Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 27

Θέμα: XΡΗΣΗ UPS

Νέο Μέλος
    Όνομα
    πετρος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή XΡΗΣΗ UPS

Στο εξοχικό, προς το παρόν δεν έχω ρεύμα. Εχω όμως ένα πανελάκι κ φορτίζω μια μπαταρία αυτοκινήτου 12 βόλτ. Στη συνέχεια, συνδέω τη μπαταρία με ένα παλιό ups (έβγαλα τις μπαταρίες του κ έβαλα κροκοδειλάκια) το οποίο το χρησιμοιώ ως ιβέρτερ. Η ερώτηση μου είναι μπορώ με το ίδιο ups να φορτίζω (από μπριζα στο σπίτι πλέον) μπαταρία παπιού 5ΑΗ και για πόσο χρόνο? (Το ups είχε 2 μπαταρίες 7ΑΗ)

Μέλος
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Κορυδαλλός

Προεπιλογή

Μπορεις ,αλλα γιατι να μην φορτισεις την μπαταρια απο το παπι κατ'έυθειαν απο το πανελ?Γιατι αλλιως χανεις ενεργεια στην μετατροπη..

Νέο Μέλος
    Όνομα
    πετρος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από angel_grig Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μπορεις ,αλλα γιατι να μην φορτισεις την μπαταρια απο το παπι κατ'έυθειαν απο το πανελ?Γιατι αλλιως χανεις ενεργεια στην μετατροπη..
    μην το μπερδευεις με το πάνελ...άσε που το πάνελ πιθανον να την υπερφόρτιζε...το πάνελ ειναι εκεί, το παπί εδώ, θα φέρω μονο το ups...το πόσες ώρες??? χρειάζεται αυτό να το ξέρω ???
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη petros3110 : 13-12-15 στις 11:30

Νέο Μέλος
    Όνομα
    πετρος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

εννοώ για τιποτα υπερφορτιση ...γιατί το ups είχε 2 μπαταρίες

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

ο φιλος πετρος τα εχει κανει μανταρα. οτι εχει κανει ειναι λαθος. απο το πανελ εως το ups. και απο τις μπαταριες εως την φορτιση.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    πετρος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από xsterg Εμφάνιση μηνυμάτων
    ο φιλος πετρος τα εχει κανει μανταρα. οτι εχει κανει ειναι λαθος. απο το πανελ εως το ups. και απο τις μπαταριες εως την φορτιση.
    δεν ξέρω το τι λες, πάντως μέχρι τώρα και εδώ κ 3 χρόνια με τον μαντάρα τρόπο κάνω τις διακοπές μου χωρίς να έχω ξοδέψει χρήματα παρά μόνο για το πάνελ μια κ η μπαταρία που χρησιμοποιώ ήταν μεταχειρισμένη...η ερώτησή μου ήταν συγκεκριμένη πάντως

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Λάζαρος
    Περιοχή
    Σπέτσες

Προεπιλογή

Η σωστή σειρά συνδεσμολογίας είναι η εξής :

1 - Ηλιακά πάνελ
    2 - Ρυθμιστής φόρτισης στα 12V (γιατί τα πάνελ δίνουν πολύ περισσότερο από 12V)
    3 - Μπαταρίες
    4 - Το UPS στη θέση του inverter στα 220V
    5 - Μετασχηματιστής με ρύθμιση φόρτισης από τα 220 στα 12V για να φορτίσεις τις μπαταρίες.

Δε σου φαίνεται λίγο κουφό ;

Και η απάντηση είναι ΟΧΙ δεν μπορείς με το ίδιο ups να φορτίζεις (από μπρίζα στο σπίτι πλέον) μπαταρία παπιού 5ΑΗ γιατί το UPS δινεί 220.
    Χρειάζεσαι φορτιστή μπαταρίας από τα 220 στα 12 για να κάνεις αυτό που θέλεις.

Αλλά ήδη έχεις (υποτίθεται) έναν τέτοιο φορτιστή (αυτόν που παρεμβάλλεται από τα ηλιακά πάνελ μέχρι την μπαταρία).
    Οπότε συνέδεσε την μπαταρία του παπιού εκεί και σε 2-3 ώρες θα είναι έτοιμη (με καλή ηλιοφάνεια). Και να μην έχει φουλάρει το υπόλοιπο φουλάρισμα θα το αναλάβει το παπάκι.

