Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 18

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #1

    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ηλίας
    Εγγραφή
    May 2015
    Περιοχή
    Ηράκλειο
    Μηνύματα
    7

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από FILMAN Εμφάνιση μηνυμάτων

    Πάλι μας μπερδεύεις. Λαμπάκι δεν ανάβει, μοτέρ δεν γυρνάει, βαλβίδα δεν ανοίγει, πώς ακούγεται δηλαδή σαν να δουλεύει; Τί ακούγεται, η αντλία εξαγωγής;
    Φίλε FILMAN, ναι τελικά αυτό που άκουγα ήταν η αντλία εξαγωγής. Ας το πάρω από την αρχή. Με πολύμετρο είδα ότι έχει ρεύμα στο αντιπαρασιτικό φίλτρο, στον διακόπτη της πόρτας. Για να αποκλείσω τις ηλεκτροβαλβίδες εισαγωγής νερού, συμπλήρωσα νερό μ' ένα κουβά στον κάδο, με το σκεπτικό ότι αν έχει το νερό που χρειάζεται θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα, τίποτα. Αποφάσισα να βγάλω την κεντρική πλακέτα. Και τότε είδα τις μαυρίλες και τα σκασίματα, το ακόμα χειρότερο είναι ότι το σκάσιμο είναι στο εξάρτημα 10Α472G (δεν ξέρω την ονομασία του) το οποίο δεν υπάρχει στο εμπόριο (πήγα σε φίλο ηλεκτρονικό). Σαν ανταλλακτικό υπάρχει ολόκληρη η πλακέτα, που όμως την βρήκα 180 ευρώ. Και φυσικά δεν ξέρω αν έχει καεί κάποιο άλλο εξάρτημα μέσα στο πλυντήριο, πέραν της ζημιάς στην πλακέτα. Τώρα αν και εσείς παιδιά μου επιβεβαιώσετε τα παραπάνω τότε πάω για καινούργιο πλυντήριο.
    Ευχαριστώ όσους ασχολήθηκαν...

    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

  2. #2

    Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Εγγραφή
    Apr 2015
    Περιοχή
    Καρδίτσα
    Μηνύματα
    446

    Προεπιλογή

    10Α472G : αντίσταση 4,7 ΚΩ
    εδώ:
    http://www.electronicsurplus.com/rkl...twork-4-7k-ohm

    http://www.ebay.com/itm/10PCS-4-7K-D...item3cc3df7467

    R68: αντίσταση πιθανή 47 ΚΩ(αν δεν είναι κομμένη μέτρα την)
    αυτά τα δυο μπορείς να τα αντικαταστήσεις...αν το πλυντήριο δουλέψει έχει καλώς..
    όμως το αντίστοιχο "πόδι" στο ολοκληρωμένο είναι μαυρισμένο: έχει συμβεί "βραχυκύκλωμα" που το έχει "ζορίσει"...
    για να καούν αυτές οι αντιστάσεις σημαίνει ότι κάπου συναίβει βραχυκύκλωμα, ίσως προσωρινό από τα νερά....
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sofosal : 30-05-15 στις 13:07

  3. #3
    Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Εγγραφή
    Dec 2009
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα
    Μηνύματα
    1.950

    Προεπιλογή

    Το εξάρτημα που λες δεν είναι τίποτα παραπάνω από 9 αντιστάσεις 4.7kΩ που έχουν το ένα τους άκρο κοινό - αυτό με την τελεία. Αν δεν βρεις ίδιο εξάρτημα (πιο εύκολα βρίσκεις με 9 πόδια αντί για 10 - και αυτό επίσης σου κάνει), μπορείς ωραιότατα να το αντικαταστήσεις με 7 αντιστάσεις 4.7kΩ (τα δυο τελευταία πόδια του είναι κομμένα). Η R68 είναι καμμένη αλλά η τιμή της είναι εύκολο να βρεθεί. Υποψιάζομαι ότι οι γραμμές των καμμένων εξαρτημάτων θα πηγαίνουν σε κάποιο triac (πιθανόν κάποιο Ζ010 τάδε) το οποίο πρέπει να εξεταστεί για βραχυκύκλωμα αλλά ψάξιμο θέλει και η πλακέτα γενικότερα. Το μόνο κακό που θα μπορούσε να σου συμβεί είναι να έχει πάθει ζημιά το μεγάλο ολοκληρωμένο με το σήμα της Motorola που φαίνεται στο κάτω μέρος της φωτο το οποίο μάλλον δεν θα το βρεις στο εμπόριο. Όλα τα άλλα παλεύονται, να ξέρεις.

    Βρες κανένα ηλεκτρονικό της προκοπής να του πας την πλακέτα για φτιάξιμο, όχι αυτόν που λες που δεν ήξερε το δικτύωμα των αντιστάσεων. Έλεος.

    Πολύ πιθανόν να βραχυκύκλωσε ηλεκτροβαλβίδα έτσι όπως τις είδα στις φωτο και να έκαψε το αντίστοιχο triac οδήγησης το οποίο στη με τη σειρά του έκαψε τις αντιστάσεις που το ενώνουν με τον επεξεργαστή και ενδεχομένως τον ίδιο τον επεξεργαστή. Το ότι δεν ανάβει κανένα λαμπάκι δεν είναι καλό σημάδι αλλά πάντως μερικές αντιστάσεις και ένα triac είναι πολύ φθηνότερα από την πλακέτα και δεν χάνεις να δοκιμάσεις.

Παρόμοια Θέματα

  1. [Pitsos] Δέν γυρίζει ο κάδος σε πλυντήριο PITSOS 7+
    από targa στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-03-15, 21:09
  2. [Siemens] Δεν γυρίζει ο κάδος στο Στεγνωτήριο
    από neofitosgr στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-02-15, 00:58
  3. [Brandt] Δεν γυρίζει ο κάδος.
    από Aristotelis_99 στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-05-14, 21:35
  4. [Candy] Δεν γυρίζει ο κάδος
    από LedZep στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-11-13, 11:28
  5. [Indesit] Δεν γυρίζει ο κάδος
    από rover12 στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-07-12, 08:56

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας