Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Di*Ca_Electronic Εμφάνιση μηνυμάτων
ΦίλεΤάσο,
τα video που προβάλεις δεν μπορούν να ΄ναι άκρωςαποκαλυπτικά γιατί δεν φαίνονται οι ζωγραφισμένες θέσεις με τις ανάλογες τιμέςτάσεων πάνω στο PCB και δίπλα στον
κονέκτορα που στ΄ άκρα του ακουμπάς κάθε φορά τοκόκκινο καλώδιο του πολυμέτρου σου.
Όμως αν διαβάζεις στο post μου σου έχω γράψειτις τιμές των τάσεων που πρέπει να βρίσκεις στα pins του κονέκτορα που ακουμπάςτο + του πολυμέτρου σου και που εμπειρικά
μου φαίνονται και μένα σωστές αν και παρατηρώότι δεν μετράς όλα τα pins του κονέκτορα είναι 2Χ9 pins κι εσύ νομίζω μετράςμόνο την επάνω σειρά.
Όσον αφορά το backlight το μαύρο καλώδιο τουπολυμέτρου σου δεν θα το βάλεις στη γείωση του PCB αλλά έχοντας συνδέσει και τηMain Board για τη δοκιμή και βάλει το πολύ-
μετρο στην ένδειξη των 1000V D.C.θα τοποθετήσεις αυτό στη θέση του κονέκτορα που γράφει -V LED (ή N DIM{Negative Dimming}) και το κόκκινοκαλώδιο του πολυμέτρου στη
θέση του κονέκτορα που γράφει +V LED (ή PDIM{Positive Dimming}) κι αν πάρειςστιγμιαία έστω +180V περίπου σημαίνει ότι ο inverter στέλνει στις εν σειρά 5λεντοταινίες που
βρίσκονται μέσα στο panel τη σωστή τάση για ν΄ ανάψουν
Οπότε αν συμβαίνει κι αυτό και συνεχίζει ναφλασάρει το μπροστινό LED της συσκευής κι αυτή δεν ανάβει σημαίνει ότι μάλλονπρέπει να ψάξεις να βρεις του ίδιου ακριβώς τύπου
Main Board για να την αντικαταστήσεις με τηνδικιά σου και πιθανόν να χρειαστεί να παραμετροποιήσεις το panel από το ServiceMenu ακόμα και να περάσεις νέο (αλλά το δικό
της) firmware στην SPI NAND MEMORY, πράγμα πουαπεύχομαι.
Μπορεί να σταθείς τυχερός και μ΄ άμεσηαντικατ/ση της Main Board (εφόσον αυτό χρειάζεται να γίνει και βρεις στην αγοράμία ακριβώς ίδιου τύπου και version) να δεις την
πολυπόθητη σωστή εικόνα στη τηλεόρασή σου και να΄χεις κι ήχο κι όλες τις λειτουργίες από το R.C.
Φιλικά.
ΔημήτρηςΚαρούσης

https://www.ebay.com/itm/MAIN-BOARD-...EAAOSwD7dbJ9-4

BN41-01536B αναγραφει και η δικη μου, αλλα ο πωλητης μου λεει πως δεν κανει.
ισχυει??
πρεπει να ειναι για τις ιδιες ιντσες;