Έχεις λεφτά για ξόδεμα? είτε σαν ηλιακός είτε σαν ηλεκτρικός δεν έχει ανάγκη συντήρησης . (όσοι με κράξουν με θαυμάζουν)
Έχεις λεφτά για ξόδεμα? είτε σαν ηλιακός είτε σαν ηλεκτρικός δεν έχει ανάγκη συντήρησης . (όσοι με κράξουν με θαυμάζουν)
Λεφτα για ξοδεμα δεν εχω, εδω και 10 χρονια ειμαι αυτης της λογικης και δεν εχω ανεβει καν στο δωμα να τον δω, αλλα επειδη χρειαστηκα να αλλαξω τους διακοπτες που ειχα στην κουζινα (ειχαν χαλασει) πηγα και διεκοψα την τροφοδοσια με νερο του ηλιακου. Αυτο αποδειχθηκε σχεδον καταστροφικο γιατι ο υδραυλικος που ηρθε μετα μου ειπε οτι αυτος ειναι ο λογος που ολες οι βρυσες μου στο ζεστο κατεβαζουν αλατα (σε μεγεθος πετραδακια) βουλωνουν τα φιλτρα και γεμιζουν τους αναμικτικους μηχανισμους.
Οποτε κατι πρεπει να κανω, δεν εναι δυνατον καθε δευτερη μερα να ανοιγω τον μηχανισμο για να καθαριζω απο τα αλατα
Πρεπει να αλλαξω και τους σωληνες μονωσης να δω και την διαταξη ασφαλειας που εχει γιατι δεν ξερω καν εαν δουλευει μετα απο 10χρονια
Μετράω τα τριπλά χρόνια από εσένα και τέτοια προβλήματα δεν είχα , προφανώς αλλάζουν τα πράγματα επειδή και λόγω του παραπάνω που έγραψες αλλά ίσως και λόγω της σκληρότητας νερού στις διάφορες περιοχές που δεν είναι η ίδια. Την συντήρηση όπως σου την προτείνουν επιβάλλεται να την κάνεις.πηγα και διεκοψα την τροφοδοσια με νερο του ηλιακου.
Ευχαριστω για τις απαντησεις, ανοδιο θα πρεπει να αλλαξω; Υπενθιμιζω οτι δεν δουλευει ΠΟΤΕ σαν ηλεκτρικος θερμοσυφωνας, παρα μονο σαν ηλιακος.
Αλλοι τους έχουν 30 χρόνια στην ταράτσα, και δεν ασχολήθηκαν ποτέ!
Αν βέβαια θέλεις να μαδάει και βουλώνει τα πάντα, άλλαξέ το.
kαλησπερα μια στιγμη βρε παιδια για ελατε και στην Αιγινα να δειται τι θαλατα ζεστενει ο θερμοσιφουνας και αμα δεν γεμισεις μια σακουλα με αλατα εγω θα γινω ναβαρχως ,και στην αθηνα ομως που εχει ο πατερας μου τον θερμοσιφωνα καμια 25 χρονια ειχε αλατακια μεσα αλαχτηκε ανοδιο φλαντζα συντηρηθικε ( οχι οτι δεν ειχε αλλατα το νερο της αθηνας αλιμονο φυσικο ειναι ,απο την βραση και την ηλεκτροληση γινεται αυτο ) α και κατι αλο οσο καλη (καλη ε) γειωση στο σπιτι υπαρχει θα μου πεις που στα τσιμεντα ? το ανοδιο δουλευει καλυτερα .
ΣΚΛΗΚΟΣ (05-08-17)
Τα άλατα και το ανώδιο δεν έχουν καμμία σχέση μεταξύ τους!
Τα άλατα, ναι, είναι πρόβλήμα, και μεγάλο μάλιστα, σε περιοχές με σκληρό νερό.
Εγώ θα πρότεινα στον φίλο orck (α) να μην ασχοληθέι με το ανώδιο (εκτός αν ασχοληθεί για να το αφαιρέσει εντελώς), και (β) να ανοίξει το καζάνι, βγάζοντας την αντίσταση, για να αφαιρέσει τους ένα-δύο κουβάδες άλατα που θα βρει μέσα.
ο λόγος που χρησιμοποιούν ανόδιο είναι να προστατέψουμε το καζάνι από ηλεκτρόλυση (οταν ο χαλκός συνδέεται με σιδεροσωλήνα) αλλά της μέρες μας έχει διαδοθεί πολύ η χρήση πλαστικής σωλήνας με αποτέλεσμα να περιοριστή πολύ αυτό το φενομενο.
για να καταλάβεις σε πολύ παλιά ηλιακά θερμοσίφωνα άλλαζα ανόδιο σχεδόν κάθε χρόνο λόγο εγκατάσταση σιδεροσωλήνα με χαλκό... και δεν έβλεπες ούτε για δείγμα. και αφού κράτησε σχεδόν 17 + χρόνια στην ταράτσα στο τέλος σάπισε το καζάνι οπότε το αντικαταστήσαμε με ένα άλλο αλλά με διαφορά τοποθετήσαμε ενδιάμεσα πλαστική σωλήνα και από τότε δεν είχαμε τέτοια προβλήματα που είχα.
δεν έχει σχέση με τα ηλεκτρόδια. έχει να κάνει με την σύσταση υλικού ( χαλκός, σιδεροσωλήνα) και ότι ξέρω απλά αναφέρανε σε σχολή υδραυλικών ότι ποτέ να συνδεόμαστε σιδεροσωλήνα με χαλκό παρά μόνο να υπάρχει ενδιάμεσα σύνδεση σε πλαστική σωλήνα. βέβαια στην πράξει ποτέ δεν γίνετε αυτό.