Η όλη διαδικασία που θέλεις να κάνεις (αν την κάνεις σωστά όπως περιγράφω στην αρχή) σημαίνει ότι θα έχεις τεράστιες απώλειες ρεύματος στις μετατροπές.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    πετρος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lazarospetses Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η σωστή σειρά συνδεσμολογίας είναι η εξής :

1 - Ηλιακά πάνελ
    2 - Ρυθμιστής φόρτισης στα 12V (γιατί τα πάνελ δίνουν πολύ περισσότερο από 12V)
    3 - Μπαταρίες
    4 - Το UPS στη θέση του inverter στα 220V
    5 - Μετασχηματιστής με ρύθμιση φόρτισης από τα 220 στα 12V για να φορτίσεις τις μπαταρίες.

Δε σου φαίνεται λίγο κουφό ;

Και η απάντηση είναι ΟΧΙ δεν μπορείς με το ίδιο ups να φορτίζεις (από μπρίζα στο σπίτι πλέον) μπαταρία παπιού 5ΑΗ γιατί το UPS δινεί 220.
    Χρειάζεσαι φορτιστή μπαταρίας από τα 220 στα 12 για να κάνεις αυτό που θέλεις.

Αλλά ήδη έχεις (υποτίθεται) έναν τέτοιο φορτιστή (αυτόν που παρεμβάλλεται από τα ηλιακά πάνελ μέχρι την μπαταρία).
    Οπότε συνέδεσε την μπαταρία του παπιού εκεί και σε 2-3 ώρες θα είναι έτοιμη (με καλή ηλιοφάνεια). Και να μην έχει φουλάρει το υπόλοιπο φουλάρισμα θα το αναλάβει το παπάκι.

Η όλη διαδικασία που θέλεις να κάνεις (αν την κάνεις σωστά όπως περιγράφω στην αρχή) σημαίνει ότι θα έχεις τεράστιες απώλειες ρεύματος στις μετατροπές.

ρε φίλε ούτε εσύ κατάλαβες...στο ups έχω βγάλει τις μπαταρίες που είχε είπαμε κ έχω βάλε κροκοδειλάκια όπου συνδέω τη μπατ αυτοκινήτου όταν παίρνω από το πάνελ του εξοχικού...τώρα θα πάρω το ups θα βάλω τα κροκοδειλάκια σε μπαταρια παπιού και το καλώδιο που παίρνει ρεύμα στη μπρίζα...το ups όμως είχε 2 μπαταρίες 7ΑΗ κ ρωτώ μήπως υπερφορτίζει τη μπαταρία του παπιού(για τον ίδιο λογο δεν τη βάζω στο πάνελ-άσε που το πάνελ είναι στο εξοχικό)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    πετρος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

δηλαδή στο εξοχικό έχω
    πάνελ-ρυθμιστης- μπαταρία- ups(αντί ιβερτερ)

στη μόνιμη κατοικία θέλω
    ups-μπαταρία παπιού 5ΑΗ

Μηπως θα υπερφορτίζει???

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από petros3110 Εμφάνιση μηνυμάτων
    ρε φίλε ούτε εσύ κατάλαβες...στο ups έχω βγάλει τις μπαταρίες που είχε είπαμε κ έχω βάλε κροκοδειλάκια όπου συνδέω τη μπατ αυτοκινήτου όταν παίρνω από το πάνελ του εξοχικού...τώρα θα πάρω το ups θα βάλω τα κροκοδειλάκια σε μπαταρια παπιού και το καλώδιο που παίρνει ρεύμα στη μπρίζα...το ups όμως είχε 2 μπαταρίες 7ΑΗ κ ρωτώ μήπως υπερφορτίζει τη μπαταρία του παπιού(για τον ίδιο λογο δεν τη βάζω στο πάνελ-άσε που το πάνελ είναι στο εξοχικό)
    δεν καταλαβαινει κανεις εδω μεσα και καταλαβαινεις εσυ. τωρα πως το βλεπεις εσυ αυτο?

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. βλαβη UPS
    από aristidis540 στο forum UPS & Πηγές Τροφοδοσίας
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-11-15, 22:09
  2. UPS πρόβλημα
    από Georggg στο forum UPS & Πηγές Τροφοδοσίας
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-07-14, 23:35
  3. UPS σχεδιαγραμμα....
    από drakos στο forum UPS & Πηγές Τροφοδοσίας