 καλώδια (1-2-3) μην τα μπερδέψεις ) καθάρισε το σωληνάκι του πιεσσοστάτη μήπως βούλωσε από ακαθαρσίες / ξαναδοκίμασε . Επίσης πάλι εκτός ρεύματος , αλλά με ανοικτή την βρύση , έλεγξε αν η βαλβίδα επιμένει να στέλνει νερό στον θάλαμο (ενώ δεν πρέπει ) τότε αντικαθιστάς βαλβίδα (ακαθαρσίες από άλατα που δεν την αφήνει να κλείσει πλήρως όταν είναι απενεργοποιημένη ) .

Αυτό που στην ουσία λέω σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα , είναι ότι ο πιεσσοστάτης (Ρ1) και στην επαφή 1 προς 2 τροφοδοτεί την βαλβίδα , και λογικά αυτή η επαφή είναι ο ρυθμιστής της σωστής ποσότητας νερού .
    Αφού πάρει την σωστή ποσότητα νερού από επαφή 1-2 .... στην συνέχεια η 1-2 από On (κλειστή ) θα γίνει Οff (και θα σταματήσει οριστικά την βαλβίδα στο να πάρει άλλο νερό ) .
    Θα κλείσει η επαφή 1 & 3 για να συνεχίσει αυτόματα το πρόγραμμα μέσω του Timer (ΤΜ ) . Με λίγα λόγια δεν υπάρχει άλλη αιτία να ξαναπάρει νερό ανεξέλεγκτα μέσω του timer (εκτός από τα 2α νερά που θα πάρει το πρόγραμμα ή από ελάττωμα του πιεσσοστάτη/ βαλβίδας όπως εξήγησα παραπάνω ). Άντε και καμιά πόρτα μη στεγανή από τα λάστιχα .

Μέλος
    Όνομα
    Σώτος
    Περιοχή
    Βέροια

Προεπιλογή

Η βαλβίδα δεν έχει πρόβλημα σίγουρα το έχω ελέγξει . Αυτό απ την αρχή που τραβάει νερό , τραβάει πολύ ! Κ βασικά είχε να χρησιμοποιηθεί χρόνια , μέσα ήταν φουλ στα άλατα. Αυτό που θέλω είναι να μου πείτε πως θα το ανοίξω και πως θα καθαρίσω το σωληνάκι . Αυτό το μοντέλο γενικά έχει πρόβλημα με την υπερχείλιση

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Sotos_ster Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτό που θέλω είναι να μου πείτε πως θα το ανοίξω και πως θα καθαρίσω το σωληνάκι .
    Όταν βρεις χρόνο και για χαλάρωση φτιάξεις / έχεις δίπλα σου έναν σούπερ φραπέ (απαιτείται ).
    https://www.youtube.com/watch?v=NXEjgK0mzaU
    προσπάθησε να βρεις που έχει συγκεκριμένες βίδες για να βγει το πίσω καπάκι ή ολόκληρο το εξωτερικό καπάκι (βλέπε σελίδες 10-11 - 12 13 ) . Τότε θα δεις τον πιεσσοστάτη και το σωληνάκι , αυτά καθάρισε τα καλά όπου καταλήγουν ως την υδατοπαγίδα , και επανέλαβε (πιθανόν όπως λες να έχει και εκεί "φούλ" άλατα και βούλωσε . Ελπίζω να μην χρειαστείς 2ο φραπέ , θα τα καταφέρεις .

Μέλος
    Όνομα
    Σώτος
    Περιοχή
    Βέροια

Προεπιλογή

Ανοίγοντας το πίσω καπάκι βλέπω το σωληνάκι το οποίο οδηγείται στο κάτω μέρος του πλυντηρίου . Πως θα το βγάλω να καθαρίσω όμως δε ξέρω ; Πρέπει να το ανοίξω κ από κάτω ;

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος παράκαμψης εννοείται ναι . Είναι ένας έλεγχος που πρέπει να επιβεβαιωθεί. (δεν πρέπει? και αν είναι βουλωμένο?) δικαιολογημένα παίρνει συνεχώς νερό .

Μέλος
    Όνομα
    Σώτος
    Περιοχή
    Βέροια

Προεπιλογή

Δεν παιρνει νερό συνεχώς . Παιρνει μια φορά αλλά παιρνει παραπάνω άρα πιστεύω κατά πάσα πιθανότητα θέλει απλά καθάρισμα ξεβουλωμα το σωληνάκι. Αυτό το σωληνάκι απ Ότι θυμάμαι είναι διάφανο, θα φαίνεται με το μάτι αν είναι βουλωμένο χωρίς να το ανοίξω ;;

Το avatar του χρήστη diony
    Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

θα πρέπει να καθαρίσεις ΚΑΙ την αεροπαγίδα που σου γράφει ο Πέτρος
    Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!

Σελίδα 1 από 6 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Άλλη] Πλυντήριο πιάτων morris
    από Dinriz στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-09-18, 01:47
  2. Candy gof 107 πρόβλημα με υπερχείλιση
    από Penny στο forum Ερωτήσεις & Συμβουλές
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-07-18, 22:16
  3. Φτερωτή και πορτακι για Morris πλυντήριο πιάτων
    από Sotos_ster στο forum Εξαρτήματα προς Ζήτηση & Προσφορά