Κωστα εχουμε εντυπώσεις από την επισκευή της πλακετας?
Δυστυχώς σε σημερινή μου τηλεφωνική επαφή μου απάντησαν ότι ακόμη δεν έχουν έρθει τα ανταλλακτικά! Οπότε είμαι πολύ επιφυλακτικός για το εργαστήριο και γενικότερα την επισκευή. Αν κάποιος γνωρίζει αξιόπιστο εργαστήριο επισκευής ηλεκτρονικών ας μου πει. Προς το παρόν βολεύομαι με την καινούργια πλακέτα, που, όταν εμφανίσει το γνωστό πρόβλημα, κάνω pause και μετά από 5-6 ώρες restart και η πλύση συνεχίζεται. Αν κάποιος γνωρίζει γιατί συμβαίνει αυτό ας ειδοποιήσει, γιατί βλέπω ότι η κατάσταση επιδεινώνεται (όλο και περισσότερες ώρες κάνει να πάρει μπρος.
Κωστα καλημέρα, εγω προς το παρων όταν στη πλυση μου κολλαει και επειδή εχει περασει τη μιση πλυση όταν συμβαινει αυτό , μετα το βγαζω από τη πριζα το αφηνω καποιες ωρες και μετα στο βαζω στο στυψιμο, βεβαια υπαρχουν γονεις διπλα και μπορουν να με διευκολυνουν προς το παρων. Αυτό μου δινει την ευκαιρια να ψαξω λιγο περισσοτερο την αγορα πλακετας από το εξωτερικο μιας και όπως ειχες πει η επισκευή στοιχιζε 110 ευρω δεν θεωρω ότι σε αυτό το ποσο συμφερει γιατι με 130 ευρω μαζι με τα μεταφορικα εχω βρει καινουργια απ εξω. Αν η επισκευή της ηταν στα 80 περιπου ευρω θα το ρισκαριζα. Βεβαια όλα αυτά είναι αποψεις του καθενος . Παντως ελλαδα καινουργια κατά από 180 δεν την εχω βρει αν την εβρισκα εστω και 150 ισως να το συζητουσα να την παρω από εδώ. Από εκει και περα αν ηξερα σιγουρα ποιοι πυκνωτες ηθελαν αλλαγη εχω καποια ατομα που ασχολούνται με ηλεκτρονικα θα μπορουσαν ισως να δοκιμαζαν να σκαψουν την ρητινη και να αλλαζαν κατευθείαν ότι επρεπε αλλα θελω εικονα με το τι πρεπει να αλλαχτεί. Για οποιαδήποτε άλλη εξελιξη θα ενημερωσω , όπως θα ηθελα και εσυ το ιδιο αν βρεις κατι για αγορα ή επισκευή σε άλλες τιμες από αυτές που ειπα πριν, ευχαριστω καλη σου μερα.
Η παλιά πλακέτα επισκευάστηκε και μέχρι τώρα δουλεύει χωρίς προβλήματα.
Κώστα μήπως σου είπαν που υπάρχει το πρόβλημα και τι αντικαταστησαν ? Γιατί εγώ μέχρι τώρα έχω λύσει την πλακέτα άλλαξα τους 2 μεγάλους πυκνωτές που ήταν πεσμενοι ( 700μ αντί 820μ) και κάνει τα ίδια.
Δεν είναι πεσμένοι αυτοί που λες, συνήθως οι ηλεκτρολυτικοί έχουν ανοχή 20% οπότε αν γράφουν πάνω 820μF, και 656μF να μετράνε, σωστοί θεωρούνται.
tipos (07-03-17)
Το πρόβλημα μάλλον από ότι κατάλαβα ήταν το ολοκληρωμένο που δίνει τις εντολές αλλά δεν ξέρω αν το άλλαξαν ή το επισκεύασαν. Μέχρι τώρα το πλυντήριο δουλεύει κανονικά. Κάπου άκουσα ότι όταν υπερθερμαίνεται ο μικροϋπολογιστής χάνει κάποιες εντολές και πρέπει κάποιος να τις ξαναβάλει. Αυτό μπορεί να γίνεται από υπερφόρτωση του πλυντηρίου. Την πλακέτα δεν την μόνωσα τελείως γιατί σκέφτηκα ότι η σιλικόνη, στην οποία είναι σφραγισμένη, μπορεί να δρα σαν θερμοκρασιακό μονωτικό ανεβάζοντας την θερμοκρασία. Ίσως κάποιος φίλος να μπορεί να μας διαφωτίσει καλύτερα.
Δεν ισχύουν αυτά που λες , τι εντολές να βάλει ??? Δεν χαλάει το πρόγραμμα του mcu
Γεια σας,
Από ότι βλέπω εδώ και από όσα έψαξα στο internet το συγκεκριμένο πλυντήριο ρούχων κρίνεται ως αποτυχία. Όλοι όσοι το αγόρασαν, έχουν προβλήματα, όπως και εγώ (από πέρυσι τέτοια εποχή).
Στη δική μου περίπτωση, εκεί που δούλευε, σταμάτησε ξαφνικά (1 εβδομάδα μετά την λήξη της εγγύησης, τυχαίο?).
Έπειτα δεν άναβε ξανά, σαν να μην παίρνει ρεύμα. Δεν έγινε κάτι με το ρεύμα εκείνη την ώρα από όσο μπορούσαμε να αντιληφθούμε.
Σημειώνω, ότι η συσκευή διαθέτει ξεχωριστή ασφάλεια στον πίνακα (που παίρνει από φάση που δεν "φορτώνεται", πχ. δεν είναι μαζί με τον θερμοσίφωνα ή την ηλεκτρική κουζίνα), είναι τοποθετημένο υπερυψωμένα και φυλάσσεται σε εσωτερικό χώρο.
Ο τεχνικός που καλέσαμε (από το κατάστημα αγοράς) είπε ότι θέλει πλακέτα, η οποία δεν υπάρχει. Θα πρέπει να γίνει παραγγελία και προηγούνται άλλοι "παθόντες". Αναμονή πάνω από μήνα δηλαδή.
Τελικά, αγοράσαμε καινούριο, άλλης μάρκας φυσικά για να κάνουμε την δουλειά μας. (Το κρατήσαμε στην αποθήκη το samsung διότι ήταν πραγματικά καινούριο).
Περιεργάστηκα την πλακέτα και παρατήρησα ότι είχε "καεί" η ασφάλεια ταχείας (η γυάλινη). Στην πραγματικότητα, όχι είχε καεί, είχε εκραγεί! Είχε φύγει η ριτήνη και όλα γύρω μαύρα.
Κόλλησα εξωτερική ασφαλειοθήκη προεκτείνοντας με καλώδια και δοκίμασα με νέες ασφάλειες (και βραδείας) στα ίδια Amp. Πάντα καιγόντουσαν με το που έμπαινε στην πρίζα.
Αγόρασα καινούρια πλακέτα και ανάβει κανονικά, όμως δεν έχω βάλει πλύση ακόμη για να δω πως θα συμπεριφερθεί διότι δεν έχω παροχή νερού και αποχέτευση στο χώρο της αποθήκης.
Η ερώτηση είναι: Τι θα μπορούσε να έχει προκαλέσει το "κάψιμο" της ασφάλειας στην πλακέτα; Inverter ίσως; Μοτέρ; Κάτι άλλο;
Ευχαριστώ,
ΜΤ