Παράθεση Αρχικό μήνυμα από eleCtroAsxetos Εμφάνιση μηνυμάτων
Εκανα εγω ενα τεστ σε ενα λειτουργικο IRFP460 που ειχα και η διαδικασια που θα κανεις ειναι η εξης. Δεν παει οπως τα κλασσικα απλα μοσφετ καθως ενεργοποιειται δυσκολα.

Θα βαλεις το πολυμετρο στη μετρηση διοδου. Θα ακουμπησεις το αρνητικο probe στο μεσαιο ποδι (drain) και το θετικο στο δεξιο source. Εδω θα σου βγαλει μια πτωση τασης, ουτε ανοιχτοκυκλωμα ουτε βραχυκυκλωμα. Ακολουθως και χωρις να αφαιρεσεις το αρνητικο probe του πολυμετρου απο το μεσαιο ποδι ακουμπα το θετικο probe στο αριστερο ποδι GATE του μοσφετ για 2-3 δευτερολεπτα και αμεσως επανεφερε το θετικο probe παλι στο source. θα πρεπει τωρα να μετρησεις λιγοτερη πτωση τασης κατα 0.05-0.2 βολτ σε σχεση με την προηγουμενη.
Σε αυτη τη φαση κρατωντας το θετικο probe στο δεξι ποδι του μοσφετ (source) ακουμπα το αρνητικο probe στο gate και αμεσως επανεφερε το στο μεσαιο ποδι. Η πτωση τασης θα πρεπει να επανερθει στην αρχικη που μετρησες.

Αν δεις τετοια συμπεριφορα το μοσφετ ειναι μαλλον σωστο.
Ευχαριστώ θα τα τσεκαρω αυριο με τον τροπο που ειπες !

Σήμερα την εβαλα στην πρίζα να δω τον πυκνωτη της, ειχε 312 V τάση. ( δεν εχω καπασιτομετρο να εβλεπα την χωρητικότητα του )
Παρατηρησα ομως τα εξης :
1:
Καθως γυρνουσα το ποντεσιομετρο στο τερμα λιγο πριν τερματισει ακουσα ενα σφυριγμα σαν coil whine, συνεχισα να γυριζω το ποντεσιομετρο και εγινε πιο εντονος ο ηχος.
Δεν μπόρεσα να καταλάβω απο που ακριβώς ειναι ο θορυβος αλλα νομιζω πως ειναι απο τα mosfet ή καποιο πηνιο εκει γυρω.
2:
Οσο ήταν στην πρίζα οι ψυκτρες ζεστάθηκαν αρκετα ειδικα οι 2-3 ( βλεπε φωτο ), σε αντιθεση με την 1 που ηταν χλιαρη.
Λίγο περιεργο αυτο
3:
Βραχυκυκλωσα τις εξοδους ( τσιμπιδα με σωμα ) με 1 λεπτο συρμα, ειδα οτι σπινθιριζε αλλα δεν το ελλιωνε οσο και αν πειραζα το ποντεσιομετρο.
Εβαλα αμπερομετρο και ειδα οτι εβγαζε 1,5 A και οσο γυριζα το ποντεσιομετρο ανεβηκε στα 2,5 μετα απο εκει αρχισε να σφυριζει κατι στην πλακετα και εδωσε max 3 A
20170306_202314.jpg