33 βαθμοί; Μιλάμε για παγωμένη ψύκτρα. Έβγαλες το θερμίστορ στον αέρα να δεις τί γίνεται;
33 βαθμοί; Μιλάμε για παγωμένη ψύκτρα. Έβγαλες το θερμίστορ στον αέρα να δεις τί γίνεται;
οι σένσορες δεν καίγονται ποτέ γιατί το ρεύμα τους είναι της τάξης των μΑ=0,00001Α!
προτείνω
1. έλεγχο PFC (δίοδο και MOSFET)
2. έλεγχο ηλεκτρολυτιών (οι τεις μεγάλοι ή ένας μεγάλου μεγέθους)
3. έλεγχο τροδοτικού εξωτερικής πλακέτας
Δεν καίγονται αλλά χαλάνε (συνήθως όταν χαλάσουν μετράνε ανοιχτό κύκλωμα)
jakektm (24-06-15)
Δεν έβγαλα το thermistor στον αέρα να το δοκιμάσω.Αύριο μαλον θα πάρω το άλλο thermistor για να το κάνω τράμπα.Θα προσπαθήσω να την δει κ κανένας ηλεκτρονικός...Αλλά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι θα πάω για πλακέτα στο τέλος...
Μου είπε ο ψυκτικος οτι θα ξηλώσει ενα που έχει πάνω σε μια άλλη πλακετα στο μαγαζί απο μηχάνημα με βλάβη. Μιλάω για το θερμιστορ της ψυκτρας της πλακετας.
Σήμερα τη πήγα σε ενα δικό μου ηλεκτρονικο. Το θερμιστορ το μετρήσαμε και δε φάνηκε να είχε κάτι.Αλλαζε τιμές κανονικά με το ερεθισμα της θερμοκρασίας.Οι κολλήσεις στο module και στις γέφυρες ήταν πολύ προχειρες,λες κ κάποιος ασχετος τις είχε κάνει.Τις ξανάκανε απο την αρχή.Μετρήσεις έκανε κ δε βρήκε κάτι.Θα παραγγείλω κ ενα module απο Κινα να το αλλάξουμε γιατί εδώ δε βρήκα.Τελευταία ευκαιρία. Να σημειώσω ότι το module έχει εσωτερικά thwemistor (το είδα στο datasheet του) για έλεγχο της θερμοκρασιας του,όποτε υποψιάζομαι κατά εκεί μεριά. Θα δείξει ...Σάς ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ θερμά όλους για την βοήθεια που μου παρεχετε κύριοι!
Το power module δεν φταίει. κοίταξε για διαβρομένους δρόμους αυτό είναι το πρόβλημα σου.
Καλησπέρα σας.
Για αρχή να πω ότι ο χρηστης dour και ο χρηστης liousis είμαι εγώ (Παναγιώτης) . Είχα κάνει διπλό εγράφη από χαζομάρα.
Στο θέμα μας τώρα.
Μετά από έλεγχο σε φίλο ηλεκτρονικο χωρίς να βρεθεί κάτι το επιληψιμο στή πλακετα , και την επανασυγκοληση των απαραδεκτα και πρόχειρα συγκολημενων για καινούργια πλακετα module pins , ρο κλιματιστικο έβγαλε ένα καλοκαίρι μια χαρά και εξακολουθεί να λειτουργεί σωστά.
Επομένως αυτό ήταν το πρόβλημα (κακές κολησεις).
Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς όλους σας που με βοηθήσατε εδώ μέσα στο forum.Να είσαστε πάντα καλά όλοι σας ανεξαιρέτως. Κ πάλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
Καλησπέρα,
Αντιμετώπισα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα (έσβηνε ο συμπιεστής με ένδειξη στην εξωτερική πλακέτα 62) με το ίδιο μοντέλο κλιματιστικού LG (18AWR) και τη λύση μου την έδωσε ο κύριος Στράτος από το defrost.gr (τον οποίο ευχαριστώ θερμά). Συγκεκριμένα, κάναμε εξαρχής εκκένωση φρέον, δημιουργία κενού, ζύγιση νέου φρέον (R410A) και έλεγχο διαρροής και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε πλήρως.