Κι όμως υπάρχουν κολλητήρια με πρίζα σούκο
Όχι άλλους μΕ....PICάραμε!!!!
(2012)ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ (2018 )Εκτός αν έχεις μέσον κάπου ή οικογενειακή επειχείρηση και έχει φροντίσει άλλος για τα λεφτά
VESTEL σασί;;;; Πάρε το σφυρί !!!!
Γνωρίζω ότι όλες οι συσκευές με μεταλλικά μέρη προσβάσιμα στον χειριστή πρέπει να γειώνονται.Και φυσικά υπάρχουν κολλητήρια με γείωση αφού λόγω ESD χρειάζεται.
Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.
Η περίπτωση με το συγκεκριμένο πριόνι και την μεταλλική βάση του θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με την κατά επέκταση κάθετη βάση που βάζουμε σε ένα απλό τρυπάνι , οπότε και δεν θεωρείται παράβαση η μη ύπαρξη γείωσης .
Μεταλλική "βάση" λογικά στο σκέτο τρυπάνι θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε και την αρίδα !!! , εκεί τι θα κάνουμε ?
Ισως ένα τρυπάνι που έχει πλαστικό σώμα να μην έχει ανάγκη γείωσης κι επειδή το σύστημα στερέωσης είναι συνήθως το σύστημα γραναζιών που είναι απομονωμένο από το ηλεκτρικό μέρος μάλλον δεν θα προκύψει διαρροή μετρήσιμη με δοκιμαστικό.
Το βρηκες..Επανω σε ολα τα συγχρονα ηλεκτρικα εργαλεια υπαρχει ενα συμβολο δυο τετραγωνων το ενα μεσα στο αλλο.
Αυτο σημαινει οτι εχει διπλη μονωση οποτε δεν χρειαζεται γειωση.Δεν εχεις προσεξει οτι κανενα τρυπανι,δισκος κλπ κλπ ενω εχει φις σουκο δεν εχει λαμακι γειωσης;
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Εγώ δεν γνωρίζω το φαλτσοπρίονο αν έχει τέτοιο σύμβολο επάνω του δεν την έχω αυτή την πληροφορία αλλά με το μοναδικό δεδομένο ενός δοκιμαστικού που ανάβει η πρώτη μου σκέψη ήταν να βάλει γείωση.Είναι λάθος κατά τη γνώμη σου Γιώργο?? Να μην βάλει καλώδιο με γείωση έστω κι αν δεν είχε απ την αρχή??Σε ρωτάω διότι στο μαγαζί μου παίζει να έχω 500 μέτρα 3χ1,5 και 3χ2,5 και άλλα 500 μέτρα 4χ2.5 και αλλάζω καθημερινά καλώδια σε συσκευές με καλώδια ελλαττωματικά προκειμένου να μην μου πεθάνει κάνας πελάτης και πάω κι εγώ φυλακή.