Εχω κλιματιστικό 24 .
Σε αναμονή η κατανάλωση είναι περίπου 40 Watt . όσο μία λάμπα . μετρήθηκε με αμπεροτσιμπίδα για να δώ τι καταναλώσεις έχω όταν το εγκατέστησα .
Η κατανάλωση σε αναμονή είναι φυσιολογική .
Εχω κλιματιστικό 24 .
Σε αναμονή η κατανάλωση είναι περίπου 40 Watt . όσο μία λάμπα . μετρήθηκε με αμπεροτσιμπίδα για να δώ τι καταναλώσεις έχω όταν το εγκατέστησα .
Η κατανάλωση σε αναμονή είναι φυσιολογική .
Ναι αλλά το εν λόγω κλιματιστικό λέει ότι η κατανάλωση στο standby είναι 0,5w πως γινεται να είναι φυσιολογική?
Είναι πολύ απλό, η ΔΕΗ ΔΕΝ χρεώνει την άεργο ενέργεια διότι η άεργος ισχύς ΔΕΝ προκαλεί περιστροφή του δίσκου του μετρητή.
Παιδια ειναι τρελα αλλοι μου λενε οτι μετριεται αλλοι οχι γιαυτο και στις μεγαλες καταναλωσεις των εργοστασιων διαβασα οτι βαζουν και δευτερο ρολοι για να μετραει το αεργο . Εαν τελικα ειναι αεργο ρευμα σε μενα γιατι γυρναει ο δισκος? και ποιος μου εγγυάται κατι τετοιο οταν οι γνωμες διίστανται.
vasilimertzani (15-02-17)
για να καταλαβω δηλ εσυ φιλε FILMAN λες οτι φταιει το κλιματιστικο? Δηλ απο τις εν λογω μετρησεις εστω και ανφιβολου ποιοτητας λογω μη επαγγελαμτικων οργανων τι συμπερασμα βγαζεις? Εγω δεν εχω πολλες γνωσεις διαβαζω ακουω και προσπαθω να βρω λυση.
Τελικα με ολα αυτα τα στοιχεια ολες αυτες τις γνωμες τι γινεται τι φταιει ? Εμενα η γνωμη του αντιπροσωπου της efergy ειχε μια λογικη δηλαδη οτι ο συνδυασμός των μετρησεων w v a cosφ του μετρητη μπριζας βγαζει την ενδειξει των 0,5w και το efergy που δεν μετραει συναρτησει με το cosφ δειχνει τα 42w.Μπορει να υπαρχει αεργο? μπορει οι μετρησεις να ειναι λογικες ? Οσο για την πραξη που εκανες μεταξυ A x V δεν ισχυει σε απλη μορφη και οταν υπολογιζουμε ποσα w αντεχει μια ασχαλεια λεμε 10α χ 220v =2200w ?
Επειδη προσπαθησα να δω πως αναλυεται ο μαθηματικος τυπος του cosφ αλλα πρεπει να εχεις ειδικευμένες γνωσεις οπως ειδα και σενα αρθρο http://www.ti-soft.com/el/support/ar...s-egkatastashs δεν ξερω πως μπορουμε να δουμε τις ενδηξεις του μετρητη μπριζας τι μας δειχνουν και δεν ξερω αν ισχυει η απλη μορφη πραξης δηλ 0,18Α Χ 235V =42,3 W που μου δειχνει ο efergy.
τα πράγματα είναι απελπιστικά απλά:
0.18Α * 235V = 42.3VA (όχι W αν το cosφ δεν είναι 1)
Αν μιλάμε για cosφ = 0.01, τότε μιλάμε για την τρελή ισχύ των: 0.18A * 235V * 0.01 = 0.423W
Στις 24 ώρες: 0.010152kWh
Στο μήνα: 0.30456kWh
Στο τετράμηνο: 1.21824kWh
Στο χρόνο: 3.70548kWh
Αν υποθέσουμε ότι έχεις μεγάλη κατανάλωση οπότε έχεις την ανώτατη χρέωση των 0.09€ / kWh, η όλη ιστορία θα σου κοστίσει 0.33€ / έτος
Μιλάμε για τρελή σπατάλη, πάρε μέτρα άμεσα! Πέτα το κλιματιστικό στα σκουπίδια και βάλε άλλο ενεργειακής κλάσης Α+++++++++++++++++++++++