Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ΝΑΝΙΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
Δημήτρη είσαι master..σ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.
Εγω ασχολούμαι περισσότερο με τηλεοράσεις και δεν έχω ειδικότητα στους ενισχυτές-θηρία.
επίσης δεν έχω γεννήτρια ούτε βατόμετρο. Αστα..πονεμένη ιστορία.
Ας το δούμε λιγο περισσοτερο πρακτικά.
Μπορείς να μου πεις περισσότερα σχετικά με το που πιστεύεις οτι βρίσκεται το πρόβλημα της αυξανόμενης θερμοκρασίας; (το οποίο είναι και το πραγματικό πρόβλημα) τα κανάλια δουλεύουν με +100V και -100V
Καταρχήν δεν τίθεται θέμα όσον αφορά αν μισοκάηκαν ή έπεσε η απόδοσή των Fet όπως διάβασα παραπάνω. Αυτό απλά δεν υπάρχει όταν μιλάμε για τρανζίστορ. Στα τρανζίστορ οι καταστάσεις είναι δύο δουλεύει ή κάηκε. Πάμε στο θέμα μας τώρα όπως σου είπα στο προηγούμενο πόστ μου για εμένα κάποια ρύθμιση πρέπει να χρειάζεται στο ρεύμα ηρεμίας. Να ξέρεις ότι το ρεύμα ηρεμίας έχει σχέση με τη θερμοκρασία του ενισχυτή σε αδράνια και ουσιαστικά είναι εκείνο το ρεύμα που διαρρέει τα τρανζίστορ και τα κρατάει (λίγο αδόκιμος ο όρος) αγώγιμα ενώ είναι σε αδράνεια. Φυσικά η πάστα σιλικόνης πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση έτσι ώστε να αποβάλλεται σωστά η θερμοκρασία. Οταν ανεβάσεις φωτογραφία του εσωτερικού του τελικού για να μην κάνω υποθέσεις θα σου πω πως θα βρεις το ρεύμα ηρεμίας στο κανάλι που ζεσταίνεται για να δούμε αν έχει ξεφύγει από τα όριά του και για να το κάνουμε αυτό θα μετρήσουμε πρώτα το κανάλι που λειτουργεί σωστά.

ΥΓ: Το περίμενα ότι θα είναι γύρω στα +-100volt η τάση λειτουργίας .