ειναι μικρος αλλα τσεκαρε στο θερμοστατη σε τη θερμοκρασια ειναι ρυθμισμένος.
ειναι μικρος αλλα τσεκαρε στο θερμοστατη σε τη θερμοκρασια ειναι ρυθμισμένος.
FILMAN (19-10-16)
Αν το διαμέρισμα είναι γκαρσονιέρα που φιλοξενεί ένα άτομο είναι εντάξει ο θερμοσίφωνας 40 λίτρων. Ένας ενήλικας με λογική χρήση καταναλώνει στο μπάνιο του (ντους όχι να γεμίσει μπανιέρα) 30 με 40 λίτρα. Αν ανοίξεις τη βρύση την ώρα που θα μπείς στο μπάνιο και την κλείσεις όταν βγείς ε φυσικά και δε φτάνει.
Ένα άλλο θέμα είναι και πόση ώρα ανάβουμε τον θερμοσίφωνα. Πχ 10 λεπτά που ακούω αρκετούς να λένε όχι δεν φτάνουν, θέλει παραπάνω.
Και τέλος φυσικά αυτό που είπε ποιο πάνω ο Γιώργος, σε τι θερμοκρασία είναι ο θερμοστάτης ρυθμισμένος; Μήπως είναι πολύ χαμηλά;
για γκαρσονιερα και δυαρι ειναι καλος. εγω που ειμαι σε τριαρι εχω 60 λιτρα με τον θερμοστατη χαμηλα στους 50 βαθμους. αν βαλω τον θερμοστατη πιο ψηλα το νερο θα φτανει ανετα για 3 ατομα με ενα ανοιγμα μονο. αλλα κατι τετοιο δεν με ενδιαφερει γιατι τον ηλεκτρικο θερμοσιφωνα τον χρησιμοποιω 5-10 φορες τον χρονο. ας ειναι καλα ο ηλιακος που εχει αφθονο καυτο νερο...
Παιδιά τα σπίτια (2-3-4) δεν καταναλώνουν ζεστό νερό, από τα άτομα εξαρτάται και τι χρήση το κάνουν. Ακόμα έχει σημασία αν κάνουν ο ένας πίσω από τον άλλο, άμα ξαναζεστάνεις ενδιάμεσα αυξάνεται ο αριθμός ατόμων που εξυπηρετεί.
Τώρα αν ένας 40αρης δεν βγάζει ένα άτομο υπάρχει θέμα ή με το άτομο (υπερκατανάλωση) ή με τον θερμοσίφωνα, όπου ή θέλει ανέβασμα ο θερμοστάτης αν είναι χαμηλά ή θέλει άλλαγμα η αντίσταση αν είναι πνιγμένη στα άλατα.
vasilimertzani (27-10-16)
Τον θερμοσιφωνα τον αναβω για μιση ωρα και παραπανω....και το νερο καταναλώνεται με μετρο ,καθως ενδιάμεσα κλεινω τη βρυση αλλα και παλι φτανει ισα ισα και μπορει και να μην φτασει. Ο θερμοστάτης είναι ρυθμισμένος στο μεγιστο.
δηλαδή όταν πρωτοανοίξεις τη βρυση με γεμάτο θερμοσίφωνα και ερθει καλά το ζεστο νερό, είναι τόσο καυτό που δεν αντέχεται σκέτο σωστά; Και θέλει αραίωση τουλάχιστο 50% με κρύο.
Αν όχι ίσως ο θερμοστάτης έχει θέμα.
Η τοποθέτηση του είναι οριζόντια ή κατακόρυφη; Είσοδος-έξοδος σωλήνων από που γίνεται; μπορείς να βάλεις φωτογραφία; Βάλε μια φωτογραφία και απο το θερμοστάτη.
Τώρα για τη χρήση με μέτρο...δεν λέει τίποτα από μόνο του (είναι σχετικό).
14894512_1238155152914468_1340591962_o.jpg Aυτός είναι ο θερμοσίφωνας.
Ήρεμα .... δεν είναι ατμοσίδερο.
http://iliakos-solarstar.gr/160/pia-...u-thermostati/
ο θερμοστατης πρεπει να επανελθει στους 65-70 βαθμους το πολυ. ο θερμοσιφωνας πρεπει να εχει αλατα και στερεα σωματια μεσα του. θελει ανοιγμα και καθαρισμα απο υδραυλικο. αλλο πιθανο προβλημα ειναι η λαθος τοποθετηση του (οριζοντιος η καθετος). τριτο στην σειρα ειναι να εχει μπερδευτει η εισοδος ζεστου -κρυου νερου. το οτι ο θερμοστατης λειτουργει σωστα το θεωρω δεδομενο. διαφορετικα τον αλλαζεις.
O θερμοσίφωνας δεν είναι ηλιακός όμως.