Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 6 από 6

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Alex
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Κλιματιστικό Περίεργο Πρόβλημα

Καλησπέρα σας.

Έχω ένα περίεργο πρόβλημα με το A/C.
    Το κλιματιστικό λειτουργεί άψογα για αρχή, αλλά το πρόβλημα είναι το εξής.

Τώρα χειμωνιάτικα δουλεύει στον θερμό αέρα εσωτερικά,το πρωί το κλείνω και όλα μια χαρά, αλλά κατά της 1-2 τα χαράματα μπαίνω στο δωμάτιο και βρίσκω την εσωτερική μονάδα γεμάτη πάγο σαν κατάψυξη, η εσωτερική μονάδα είναι παντελώς κλειστή αλλά η έξω έχει πάρει μόνη της και δουλεύει λες και είναι καλοκαίρι πετάει κρύο μέσα, δεν δουλεύει η έσω μονάδα και φυσικά πιάνει πάγο.

Ανάβω την έσω μονάδα να βγάλει ζέστη και φυσικά λειτουργεί μια χαρά μέχρι να την σβήσω και κάποια στιγμή να αποφασίσει πάλι η έξω μονάδα να πάρει πάλι μπροστά μόνη της και να γίνει η ίδια ιστορία. Νομίζω ότι αυτό γίνεται πάνω κάτω την ίδια ώρα τα χαράματα που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το TIMER είναι ενεργοποιημένο στο κοντρόλ, φυσικά και δεν είναι...το ενεργοποίησα και το ξαναέβγαλα μπας και είχε φάει σκάλωμα, αλλά τα ίδια, προσπαθώ να το παρακολουθήσω εδώ και 3 μέρες, τώρα έχω κρύψει το κοντρόλ να μην επικοινωνεί με την έσω μονάδα μπας και κάτι συμβαίνει εκεί.

Έχει κάποιος καμμιά ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει?

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Alex
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

τελικά δεν έχει σχέση η ώρα πέρνει μπροστά και άλλες διαφορετικές ώρες.

Μέλος
    Όνομα
    Λευτερης
    Περιοχή
    Θεσ/νικη

Προεπιλογή

Σαν πρώτη άποψη οπώς τα λες και αν κατάλαβα καλά ενω έχεις κλειστό το κλιματιστικό αυτο κάποια στιγμη ανοιγει μόνο του μπαίνει στην ψύξη και δουλευει. Κάνε ενα ρεσετ βγάλε μπαταρίες απο το τηλεχειριστήριο και βγάλε εκτος ρευματος το κλιματιστικο κανενα τεταρτο ξανα βάλε μπαταριες και ρευμα και δοκίμασε.

Μέλος
    Όνομα
    Λευτερης
    Περιοχή
    Θεσ/νικη

Προεπιλογή

μετά μαλλον καποιο κόλλημα στην πλακετα σου

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Alex
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

άνοιξα τον τηλεκοντρόλ να καθαρίσω επαφές αλλά όπως προείπα τελικά η μονάδα κάνει τα δικά της χωρίς την παρουσία του τηλεκοντρόλ.

η έσω μονάδα αν είναι κλειστή παίρνει η έξω μόνη της μετά από καμιά ωρίτσα και πετάει έξω ζεστό και μέσα παγωμένο.
    αν τώρα αφήσω την έσω μονάδα ανοιχτή στην θέρμανση δουλεύει κανονικά (μερικές φορές) και κάποιες στιγμές παίρνει η έξω αλλά με διαφορά ότι τώρα πετάει ζέστη μέσα, η έσω είναι αναμμένη αλλά δεν γυρίζει ο ανεμιστήρας με αποτέλεσμα να ζεματάει.

και εγώ υποψιάζομαι κάτι στις πλακέτες κάτι στην επικοινωνία της έξω-έσω μονάδας αλλά δεν είμαι σίγουρος? κανά πυκνωτάκι που την έχει ακούσει? γιαυτό ρωτάω εαν έχει κανεις παρόμοιο πρόβλημα

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ηράκλειο Κρήτης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από akapal Εμφάνιση μηνυμάτων
    άνοιξα τον τηλεκοντρόλ να καθαρίσω επαφές αλλά όπως προείπα τελικά η μονάδα κάνει τα δικά της χωρίς την παρουσία του τηλεκοντρόλ.

η έσω μονάδα αν είναι κλειστή παίρνει η έξω μόνη της μετά από καμιά ωρίτσα και πετάει έξω ζεστό και μέσα παγωμένο.
    αν τώρα αφήσω την έσω μονάδα ανοιχτή στην θέρμανση δουλεύει κανονικά (μερικές φορές) και κάποιες στιγμές παίρνει η έξω αλλά με διαφορά ότι τώρα πετάει ζέστη μέσα, η έσω είναι αναμμένη αλλά δεν γυρίζει ο ανεμιστήρας με αποτέλεσμα να ζεματάει.

και εγώ υποψιάζομαι κάτι στις πλακέτες κάτι στην επικοινωνία της έξω-έσω μονάδας αλλά δεν είμαι σίγουρος? κανά πυκνωτάκι που την έχει ακούσει? γιαυτό ρωτάω εαν έχει κανεις παρόμοιο πρόβλημα
    Αν δεν βγαλεις ακρη και εισαι εκτος εγγυησης και δεν εχεις και χρηματα για τεχνικο (το 3πτυχο της δυστυχιας), αποσυνδεσε το κλιματιστικο απο την παροχη ρευματος και προσαρμοσε του πριζα σουκο για να το βαζεις στο ρευμα μονο οποτε θες εσυ να δουλεψει, οχι οποτε θελει αν δουλεψει αυτο! Προσεξε μονο απο τί πριζα θα του δωσεις ρευμα, να επαρκουν τα ampere της ασφαλειας στον πινακα.

7. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον gianndats για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

jakektm (04-04-16)

Παρόμοια Θέματα

1. [Σταθερός Η/Υ] Περίεργο πρόβλημα με μονάδα acer
    από linux στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-11-15, 21:17
  2. [Τηλεόραση Toshiba] περίεργο πρόβλημα με toshiba
    από adams27 στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-01-14, 22:11
  3. [LG] F1081TD, 8kg. Πρόβλημα με περίεργο ήχο