Καλησπέρα σας.
Πριν από λιγες μέρες μου έφεραν αυτον τον σταθεροποιητή να τον δω. Ο ιδοκτητης μου ειπε ότι δεν αναβε καθόλου οποτε τον ανοιξα να δω.
Πρώτη εκπληξη....το ρελε καρβουνιασμενο(αλλά μου φανηκε περίεργο το γεγονος οτι η ασφάλεια στην εισοδο ηταν ΟΚ). Κι όταν λέμε καρβουνιασμενο η επαφή στην πλακέτα είναι. Επίσης αν του δωσω ρεύμα στο πηνίο αισθανομαι στο χερι μια μικρή κινηση αλλά οι επαφές δεν κλείνουν, ένεκα που έχει ενα εξόγκωμα μπροστά.
Με ενα πρόχειρο έλεγχο βρήκα πλην του ρελε και ενα τρανζίστορ με διακοπή το οποίο όμως δεν μπορω να βρω με τίποτα.... τα στοιχεια του ειναι 1402E PH 6 7 το οποίο μάλλον είναι διπολικό αλλα δεν ειμαι σίγουρος.
Μαζί ψάχνω και το ρελέ το οποίο αν υπάρχει κατι αντιστοιχο εχει καλως. Τα στοιχεία του είναι:
VRA2-5A
DC6V
VIVA
Εαν εχω καταλάβει καλά είναι ρελέ με πηνίο εξαβολτο και δυνατότητα επαφών μέχρι 5 αμπέρ. Το περίεργο είναι ότιεχει 5 επαφές αλλά με μετρηση σε ψηφιακό ωμόμετρο(αναλογικο για την ωρα δεν εχω διαθεσιμο) δεν βλέπω καμία σύνδεση μεταξύ της μεσαιας-η εν λόγω επαφή βρίσκεται μεταξύ των άκρων του πηνίου-και κάποιας άλλης επαφής οπότε δεν μπορω να καταλαβω ποια είναι η σύνδεση της.
Φωτογραφίες για την ώρα δεν μπορώ να βάλω. Θα βάλω όμως ή το βράδυ ή αύριο.