Παιδια σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σαςΦιλε Γιωργο πριν διαβασω τα μυντα σας ,τον γειωσα τελικα οπως ηταν στις σωληνωσεις νερου.Μεχρι να βαλω γειωση.Θα τηρησω το κλειστος διακοπτης οταν κανω μπανιο (κατι που τοσα χρονια δεν το τηρουσα κι ας το ακουγα απο παλια να το λενε)και ναι ο διακοπτης ειναι διπλος.Διπλα του ειναι και η αυτοματη ασφαλεια του.

Παμε τωρα στο θεμα οικονομιας και ζεστου νερου.Ειχα εναν ELCO DURO GLASS VITREUS ENAMEL (τωρα που τον κατεβασα τον ειδα) ο οποιος γραφει απανω του αριθμ.εγκρισης 2045/83.Υποθετω οτι ειναι του 1983.Παντως εγω απο το 90 σε αυτο το σπιτι δεν ειχα αλλαξει θερμοσιφωνα.
Τον βρηκα οταν ηρθα.Το καλοκαιρι τον αναβα 2 με τρια λεπτα και ειχα καφτο νερο για μπανιο ανετο ενος ανθρωπου.Αν το ξεχναγα στο 10 λεπτο μεχρι να τον σβησω τοτε εκαναν μπανιο 3 ανθρωποι ανετα.Τον χειμωνα χρειαζοταν 20 λεπτα με 25 -για μπανιο ενος ανθρωπου -στα χοντρα κρυα (χιονια εξω,σπανιο αλλα εγινε και στον Πειραια τρεις 4 φορεςσε ολα αυτα τα χρονια/).
Εχει αντισταση 4 KW γραφει και ειναι 60 λιτρων.(Ο παλιος).
Σημερα τωρα εσβησα τον καινουριο στα 40 λεπτα .Τωρα βλεπω εχει ικανοποιητικο ζεστο νερο.Θα ηταν 10 τα λεπτα με τον παλιο.Τωρα σε λιγο θα μπω να τον εγκαινιασωΕυχαριστω γισ τις ευχες ,αλλα μου φαινεται οτι επρεπε να παρω 60αρι .Θα ηταν πιο γρηγορος φανταζομαι.Επισης τον πουλανε για 4αρι αλλα επανω γραφει 3,7 KW ο νεος ανω ο παλαιος καθαρα γραφει 4 Κιλοβατ.

Το αστειο ειναι οτι εγω νομιζα πως εκαψε αντισταση και σκεφτηκα παλιος ειναι ας τον αλλαξω ολοκληρο.Τωρα που τον κατεβασα απο παταρι (ολοκαινουριος δειχνει)βλεπω ειχαν λιωσει τα καλωδια και βραχυκυκλωναν,ετσι μουριχνε την ασφαλεια πινακα.Ευτυχως που ηταν σιδερενιο το στριγγυλο καλυμα(κουτι ηλεκτρικων του)ετσι οτι κι αν εγινε περιοριστηκε εκει.Εχει και μια μαυριλα καπνας εσωτερικα το κουτακι, ψιλοαρπαξαν ολα μεσα μαυρισμενα ,λιωμεννες κλεμες κλπ.
Ο νεος εχει πλαστικο καλυμα ηλεκτρικων ...Ευχομαι κι ελπιζω να βγει πραγματι καλος οπως ολοι λενε