Είναι κρίμα οι τελικοί για να μπορείς να πεις ότι έκανε ολοκληρωμένη δουλειά χρειάζονται όργανα και μάλιστα εξειδικευμένα αλλά τέλος πάντων θα κάνουμε όσα περνάνε από το χέρι μας κι από το πληκτρολόγιο. Ολα αυτά που θα σου πω θα γίνουν στο κανάλι που λειτουργεί σωστά.Αφαίρεσε το κόκκινο καλώδιο τροφοδοσίας (προφανώς αυτό είναι το +100volt) και βάλε σε σειρά ένα μιλιαμπερόμετρο. Γράψε σε ένα χαρτί ότι σου δείχνει το όργανο.Τοποθέτησε ξανά το κόκκινο καλώδιο στη θέση του και ακολούθως κάνε το ίδιο με το μαύρο καλώδιο (προφανώς αυτό είναι το -100volt) και γράψε σε ένα χαρτί και την δεύτερη ένδειξη του οργάνου. Φυσικά το ποτενσιόμετρο τελείως κλειστό και καθόλου σήμα στην είσοδο του τελικού. Αφού τελειώσεις με τις μετρήσεις στο σωστό κανάλι τώρα θα κάνεις τα ίδια στο άλλο κανάλι αυτό που ζεσταίνεται χωρίς λόγο. Κάντα όπως σου τα είπα και γράψε μου αυτές τις τέσσερις μετρήσεις......
Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.
ok. Θα πρέπει πρώτα να ξαναβάλω πάνω τα παλιά τρανζίστορ. Δεν είμαι στο εργαστήριο τώρα και μάλλον δεν το βλέπω για σήμερα. Ίσως όχι και αύριο.(κατοικώ σε άλλη διεύθυνση)Οπότε μάλλον από Δευτέρα.
Πάντως,ενα άλλο ερώτημα είναι γιατί με τα παλιά τρανζίστορ δεν ρίχνει την 16αρα αυτόματη ασφάλεια του ηλεκτρικού πίνακα και με τα καινούρια την ρίχνει.(ελαττωματική παρτίδα?) Γιατί δεν "καίει' κάποια απο τις ασφάλειες του ενισχυτή(10Α στα 220V και δυο 10άρες επίσης στα +-100V) τη στιγμή που τραβά απότομα πάνω απο 16Α;
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΝΑΝΙΣ : 03-09-16 στις 17:07 Αιτία: λάθος πληκτρολογηση
οι 10άρες ασφάλειες δεν είναι βραδύας καύσεως
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΝΑΝΙΣ : 03-09-16 στις 17:12
Πάντοτε όταν κατασκεύαζα τέτοιους ενισχυτές λόγω υψηλού ντεμαράζ από τη φόρτιση των ηλεκτρολυτικών έβαζα σύστημα Soft Start στο ξεκίνημα του τελικού,και δεν ξέρω αυτός ο τελικός αν έχει τέτοιο σύστημα.Πάντως δεν έχουν κάποια σχέση τα καινούρια τρανζίστορ κάτι άλλο φταίει αλλά δεν είμαι σε θέση να σου πω. Κάνε για την ώρα την αλλαγή και βάλε τα παλιά τρανζίστορ να γυρίσει ο τελικός στην αρχική του κατάσταση και βλέπουμε. Οταν μπορέσεις τοποθέτησέ τα δεν υπάρχει πρόβλημα,εδώ είμαστε.
Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.