Καλημέρα εχει ξεκολλησει το τζαμι απο το φουρνο μου .απο οτι ειδα μεσα ειχε μια μαυρη σιλικονι πιστεύω υψηλων θερμοκρασίας. Τι μου προτείνεται να κανω καμια ιδεα?
Καλημέρα εχει ξεκολλησει το τζαμι απο το φουρνο μου .απο οτι ειδα μεσα ειχε μια μαυρη σιλικονι πιστεύω υψηλων θερμοκρασίας. Τι μου προτείνεται να κανω καμια ιδεα?
Μόνο του ξεκόλλησε ή είχες ανοίξει να καθαρίσεις; Το εσωτερικό τζάμι έχει πλαστικούς αποστάτες για να επιτρέπει τον αερισμό. Τα λάστιχα είναι για την στεγάνωση.
Από ότι διάβασα υπάρχει κάποια κόλλα τύπου σιλικόνης για υψηλές θερμοκρασίες θα κανεί δουλειά ;;
Υπαρχει σιλικονη θερμοκρασιας,θα τη βρεις στα σιδηρικα ειδη.Θα ξεκουμπωσεις την πορτα απο το φουρνο,θα βγαλεις το εξωτερικο τζαμι και θα καθαρισεις καλα το μερος που θα βαλεις τη σιλικονη καθως επισης και το τζαμι.Αφου βαλεις τη σιλικονη θα πατησεις το τζαμι ωστε να απλωσει η σιλικονη στο σημειο συγκολισης και θα βαλεις βαρος πανω στο τζαμι για να συνεχισει να πιεζεται μεχρι να στεγνωσει η σιλικονη.Θα το αφησεις ετσι τουλαχιστον 24 ωρες.Αφου στεγνωσει μονταρεις την πορτα και την κουμπωνεις ξανα στη θεση της.Η σιλικονη που θα ξερασει περιμετρικα απο τη μερια που κοιταει στο φουρνο καθαριζει με ενα καλο ξυραφι.
Υ.Γ. την δουλεια θα την κανεις πανω σε εφημεριδα και οχι απευθειας πανω στο τραπεζι για ευνοητους λογους
Εγω θα ελεγα να το αφησει τουλαχιστον δυο μερες..Χειμωνας ειναι, κρυο εχει και μπορει να μην προλαβει να στεγνωσει εντελως.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
tipos (14-01-17)
Κάποια μάρκας σιλικόνη έχετε να προτείνετε ;;
Σημασια εχει να ειναι σιλικονη θερμοκρασιας.Για να εισαι σηγουρος για αυτο που θα παρεις μπορεις να την αγορασεις απο καταστηματα ανταλακτικων οικιακων συσκευων