Εύκολο είναι.
Πέρνεις μια λεκάνη (όσο πιο μεγάλη τόσο πιο καλά-ενάξει όχι και πισίνα). Ζεσταίνεις νερό (induction heater, βραστήρα, θερμοσίφωνα ό,τι έχεις)σε θερμοκρασία κοντά σε αυτό που σε ενδιαφέρει. ανακατέβεις το νερό με μια κουταλα και περίπου στην μέση του όγκου του νερού βάζεις τα αισθητήρια. Δεν χρειάζεσαι να είναι κολλημένα μεταξύ τους αλλά σχετικά κοντά.
Με αυτό τον τρόπο σε θερμοκρασία δωματίου με ένα κουβά σφουγγαρίσματος γεμάτο νερό στους 45 βαθμους (και ανακάτεμα καθε 15-20 δευτερόλεπτα) έχεις το χρόνο να μετρήσεις και να τα καλιμπράρεις κιόλας. Η ακριβής θερμοκρασία δεν έχει σημασία (θα πέφτει άλλωστε) αλλά μπορείς να μετρήσεις offset.
Γενικά όσο περισσότερο το νέρο τόσο πιο πολύ χρόνο έχεις και τόσο περισσότερη ακρίβεια. Με λίγη προσοχή μπορείς να πετύχεις τουλάχιστον 0.5oC ακρίβεια. Κάπως έτσι είναι και με τα παγάκια, αλλά καλύτερα να καλιμπράρεις κοντα σην θερμοκρασία που θέλεις...
Αν δεν θέλεις να μπλέξεις και σε ενδιαφέρει πολύ το θέμα στείλτα μου να σου τα μετρήσω και να στα καλυμπράρω αν γίνεται (χωρίς κόστος).





Απάντηση με παράθεση