Καλημέρα, κάτι άλλο που παρατήρησα εχθές είναι οτι λίγο πριν κολλήσει ακούγετε ενας συνεχής σφυριγμός απο την πλακέτα.
Αν βγάζει κάποιος νόημα ας βοηθήσει.
Καλημέρα, κάτι άλλο που παρατήρησα εχθές είναι οτι λίγο πριν κολλήσει ακούγετε ενας συνεχής σφυριγμός απο την πλακέτα.
Αν βγάζει κάποιος νόημα ας βοηθήσει.
Θα προσπαθήσω να βγάλω μερικές φωτογραφίες απο την πλακέτα και να τις επισυνάψω. Μερικά δευτερόλεπτα μετα το ξεκίνημα του σφυριγμού (περίπου 6 λεπτά μετα το ξεκίνημα της πλύσης) παρουσιάζει το στιγμιαίο άναμα των leds (και των 6) και βάζει το πρόγραμμα σε αναμονή ή τις περισσότερες φορές το ξεκινά απο την αρχή (σαν να κάνει reset). Σημειωτέο οτι την πρώτη φορά που γυρίζεις τον επιλογέα προγράμματος απο την θέση off σε κάποιο πρόγραμμα και τα 6 leds αναβοσβήνουν με πολύ γρήγορο ρυθμό και ενα χαρακτηριστικό "τικ-τικ-τικ" να ακούγετε με τον ίδιο ρυθμό. Όσο ο χρονος περνάει ο ρυθμός πέφτει μεχρι τα leds να σβήσουν και το πλυντήριο να είναι έτοιμο για χρήση. Φυσικά αν γυρίσεις τον διακόπτη στο off και ξανά στο on, τότε ξανα η ίδια ιστορία... όμως αυτή τη φορά επανέρχετε σε κατάσταση λειτουργίας πιό γρήγορα, όσο περισσότερο μείνει στο off τόσο πιο πολύ χρόνο κανει να επανέλθει.
Καλησπέρα, Μόλις έκανα κάτι δοκιμές και τα πορίσματα είναι
1. Το σημείο που σταματάει ειναι λιγο μετά την ενεργοποίηση της αντίστασης.
2. Σε κρύα προγράμματα ολοκληρώνει κανονικά το κύκλο μεχρι το τέλος.
3. Η αντίσταση λειτουργεί κανονικά και ζεσταίνει το νερό (221 Volts στα άκρα της). Η αντίσταση τροφοδοτήθηκε και με απευθείας παροχή και δοκιμάστηκε.
4. Αν αποσυνδεθεί το αισθητήριο - θερμοστάτης της αντίστασης τότε η αντίσταση δεν ενεργοποιείται και το πλυντήριο ολοκληρώνει κανονικά τον κύκλο μέχρι το τέλος σε οποιοδήποτε πρόγραμμα.
5. Το πλυντήριο ολοκληρώνει κανονικά τον κύκλο μέχρι το τέλος σε οποιοδήποτε πρόγραμμα εάν ο κάδος είναι άδειος (τουλάχιστον αυτό έγινε στις δύο δοκιμές που έκανα).
6. Αν την ώρα που κολλήσει αποσυνδέσω το αισθητήριο - θερμοστάτη (που εχει 7.2 Volts ταση και 8.3 Ohm αντίσταση), η αντίσταση απενεργοποιείται και το πλυντήριο ολοκληρώνει κανονικά τον κύκλο μέχρι το τέλος.
Εδώ θα χρειαστεί η γνώση των ειδικών. Εγώ νομίζω πως μάλλον φταίει το αισθητήριο - θερμοστάτης.
Πώς μπορώ να σιγουρευτώ? πώς να το μετρήσω?
Αν βγάλει κανείς άκρη ας βοηθήσει... Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Το αισθητηριο πρεπει να εχει αντισταση 12kohm και οχι 8,3ohm σε θερμοκρασια δωματιου.Κανε ξανα την μετρηση για σηγουρια και αν εχει 8,3ohm τοτε αλαζεις τον αισθητηρα και λογικα θα δουλεψει σωστα.Κανενα πλυντηριο δεν εχει αισθητηρα με αντισταση τοσα λιγα ohm,ολα εχουν kohm
Δικό μου λάθος, 8,3 Kohm ήθελα να γράψω.
Πρέπει να μετρήσω κάτι άλλο για να σιγουρευτώ?
Η αντίσταση αυξάνεται ή μειώνεται όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει?
Τα 8,3 Kohm είναι εντάξει?